Arktisia seikkailuja Kemissä

66

Beauty

30.01.2019

*Pr-matkan tarjosi Lumene

Olen käynyt kerran elämässäni Kemissä ja sen lumilinnassa matkalla Ylläkselle. Tästä on melkein toistakymmentä vuotta aikaa, enkä todellakaan ollut ajattelut tämän jälkeen Kemiä erityisenä matkailukohteena – mutta kaupunki selvästi on vierailemisen arvoinen! Kuten instagrammistani pystyi huomaamaan, lähdin viime viikon lopulla Kemiin työmatkalle yhden isoimman yhteistyökumppanini, Lumenen, vieraana. Sain huomata, että tästä Merilapin kaupungista löytyy aktiviteetteja ja ainutlaatuisia elämyksiä aina jäiden seassa kellumisesta lumilinnassa yöpymiseen…!

Reissun tarkoitus oli testata Lumenen viime syksynä lanseeraamaa Arktis-sarjaa todellisissa ääriolosuhteissa. Otin reissun ajaksi @lumenefinlandin IG-tilin haltuun ja kuvailin sinne mm. talven ihonhoitorituaalini, johon Arktis-tuotteet ovat kuuluneet. Oli hauska päästä myös mittaamaan ihon kosteuspitoisuutta ennen ja jälkeen tuotteiden levityksen – ero oli hyvin selvä! Kirjoittelin näistä tehokosteuttavista Arktis-tuotteista marraskuussa täällä, jos joku muistaa. Näin arktisissa olosuhteissa en näitä ollut kuitenkaan päässyt testaamaan: Kemissä mittari näytti -22° ja vietimme suuren osan ajasta ulkona.

Yövyimme merenrannassa Seaside Glass -villoissa, ihan lumilinnan vieressä. Muutaman pikaisen kuvan ehdittiin ”kämppikseni” Vienan kanssa täältä napata – muuten valoisa aika oltiin menossa. Lasikuutiosta oli kyllä upeat näkymät ja voisin mennä takasin tänne koska vain! 🙂

Kemin lumilinna oli hieno! En muistanut edelliseltä kerralta juuri mitään yksityiskohtia ja toisaalta linna rakennetaan joka vuosi uudelleen erilaiseksi. Tänä vuonna teemana on kummituslinna. Lumilinna toimii siis myös hotellina ja kuulemma varsinkin aasialaisten keskuudessa on erittäin suosittua jäädä tänne -5 asteeseen nukkumaan. Alta löytyy kuva yhdestä uniikista makuuhuoneesta. Itse kyllä olin vähän helpottunut, kun nukuimme ihanissa lasivilloissa… Mutta olisihan tuo kokemus. 😀 Illallista lumilinnassa voin ainakin omasta kokemuksestani suositella! Mielestäni ulkona ruoka maistuu aina paremmalle ja pakkasessa lämmin juoma ja ruoka oli ihanaa. Ja ei tässä tullut kunnolla kylmä, kun oli monet kerrastot alla ja viltti päällä.

Seuraavana aamuna suuntasimme Sampo Jäänmurtajalle. Sampo toimi lähes 30 vuotta Perämerellä ennen kuin se siirtyi turistikäyttöön. Meille kerrottiin , että nyt nähtävyydellä käy n. 19 000 vierailijaa vuodessa. Reilu kolmen tunnin risteily meni tosi nopeasti. Sisällä oli kahvila ja kiersimme myös konehuoneistoja sekä hyttejä. Oli mielenkiintoista kuulla, miten jäänmurtajat toimivat. Parasta oli kuitenkin seikkailla jäällä auringon noustessa ja ehdoton kohokohta oli pulahtaa mereen kellumaan märkäpuku päällä. Ihan superhauskaa ja niin oudon tuntuista! Saimme jättää vaatteet alle, joten ainakaan minulla ei tullut yhtään kylmä. Kasvojen iho oli kyllä koetuksella päivän aikana, mutta Arktis-tuotteet tuntuivat toimivan loistavasti. Tovin siinä meressä vietinkin, taivasta tuijotellen jäälohkareet ympärilläni.

Tuntuu, että olen saanut tammikuussa edellisten viiden vuoden edestä kylmiä, lumisia ja jäisiä kokemuksia. Mutta hitsit, miten silmiä avaavaa tämä on ollut. Suomella on niin kaunis luonto ja ainutlaatuiset vuodenajat, että tuntuu, että omasta kotimaastakin löytyy vaikka mitä ylläreitä vielä. Onneksi tätä kaikkea on alettu yhä enemmän hyödyntämään ja arvostamaan! Kiitos Lumene, Kemi ja Experience365 vieraanvaraisuudesta ja ihanasta elämyksestä sekä kiitos ihanat kollegat huippuseurasta! 😉 <3