Suosikkini: Vihreä smoothiebowl

03.09.2015 /

_MG_8244Instagrammissa jaoin jo yksi päivä kuvan tästä uudesta ”lempiruuastani” ja nyt olisi aika jakaa ohje siihen.

Rakastan marjoja ja teen yleensä marjasmoothien vihersmoothien sijaan. Laitan kyllä marjaisaankin smoothiehen vähän pinaattia, varsiselleriä tai lehtikaalia, mutta painotus ei ole vihreissä kasviksissa.

Vihreät kasvikset ovat kuitenkin juuri ne, joita voi ja pitäisi päivän aikaan syödä niin paljon kuin napa vetää (ja enemmänkin). Vihreitä kasviksia kannattaa suosia smoothiessa, koska ne ovat kasviksista ravintoarvoiltaan parhaita ja sokeripitoisuuksiltaan alhaisimpia. Lisäksi vihreitä kasviksia voi olla vaikea syödä tarpeeksi sellaisenaan, mutta kun tehosekoitin esipilkkoo kasvikset, niitä tulee syötyä runsaammin ja ravintoaineet imeytyvät nopeammin.

smoothiebowl

Tämän uuden vihersmoothie-bowl reseptin keksimisen jälkeen, olen tehnyt tätä joka päivä. Tällä hetkellä kun syyskuun ajan viilaan vähän hiilareiden ja hedelmäsokerin saantiani alas (aikaisemmin olen syönyt varsinkin jälkimäistä runsain mitoin), niin olen jättänyt reseptistä banaanin ja yhden kiivin pois. Lisäksi olen lisännyt sellerin varsia ja puristetun limen mehun. Toimii hyvin näinkin, vaikkei ole tietenkään samanlainen makea herkku kuin alkuperäinen ohjeeni. :)

_MG_8235m

Vihreä smoothiekulho (g,m) kahdelle
kypsä avokado
0,5 kurkku
kourallinen pakastepinaattia (tekee smoothiesta myös kylmän)
banaani
päärynä tai omena
2 kiiviä
0,5 dl kookosmaitoa
2 rkl chian siemeniä
tuoreita mintun lehtiä
+vähän vettä

Halutessasi voit lisätä palan tuoretta inkivääriä tai maustamatonta riisiproteiinia.
Sekoita tehosekoittimessa pitkään, kunnes sinulla on pehmeää ja kuohkeaa smoothieta. Kaada kulhoihin ja nauti.

_MG_8239

Tähän vihersmoothiekulhoon marjat sopivat päälle loistavasti, joten saan yhdistettyä kaksi asiaa kerralla: kauniin vihreän värisen smoothien + marjat. <3

Onko teillä jotain omaa vastaavaa suosikkireseptiä? :)

vp2

Leave a comment

5 kommenttia

 • Ellae

  Vitsi Vilma miten fresh tää sun uusi layout on! Tykkään tosi kovasti <3 Ja noms mikä smoothiebowl :)

 • Susanna

  Näyttääpä todella herkulliselta, menee ehdottomasti kokeiluun :)

 • Sanna

  Moi Vilma!
  Muutin viikko sitten au pairiksi Englantiin. Olen hieman sekaisin ruokavalion kanssa ja kysynkin sinulta että mitä proteiinin lähteitä käytät mielläsi englannissa ollessasi? Ainakaan maitorahkaa en aamupalalleni löytänyt :D myös tarjonta näyttää täällä olevan vähän isompi, oletko huomannut joidenkin raaka-aineiden olevan täällä parempia kuin suomessa?

 • Juuli

  Nam, näyttää todella herkulliselta😄 Olen aloittanut muutama kuukausi sitten maidottoman ruokavalion, joten reseptit tulevat tarpeeseen. Oma reseptini on hyvin samankaltainen, mutta yksinkertaisempi: 1 avocado, 1 banaani ja loraus itsetehtyä mantelimaitoa. Päälle laitan mansikoita/mustikoita/pähkinöitä. Herkkuversioon lisäilen tuoretaateleita ja raakakaakaojauhetta. Pitäisi itsekkin alkaa lisäillä enemmän juuri pinaattia ja muuta lehtivihreää, kiitos vinkistä!

 • Elina

  Mieheni on Brasiliasta ja hänelle avokado kuuluu just tuollaisiin ”makeisiin” smoothiejin kun mulle se on ollut vaan salaatinlisä! Meillä käytetään myös paljon acai-pakastemarjaa smoothiessa ja se tekee niistä kylmempiä. Mun kaikki smoothiet on kyllä vihreitä kun lisään aina spirulinaa 😊