Matkustamista matkustamisen perään

23.07.2017 / ,
 

Sillä aikaa, kun saan New Yorkin kuvat ja videot järjestykseen, ajattelin jakaa nämä arkistoissa viruneet kuvat Balilta tänne.

Ubudissa matkan varrella temppeleille ja riisiterasseille oli Satria Coffee Plantation niminen kahvi- ja teeplantaasi, jossa pysähdyimme kuskimme suosituksesta. Rakastan sekä teetä että kahvia – ja täällä sai maistella ilmaiseksi erittäin hyviä sellaisia. Oli muutenkin mielenkiintoista nähdä kymmenittäin maustekasveja ja hedelmäpuita, koska en esimerkiksi ollut koskaan nähnyt livenä, miten vanilja, ananas tai aloe vera luonnossa kasvavat. Plantaasit Balilla ovat mielestäni kivoja kohteita tunnin tai kahden kiertelyyn. Ehkä kuitenkin maailman kalleimman kahvin, kuuluisan balilaisen Luwakin, nykyisen valmistuksen eettiset ongelmat on hyvä huomioida ennen plantaasille menoa. Ei jälkikäteen, kuten itse tein. Tässä blogikirjoituksessa lisää asiasta.

…Pahoittelun, että näitä matkajuttuja tulee hyvin epäkronologisessa järjestyksessä. Viimeisen vuoden aikana on tullut matkustettua niin paljon, että koko ajan vanhat matkajutut korvaantuvat uusilla ja vielä olisi vaikka mitä materiaalia paitsi New Yorkista, niin myös Venetsiasta, Balilta ja jopa vuoden takaa Kroatiasta. :D Nyt ehdin luvata juuri edellisessä postauksessa, että palaan maanantaina normaaliin työrytmiin ja vastailen kaikkiin kommentteihin, mutta ostinkin eilen lennot huomisaamulle. Ehdin olla alle 24h Suomessa ja tämäkin ajan olen jet lagin ja univelan takia 100% pökerryksissä. Mutta teen parhaani, huomenna kohteena siis Espanja, jonne menen moikkaamaan poikaystävääni, ettei tarvitse olla paria kuukautta erossa. :)

 

Tallenna

Leave a comment

8 kommenttia

 • Ihanaa Espanjan matkaa Vilma! Mahtavaa että pääset moikkaamaan poikaystävää <3 En tiedä miksi, mutta olen viime aikoina tuntenut valtavaa lämpöä aina kun olet maininnut teksteissäsi jotain poikaystävästäsi. Niin ihanaa, että olet löytänyt tuollaisen ihmisen vierellesi! En tiedä teistä tai teidän suhteestanne paljoakaan, mutta jotenkin sinusta huokuu valtava rakkaus tällä hetkellä <3

  • Vilma Peltonen

   Voi ihana, kiitos paljon Susanna!<3 Olen kyllä niin kiitollinen tästä parisuhteesta, kiva jos sitä huokuu ruudun toisellekin puolelle. :)

   Ehkä joku päivä kirjoittelen ihmissuhdeasioista enemmänkin, ainakin se kiinnostaisi minua kovasti ja olisi kiva kirjoittaa aiheesta. Ihmisuhteet ja varsinkin parisuhde kun vaikuttaa valtavasti hyvinvointiin, mutta pitäisi löytää joku kultainen keskitie sen kanssa, ettei mene liian henkilökohtaiseksi. Poikaystäväni on toivonut, ettei hän näkyisi mitenkään blogissa, minkä toki ymmärrän. Joten tosiaan, en kauheasti ole hänestä tai meistä mitään kirjoittanut. Mutta näin reilun kolmen vuoden jälkeen olen kyllä alkanut estoitta mainitsemaan poikaystävääni täällä yleisellä tasolla, joten ehkä siksi rakkaus myös huokuu enemmän kuin vaikka pari vuotta sitten, jolloin tietoisesti skippasin blogista aina lähes kaiken häneen liittyvän. ;)

   • Olisi ihana lukea ajatuksiasi ihmissuhteista ja etenkin parisuhteesta, vaikka ihan yleisellä tasolla! Toisaalta juuri tuosta aiheesta voi olla hankalaa kirjoittaa menemättä liian henkilökohtaisuuksiin. Ymmärrän täysin poikaystäväsi toiveen, enkä ainakaan minä ole odottanutkaan mitään kovin ”yksityiskohtaista tietoa” tästä aihepiiristä. Kyllä jokaisen oma sydän kertoo mistä aiheista haluaa avoimesti kirjoittaa ja mitä kannattaa pitää omana ja lähipiirin tietona, ja minusta on hienoa että olet kunnioittanut poikaystäväsi toivetta <3

 • Anni

  Monet matkajutut ei haittaa yhtään! Niitä on vaan kiva lukea, varsinkin kun sulla on aina kivoja kuvia :)