Tulum – unelmarantoja ja Mayakaupungin raunioita

24.11.2017 / ,
 

Vesi on lämmintä ja turkoosia, hiekka valkoista ja silkinpehmeää, ranta on puhdas. En edes tiennyt, että Meksikossa on tällaista. Tuntuu älyttömältä saada nauttia kauneimmista rannoista ja auringonnousuista, joita olen kokenut, ilman, että ympärillä on isoa turistimassaa tai kaupustelijoita. Nyt jälkikäteen, täällä ollessa olen lukenut, että Tulumin hiekkaranta on useiden listausten mukaan yksi maailman parhaista.

Olemme olleet ja tulemme olemaan suurimman osan reissustamme Tulumissa. Ja ehkä sanomattakin on selvää, että viihdyn täällä enemmän kuin hyvin! Tulum sijaitsee Jukatanin niemimaalla, Karibianmeren rannalla ja jos tänne haluaa tulla Suomesta, kannattaa lentää Cancúniin ja ottaa taksi/bussi/auto ja ajaa n. 130 km etelään. Tulum on merkittävä paikka turistien keskuudessa, paitsi valkeahiekkaisten unelmarantojen vuoksi – myös Mayakaupungin raunioiden takia. Aikoinaan 1200-1400 -luvulla Tulum on ollut mayojen satamakaupunki. Tänään tai huomenna ajattelimme vierailla raunioilla… Vielä emme ole ehtineet, mutta ehdottomasti haluan noita upeita raunioita nähdä.

Mielestäni Tulum on myös harvinaisen trendikäs ja inspiroiva paikka. Täällä on paljon vegaani- ja kasvisravintoloita (varsinkin rannalla), joogapaikkoja, muodikkaita ja omintakeisia pieniä vaate- asuste- ja sisustusliikkeitä, tyylikkäitä rantabaareja jne… Tuntuu, että koko kylä on aktiivisia instagrammissa ja täällä voi bongailla tunnettuja somepersoonia… Silti paikka on yllättävän rauhallinen ja välillä sitä ihmettelee, missä kaikki ovat. Ehkä tämä johtuu siitä, että hotellit ovat kooltaan pieniä, tai siitä, ettei vielä ole korkein sesonki. Näihin aikoihin sesonki kyllä alkaa, joten katsotaan, muuttuuko mieli oman rauhan suhteen parin viikon aikana. :)

Olemme yöpyneet kolme yötä Tulumin keskustassa, sieltä rannalle on muutamia kilometrejä ja melkein joka hotellissa on pyörät käytössä. Kolme yötä olemme olleet resortissa ihan meren rannalla sekä nyt olemme näiden kahden välissä, uudella rakennusalueella, johon nousee asuntoja ja hotelleja koko ajan. Olemme tämän airbnb:stä otetun huoneistohotellin toiset vieraat. Kaikki on uutta ja kirjoitan tätä rakennuksen kattoterassin uima-altaalla, eikä täällä ole meidän lisäksi ketään muuta. Toki alue ei ole vielä kovin viihtyisä, sillä ympärillä rakennetaan ja palveluja ei juurikaan ole. Mutta meidän pidemmälle reissulle tämä on erittäin sopiva majapaikka pariksi yöksi ja hinta-laadultaan loistava. Tulumiin siis tällä hetkellä nousee paljon uusia asuntoja ja hotelleja… luin, että alue on Jukatanin suurin kasvukeskus. Juuri nyt on varmasti hyvä aika matkustaa tänne.

Ajattelin kirjoittaa ravintola-, kauppa- ja hotellivinkkejä sitten, kun liikumme Tulumista eteenpäin, sillä haluan saada kaikki vinkkini kerralla yhteen postaukseen. Kiitos myös teidän vinkeistä tänne! :)

 

Leave a comment

7 kommenttia

 • Mä olin yllättynyt Tulumin vilkkaudesta, kun olin siellä muutama vuosi sitten. Odotin rauhallista kalastajakyläfiilistä, mutta se aika oli jo ohi, ja paikka oli vilkas, jopa ruuhkainen silloin, ja juurikin trendikkään oloinen niinkuin mainitsit. Omat suosikit olivat Isla De Holbox ja Mahahual.

  • Vilma Peltonen

   Joo varmasti just riippuu, mitä odottaa! :) Mahahualista en niin tiennytkään mitään, mutta googletin äsken. Vaikuttaa ihanalta. Holboxiin ajateltiin mahdollisesti mennä ihan reissun lopussa, tuntuu että se on monen suosikki. :)

 • Juuulia

  Tulum on kyllä ihana paikka, myös ihan suosikkipaikka! Rantoja ei turhaan sanota paratiisirannoiksi. Ja sukeltaminen lähipaikoilla on uskomatonta, jos se yhtään innostaa.. :D

  Kiva seurata kuvistasi, näkyykö yhtään tuttuja paikkoja :)

  Nauttikaa!

 • Minna

  Ne rauniot ovat todellakin vaikuttavat! Meillä oli opas siellä raunioiden alueella mikä oli todella hyvä veto, sillä niissä rakennuksissa on paljon juttuja jotka eivät aukea katselemalla, ehkä jotain opaskirjaa voi tietty lukea. Esimerkiksi se pyramidi mikä siellä on, siinä on tosi tarkkaan geometrisesti ne mitat ja ilmeisesti mayat mittasivat sen avulla jotenkin aikaa. Omasta käynnistäni on jo viitisen vuotta, Tulum itsessään on voinut muuttua paljonkin siinä ajassa. Nauttikaa! :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon Minna, kiva kun kommentoit ja pitääkin tutustua tarkemmin noihin raunioihin etukäteen, huomenna vihdoin vierailemme niissä. :)