Lisätehoa treeneihin luonnollisista sporttijauheista

132

Food

09.08.2020

Aloitin Korona-kevään aikana treenaamaan lihaskuntoa sekä juoksemaan taas säännöllisesti. Pari edellistä vuotta menivät lähestulkoon joogan parissa, mutta nyt olen jo useamman kuukauden treenannut 2-3 kertaa viikossa muutakin kuin joogaa tavoitteellisesti. On ollut ihana huomata, että kuminauhatreenit ja kyykyt isoilla painoilla tuovat selvästi tulosta!

Uskon, että syy siihen, että huomaan melko lyhyessä ajassa selkeän eron suhteellisen vähäiselläkin treenimäärällä on laatuun panostaminen. Jokainen treeni on ollut suunniteltu, toistot tehty huolella ja olen panostanut siihen, mitä syön ja juon ennen sekä jälkeen treenin. Tästä halusinkin nyt kirjoittaa enemmän: miten pienet teot voivat viedä harjoittelun ja siitä palautumisen toiselle tasolle.  

Olen noudattanut jo vuosia hyvin vegaanityyppistä ruokavaliota, vaikka mereneläviä, kananmunia ja juustoja jonkun verran syönkin. Olen tiennyt, että tarvitsisin lisäproteiinia ruokavalioon ja otin riisiproteiinin käyttöön heti, kun aloin treenaamaan kovemmin. Kuten olen monen seuraajani kanssa tästä instagrammin puolella jutellut, se ei kuitenkaan ole helpoin juotava sellaisenaan. Olenkin niin fiiliksissä NORDIQ Nutritionin sporttijauheista, joissa on monen muun hyvän luonnollisen ainesosan lisäksi riisiproteiinia. Nämä jauheet maistuvat hyviltä vain veteenkin sekoitettuna. Ne saavat makunsa kuitenkin luonnollisista raaka-aineista, eivätkä sisällä mitään lisättyjä sokereita tai makeutusaineita!

 Uusi juttu itselleni on myös se, että ennen treeniä otan siihen tarkoitukseen tehtyä jauhetta tukemaan suoritusta. Riitti kun kerran kokeilin ja huomasin silminnähden eron energiassa ja olossa, joten sille tielle jäin.  

Tässä tarkemmin esiteltynä kotimaisen NORDIQ Nutritionin kaksi sporttijauhetta, joita itse nyt käytän. Jos NORDIQ Nutrition ei ole vielä tuttu niin kyseessä kansainvälisesti palkittu ravintolisäsarja, jonka kaikki tuotteet ovat lisäaineettomia ja vegaanisia! Nämä uudistuneet sporttijauheet ovat saaneet myös luomusertifikaatin ja mielestäni yksi hyvä uudistus lisäksi ovat nämä purkit, jotka ovat kätevämpiä kuin pussit.  

Ennen treeniä: Pre-workout jauhesekoitus (200g – 40 annosta) 

Tämä tuote herättää kehon toiminnot urheilusuoritusta varten ja lisää fokusta. Jauhe ehkäisee väsymystä, lisää harjoituskestävyyttä ja energiaa. Jauhetta sekoitetaan veteen tai smoothiehen 1-3tl (5g-15g) n. 30-60 min ennen treeniä. Tuotetta ei suositella raskaana oleville tai imettäville.  

Ruskea täysjyväriisiproteiini ja hamppuproteiini sisältää välttämättömiä rasvahappoja (EFA) sekä kaikki tarvittavat aminohapot lihaskasvulle. Maca-jauhe toimii yleisvahvistavana tukena koko keholle ja raakakaakao sekä vihreä tee sisältävät polyfenoleja, jotka auttavat suojaamaan soluja ja edesauttavat solujen omaa energiatuotantoa kehossa. Punajuuri sisältää kasviravinteita, jotka voivat olla hyödyllisiä verenkierrolle. Ravinteikkaat tuorepakastekuivatut vihreät kasvikset, nokkonen, persilja ja lehtikaali, tukevat ruuansulatusta ja sisältävät runsaasti lehtivihreää. Matcha-tee stimuloi mieltä ja virittää hermostoa. Tuote sisältää lisäksi flavonoidirikasta mustikkaa ja nivelille terveellistä inkivääriä. 

Voit lukea lisää Ruohonjuuren sivuilta!

Treenin jälkeen: Post-workout jauhesekoitus (200g – 40 annosta) 

Tämä sporttijauhe tukee kehon palautumista ja nautitaan treenin jälkeen. Sopii myös hyvin käytettäväksi esimerkiksi rankan fyysisen työpäivän jälkeen! Jauhe tasapainottaa stressi- ja uupumistiloja. Tuotetta voi myös käyttää lisäämään kehoa tukevien kasviravinteiden määrää ruokavaliossa. Jauhetta sekoitetaan veteen tai smoothiehen 1-3tl (5g-15g). 

Tämä tuote sisältää niin ikään hamppuproteiinia ja täysjyväriisiproteiinia, mutta vielä vähän suuremmissa määrin kuin Pre-workout jauhe. Jauhesekoituksen sisältämä kurkuma voi auttaa lievittämään tulehdusta väsyneissä lihaksissa ja maca-jauhe ravitsee kehoa. Spiruliina tukee immuunipuolustusta ja voi auttaa hillitsemään fyysisen harjoittelun aiheuttamaa stressiä lihassoluissa ja kudoksissa. Pakurikääpä sisältää runsaasti palautumista tukevia adaptogeenejä. Ravinteikkaat nokkonen, persilja ja lehtikaali tukevat ruuansulatusta ja sisältävät runsaasti lehtivihreää. Sisältää lisäksi kilpirauhaselle hyödyllistä rakkolevää, terveydelle laajasti hyödyllistä puolukkaa ja polyfenolirikasta raakakaakaota. 

Voit lukea lisää Ruohonjuuren sivuilta!

Ehkä parasta näissä on se, että nämä ravintorikkaat sporttijauheet oikeasti maistuvat hyviltä, joten näitä tulee käytettyä helposti! 🙂