Jooga & Bali

04.03.2017 / ,
 

Olen kirjoittanut monia kertoja blogiin, kuinka haluaisin herätä aina aikaisin aamulla (jopa tunnin ennen auringon nousua, kuten ayurvedassa suositellaan), mutta aina palaan myöhäisempään herätykseen… Täällä olen herännyt joka aamu klo.5.00-6.00 –ilman herätyskelloa ja täysin pirteänä. Olenkin alkanut vähän kyseenalaistaa, sopiiko tietyt Aasiassa syntyneet opit niin hyvin Eurooppaan, saati varsinkaan pohjoiseen Suomeen?!

Niin tai näin, ayurvedisia oppeja on täällä minulle selvästi helpompi noudattaa. Jooga ja ayurveda näkyvät Ubudissa kaikessa ja kaikkialla. Balilainen ruokakulttuuri itsessään tukee ayurvedan ajattelua, mutta nämä näkyvät ihan konkreettisina asioina myös. Varsinkin juuri Ubud on joogaajaan paratiisi. Joogayhteisö on vahva ja joogasaleja, -retriittejä, -kauppoja ja -opettajakoulutuspaikkoja näkee joka toisessa kulmassa. Joogan harrastajia ja todella edistyneitä/intohimoisia yogeja näkee aika paljon. Se, että paikka vetää puoleensa joogareita tarkoittaa, että täällä opetuksen taso on huiman hyvä. Itse tutustuin esimerkiksi yhteen joogaopettajaan ja hän piti hotellilla tunteja. Kävinkin hänen aamujoogassa, enkä voi uskoa, minkä tason tunti hotellissa voi olla! Yksi parhaista ja inspiroivimmista joogaopettajista, kenen tunnilla olen ollut ja kyse oli tosiaan ”ilmaisjoogasta”, joka kuului hotellipakettiin.

Tunti, jonka aikaisemmin jo nimesin ”elämäni parhaaksi joogatunti-kokemukseksi” oli Yoga Barnissa. Yoga Barn sijaitsee ihan Ubudin keskustassa, mutta täysin luonnon keskellä – kuin salainen puutarha. En ihmettele, miksi Yoga Barn on yksi tunnetuimmista paikoista täällä. Joogasalien lisäksi paikassa on mm. puutarharavintola ja mehubaari. Puolentoista tunnin yin-joogassa oli uskomaton tunnelma. Korkea lasiseinä, jonka takaa avautui viidakkomainen näkymä, hallitsi salia. Ilma oli mukavan kuuma ja koko tunnin ajan nurkassa oli soittaja, joka soitti eri instrumenteilla livemusiikkia. Ympärillä oli kymmeniä eritasoisia, innostuneita joogareita ja kun tunti loppui, aurinko oli laskenut ja pimentänyt salin luonnollisella tavalla. Nukahdin venytyksiin muutamia kertoja ja olo oli tunnin jälkeen niin rentoutunut, tyyni ja onnellinen. Suosittelen kaikkia kokemaan Yoga Barnin tai ainakin joogatunnin Balilla. Siis suosittelen ihan kaikkia, vaikka muuten jooga ei innostaisi. Tämän jälkeen todennäköisesti innostaa. ;)


Bali and especially Ubud is the perfect place for practicing yoga and get new inspiration. Yoga and ayurveda are everywhere here and I love it!! I really recommend to take a yoga class for example at Yoga Barn in Ubud Center. Maybe my best yoga experience ever! ♥

 

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

9 kommenttia

 • Jenna

  Ihana lukea näitä postauksiasi, jotenkin onnellinen ja tasapainoinen fiilis huokuu tänne asti :) Ja joogatunti Yoga Barnilla menee ehdottomasti bucket listille!

 • Kuulostaa upealta, voin vaan kuvitella ne viidakkonäkymät. Vau!

  • Vilma Peltonen

   Kun astuin joogasaliin, eka reaktio oli iso WAU! Voi kun saisi aina joogata jossain luonnon keskellä. ;D <3

 • Kuulostaa aivan uskomattoman ihanalle :) Ja oma himo päästä Balille vaan kasvaa… xx

  http://www.shakespeareandsparkle.com

 • Iida

  Hei! Aina välillä ajattelen miten ihanaa olisi olla aamuvirkku, mutta sisäinen kelloni tuntuu olevan ennemminkin iltakukkujan puolella… Aamuliikuntaa olen joskus kokeillut, mutta aamuisen juoksulenkinkin jälkeen toisinaan silmät tuntuvat vielä raskailta ja olo on väsynyt. Mietinkin, että näin kevään lähestyessä voisin ehkä kokeilla säännöllisiä aikaisempia herätyksiä. Mitä ajattelet, onko järkevää yrittää totutella kehoa aamuvirkuksi (täällä Suomessa, jossa aamut eivät ole valoisia ainakaan talvisaikaan), vai seurata enemmän omaa/tämänhetkistä päivärytmiään? :)

  • Vilma Peltonen

   Mun mielestä kannattaa tehdä niin kun hyvältä tuntuu ja jos aamuheräämiset pimeällä yksinkertaisesti ei tunnu hyvältä, niin ehkä se ei ole oma juttu. Kesällä tämä taas voi toimia paljon paremmin Suomessa.:) Mutta sen suosittelen, että yrittäisi aina mennä nukkumaan ajoissa (viimeistään klo.23.00) jolloin uni on laadukkaampaa ja silloin herääminen usein aamuisin on helppoa. Säännölisyys on tässä kyllä se avain, aluksi rytmin muuttaminen tuntuu tosi hankalalta usein.

   Olen kuunnellut parasta aikaa yhtä lääkärin tekemää kirjaa äänikirjana. Siinä puhutaan siitä, kuinka nuorilla sisäinen kello on erilainen hormonaalisista syistä ja nukkumaanmeno puolen yön aikaan siksi kropalle optimaalisin aika. Ajattelin kirjoittaa aiheeseen liittyen jossain vaiheessa oman postauksen. Mutta uskon siis, että meillä on kyllä eroja sen suhteen, olemmeko enemmän aamu – vai iltavirkkuja.

   • Iida

    Joo, niinhän se menee vähän kaikissa elämän osa-alueissa ettei kaikki sovi kaikille. Tosiaan tuo iän vaikutus kuulostaa myös järkevältä. Tai ylipäätään stressin tai arjen kuormittavuuden vaikutus vireystilaan – kaikki vaikuttaa kaikkeen. Postaus aiheesta kuulostaa kivalta. Kiitos vastauksesta!

 • Aivan ihana kirjoitus! Olemme menossa ystäväpariskunnan kanssa Balille (juuri Ubudiin) helmikuussa ja haluan itse ehdottomasti joogata siellä.. ja paljon. Onko sinulla muita suosituksia kuin Yoga Barn? Kiitos jo etukäteen! :)