Tämän hetken lemppari smoothie bowl (keto)

118

Food

05.06.2020

Tänään ajattelin jakaa pikaisen reseptin teille. Olen tehnyt tätä vähän varioiden nyt kuukauden ajan! Kun lähdin ketokokeiluun, kaipasin smoothieta, mutta aiemmat ohjeeni sisälsivät lähestulkoon vain hiilareita… Toki vihersmoothieta helppokin tehdä ketogeenisen ruokavalion mukaisesti, mutta itse rakastan kuohkeita ja marjaisia smoothie bowleja. Vaikka enää en olekaan ketolla vaan enemmän vain vähentänyt hiilareiden syöntiä radikaalisti, on tämä smoothieversio jäänyt.

Ennen lisäsin marjasmoothiehen aina banaanin ja usein medjool taateleitakin, sekä päälle kauragranolaa. Mutta nyt tämä tuntuu ihan liian makealta, kun pari kertaa olen laittanut banaania mukaan treenin jälkeen. Suosittelen kuitenkin, että lisää sekaan puolikas banaani, jos maku tai koostumus ei miellytä sinua. Toki silloin ei ehkä voi puhua ketosmoothiesta. 🙂 Mutta joka tapauksessa tässä hyvin täyttävä kermainen smoothieohje!

Ohjeesta tulee kaksi annosta (tai 1 iso annos, jonka voi syödä vaikka lounaaksi). Kuten huomaatte, määrät suuntaa antavia, koska en ikinä mittaa mitään. Mutta suosittelen maistelemaan lopussa ja lisäämään jotain tarvittaessa. Jos luuliemijauheen jättää pois, ohje on vegaani. 🙂

KUOHKEA KETOSMOOTHIE BOWL

1-2 dl pakastemarjoja (tässä mansikoita ja karpaloita)
1 keskikokoinen avokado
1-2 rkl riisiproteiinia (itselläni vaniljan makuista)
0,5 dl-1 dl kookosmaitoa
1 tl chian siemeniä
( 1 tl luuliemijauhetta)
ripaus laadukasta suolaa
vettä sen verran, että saat blendattua

Smoothie bowleissa yli puoli juttua on se, mitä päälle laittaa! 😉

Päällä kuvissa:
kookosmannaa
mantelilastuja
sitruunamelissaa
syötäviä lemmikkikukkia

Suosittelen testaamaan myös:
pähkinä- tai mantelivoita
raakalakritsijauhetta (tämä niin herkkua!!)
siemengranolaa
kookoslastuja

Mausteita tässä olen laittanut vain ripauksen laadukasta suolaa, mutta voit myös kokeilla esim. kardemummaa, tuoretta inkivääriä, vaniljauutetta tai raakakaakaojauhetta. Itse tykkään laitata raakalakritsijauhetta smoothie bowlin päälle, mutta miksei se sekaankin sopisi – varsinkin, jos käytät vadelmia!!

Jos teillä on vähähiilarisia suosikkismoothie respetejä, olisi ihana, jos jaatte kommenttiboksiin! 🙂 <3