Bali Opas osa 1 – kaikki vinkkini Ubudiin

31

Travels

10.11.2017

Tämä postaus on odottanut julkaisuaan lähes valmiina ties kuinka kauan. Mikään aika ei ole tuntunut sopivalta, mutta olen tiennyt, jossain vaiheessa haluan koota yhteen postaukseen meidän kuukauden Balin matkan paikat, vinkit ja kokemukset. Olen ollut siis Balilla n. 5 vuotta sitten kolme viikkoa, ja nyt olimme kuukauden helmi-maaliskuussa. Tämä kuukauden reissumme oli hyvin intensiivinen, vaihdoimme yöpymispaikkaa hyvin usein, välillä yhden yön välein.  Tästä postauksesta tuli niin pitkä, että julkaisen huomenna toisen osan, joka sisältää muut paikat Ubudin ulkopuolelta. 🙂

Suoraan lentokentältä otimme siis taksin Ubudiin, jonne ajaa 1-2 tunnissa riippuen liikenteestä.

UBUD

 

♥ Paljon joogapaikkoja, terveellisiä ja trendikkäitä kasvis- ja vegaaniravintoloita, kauppoja, kaunis luonto, nähtävyyksiä, vähän ”hippimeininki”.

♥ Tykkäsin todella paljon ja ehkä jos pitäisi valita Balista yksi paikka, se olisi tämä. Täällä oltiin pisimpään ja suosittelen ainakin käymään. Ainut miinus, minkä Ubudissa keksin on, että kaupunki on viidakossa, ei meren rannalla. Toisaalta en kyllä kertaakaan kaivannut täällä merta, allasalueisiin on selkeästi panostettu Ubudin hotelleissa paljon.

 

Hotellit, joissa yövyimme:Batu Empug Cottage
Yks parhaista hinta-laatusuhteeltaan olevista paikoista, joissa olen yöpynyt. N.40e/yö ja siihen kuului tilavat ja uudet huoneet, tuore aamupala, rauhallinen allas-alue ja hyvä sijainti (samalla kadullakin pari loistavaa ravintolaa). Suosittelen! Kotoisa fiilis ja palasimme tänne vielä pariksi yöksi reissumme aikana uudestaan.


The Ubud Village Resort & Spa
Reissun ehkä suosikkihotelli. (Blogipostaus täällä.) Jos haluaa luksusta luonnon ja hyvien aktiviteettien keskellä, suosittelen.


Wapadi Ume
Kiva ja hieno hotelli, jossa viihdyimme hyvin. Upeat allasalueet, myös yksityiset altaat monissa huoneistoissa (kuten kuvassa). Hotellin joogatunti oli loistava ja hotellissa on tosi mukava henkilökunta.

Bhuwana Ubud
Reissumme huonoin hotelli, aika vanha, huone haisi ja muutenkin koko paikan tunnelma oli minusta kökkö. En suosittele. En ottanut edes ainuttakaan kuvaa hotellissa (valitettavasti, koska en voi niitä nyt tähän laittaa). 😀

Ravintolavinkit Ubudiin:

 

Meidän TOP3:
Watercress / @watercressbali
postaus täällä.
Herb Library postaus täällä.
Bali Buda (@balibuda), josta saa hyvin edullisesti terveellistä ruokaa indoneesialaiseen tyyliin.

Hyvää sushia Ubudista saa TERASI sushi and asia kitchen -ravintolasta keskustasta. Tunnelmallinen paljon raakaruokaa tarjoileva Soma Cafe on myös käymisen arvoinen.

Nähtävyydet Ubudissa:

 

Yoga Barn (paras joogastudio, jossa olen käynyt). Tässä postauksessa kirjoitin enemmän paikasta.

Tegalalang riisiterassit (postaus täällä)

Campuhan Ridge Walk (postaus täällä)

Monkey Forest (postaus täällä)

Santaria Coffee Plantation (postaus täällä)

Tibumanan vesiputous (postaus täällä)

Tirta Empul Temppeli (postaus täällä)

Seuraavaksi luvassa vinkkejä seitsemään muuhun Balin kaupunkiin/kylään sekä yleisiä huomioita Balin matkalle. 🙂

Tallenna

Tallenna