Vihdoin Monkey Forestissa

06.03.2017 / ,
      

Ennen kuin lähdimme Balille, minulla oli vain yksi nähtävyys Ubudista to do –listalla, se tunnetuin: Monkey Forest. Vihdoin eilen saimme (muutaman pieleen menneen yrityksen jälkeen) itsemme porteille, jossa heti ulkopuolella apina oli mutustelemassa keksejä. Monkey Forest osoittautui yllättävän satumaiseksi paikaksi. Turisteja oli toki paljon, mutta sammaloituneet kivipatsaat, hindutemppelit, liaanit ja purot – puhumattakaan niistä sadoista apinoista, toivat mieleeni heti Viidakkokirja-elokuvan. Lapsuuteni suosikin.

Olin varautunut, että apinat olisivat jokseenkin aggressiivisia – Uluwatussa viisi vuotta sitten, apina ryösti jalastani varvassandaalin. Mutta puhuin jo etukäteen asiasta tutustumamme paikallisen kanssa ja hän sanoi, että Monkey Forestin apinat ovat paljon rauhallisempia. Ovat kuulemma niin tottuneita turisteihin, joita riittää runsaasti ympäri vuoden. Minusta apinat olivatkin vain söpöjä ja hauskoja. Pysyimme silti etäämmällä. En esimerkiksi syöttänyt heille banaaneja tai ottanut tyypillistä kuvaa apina olkapäällä. (Ehkä ne isommat apinat olivat vähän pelottavia sittenkin. ;)) Mutta apinoiden hulvaton ja osittain hämmentävänkin inhimillinen toiminnan seuraaminen ja upeassa miljöössä kävely antoivat tarpeeksi ainakin meikäläisille. Puolentoista tunnin jälkeen paikka suljettiin ja oli aika lähteä pois, mutta täällä olisi viihtynyt pidempäänkin! Voisin sanoa, että ”must see -paikka” Ubudissa, muunkin kuin tunnetun maineensa takia. :)


Yesterday afternoon we went to Monkey forest. I was prepared for aggressive monkeys but they were just so cute! The place was so nice! A must see in Ubud.

Tallenna

Leave a comment

3 kommenttia

  • Näyttää aika satumaiselta!

  • Kaisa

    Hei Vilma, upeita kuvia! Jotenkin olin missannut sinun reissupostaukset ennenkuin eksyin taas blogiisi parin viikon tauon jälkeen – olin nimittäin itsekin talvilomalla Englannissa. Ihania kuvia olet saanut napattua, sekä täällä puistossa että muutenkin matkasi aikana. Kuvien vihreät luonnonmaisemat oikein rentouttavat mieltä ja värit ovat mahtavat. Olet myös erittäin upean ja säteilevän näköinen kaikissa kuvissa. :) Tuo liivimekkosi (?) on tyylikäs valinta lomalle. Voitko vinkata mistä se on peräisin?
    viikonlopputerveisiä aurinkoisesta Suomesta!