Papaijakulho ja pari vinkkiä annosten koristeluun

32

Food

19.04.2017

Tänään mielessäni on ollut muun muassa tämä ihana pehmeä ja täyteläinen papaija smoothie bowl. Niin herkullista, että suosittelen testaamaan, jos törmäät ihanaan, isoon ja kypsään papaijaan. Halkaise hedelmä ja kaavi mustat siemenet pois. Jätä reunoille kuitenkin kivasti hedelmälihaa, koska se on niin pehmeää, että voit lusikoida sitä smoothien kanssa samalla.

Sekoita lemppari marjasmoothiesi blenderissä. Esimerkiksi pakastemarjoja, banaania, riisimaitoa ja chian siemeniä. Ekstrahyvää saat, kun sekoitat vielä medjool taatelin makeuttamaan ja vaikka kardemummaa maustamaan smoothietasi. Kaada smoothie halkaistuun papaijaan. Tästä tulle isot annokset kahdelle, tai voit laittaa jääkaappiin toisen puoliskon ja syödä myöhemmin.

VINKKI1: Tahini, rakastan sitä! Mutta eroja on paljon, joten testaa useampia merkkejä, jos et ole vielä löytänyt suosikkiasi. Tahini tuo tähän makeaan smoothie bowliin ihanaa kontrastia, joten valuta (huoneenlämpöistä) tahinia lusikalla ohuesti koristeeksi.

VINKKI2: Koristelussa pensasmustikat ovat kauniita ja maukkaita, mutta vähän kalliita. Valkoiset luomu riisimurot ovat myös kauniita ja hyvän makuisia, mutta kuitenkin tosi edullisia. Kokeile ripotella niitä koristeeksi! Myös papaijan alla lautasen päällä olevat appelsiininlehdet ovat käytännössä ilmaisia. En tiedä, kuinka usein Suomessa myydään appelsiineja ja sitruunoja lehtineen, mutta itse hamstraan niitä aina Italiassa pussiin mukaan. Ovat niin kauniita myös hedelmäkorissa! 🙂

Katso myös nämä vanhat postaukseni aiheesta:
2 x Vinkki smoothie bowliin
Suosikkini vihreä smoothie bowl
Tällä viikolla lautasella

 

Tallenna