Kuukausi Meksikossa – loput kohteet päätetty

30

Travels

07.12.2017

Siirryimme eilen taas uuteen paikkaan, yllättäen takaisin vilkkaampaan Playa Del Carmeniin. Oli todella virkistävää, silmiä avaavaa ja tunnelmallista olla yötä  ekoresortissa Tulumissa – paikassa, jossa ei ollut esimerkiksi nettiä huoneessa. Mutta koska emme ole täällä lomalla, vaan työmatkalla, huokaisimme eilen helpotuksesta, kun pääsimme Playa Del Carmeniin. Kaipasimme tämän kolmen päivän sähköttömyyden/suihkuttomuuden/netittömyyden jälkeen modernia asumista, hyvän netin ja aikaa töille. Muutimme siis suunnitelmiamme lennosta, emmekä lähteneetkään Valladolidiin, mikä oli viimeisin suunnitelmamme…

Tulimme Meksikoon viikon varoitusajalla. En tiennyt Jukatanin niemimaasta tai Quitana Roo -osavaltiosta juuri mitään etukäteen. Viikon aikana ehdin sen verran googlettaa, että Cancún, jonne lennämme voidaan jättää suoraan välistä, niin turistiset paikat isoine resortteineen ei meitä hirveästi kiinnosta. Tosin täällä eräs paikallinen matkailualalla työskentelevä nainen sanoi meille, että hän rakastaa Cancúnia ja, että siellä olisi kaikkein kirkkain merivesi…

Tulum, nousi joka paikassa esiin, varsinkin sen upeiden rantojen ja trendikkään hippimeiningin takia. Siitä tuli pääkohteemme nopeasti. Tästä rantakylästä enemmän täällä. Tulumista teimme yhden yön retken käsittämättömän upeaan Sian Ka’aniin. Pitkä, huonokuntoinen tie oli matkanteon väärti. (Nyt sadekauden jälkeen tie on kuulemma pahimassa kunnossa, tie parannellaan kerran vuodessa näihin aikoihin). Biosfäärialue, Unescon maailmanperintökohde, oli ainutkertainen kokemus.

Merida oli itselläni koko ajan mielessä, vielä pari päivää sitten ajattelin, että sinne menemme loppureissuksi. Rakastan kaupunkeja, kulttuuria ja värikkäitä taloja, luulen, että olisin rakastunut Meridaan – ja sinne aion vielä joskus mennä. Katselin jo paljon hotelleja ja airbnb-kämppiä kaupungista ja valikoima oli todella hyvä.

Tulumissa olomme kuitenkin venyi työjuttujen takia ja se sai miettimään suunnitelman muutosta. Tulumista Meridaan ajaa noin kolme tuntia ja se oli täysin toisessa suunnassa kuin, mistä paluulentomme on. Tuli myös tunne, että haluan mennä Meridaan joskus ajan kanssa, niin että voidaan tehdä sieltä retki esimerkiksi vaaleanpunaiselle laguunille Las Coloradasiin, josta olen haaveillut, sekä katsomaan flamingoja. Merida olkoon siis seuraavan reisumme pääkohde, koska Meksikoon aion palata!

Tulumia lähempänä oleva Valladolid, oli myös ollut ajatuksissa ja kun kuulin, että sitä kutsutaan ”minimeridaksi”, päätimme, että menemmekin sinne kolmeksi yöksi ja jatkamme siitä Isla Holboxiin loppuajaksi. Valladolid on pikkukaupunki, niin ikään värikkäine taloineen. Siellä olisimme saaneet aitoa kosketusta meksikolaiseen elämänmenoon, mutta tosiaan, kuten kerroin, tarvitsimme aikaa vain tietokoneella oloon, joten otimme taksin Tulumista Playa Del Carmeniin. Täytyi vain todeta itselle, että teemme tänne toisella kertaa lomareissun, jolloin tutustumme kaupunkikohteisiin ja Jukatanin eri osiin enemmän. Ei siis autonvuokrausta yms. tällä kertaa sittenkään.

Mutta olen erittäin kiitollinen, onnellinen ja tyytyväinen reissuumme kaikin puolin tähän asti. Kaikkea ei vain kerralla ehdi, vaikka kuukausi kuulostaakin pitkältä ajalta. 🙂 Tulum tuli nyt ainakin hyvin tutuksi, koska yövyimme siellä niin monessa paikkaa. Nyt vielä huomiseen asti Playa Del Carmenissa, ja sitten loppureissuksi Isla de Holbox -saarelle, jota odotan innolla. Siellä olisi tarkoitus pitää muutama vapaapäivä ja vain olla, luulen, että tuo on oikea paikka lomamoodin saamisen. Moni kehuu saarta ja juuri sitä, että parasta on, ettei siellä ole mitään tekemistä. Mutta tästä lisää myöhemmin. Tällaiseksi nyt muodostui kuukauden Meksikon reissumme:

2 yötä Playa Del Carmen
3 yötä Tulum (2 eri paikkaa)
1 yö Sian Ka’an
17 yötä Tulum (5 eri paikkaa, joihin kahteen palasimme vielä uudestaan)
2 yötä Playa Del Carmen
5 yötä Isla de Holbox
1 yö Cancún

Jos suunnittelette matkaa Meksikoon, niin kannattaa myös kurkata tämän postauksen kommentit ja katsoa, mitä paikkoja blogini lukijat suosittelevat. Itse sain niistäkin juuri vinkkiä reissuun. 🙂 Tasan viikko vielä. ♥