PUR Hyvinvointikauppa & Ayurvedinen kasvohoito

27

Beauty

03.04.2018

*yhteistyössä PUR Hyvinvointikauppa

En ole hetkeen kirjoittanut ayurvedasta, mutta nyt tuleekin sitäkin enemmän tekstiä! Jos jollekin ayurveda on vielä ihan vieras, niin kyse on siis vuosituhansia vanhasta lääketieteestä, kokonaisvaltaisesta elämäntieteestä. Ayurveda opettaa muun muassa, että meissä jokaisessa on kaikkia kolmea energiaelementtiä eli doshaa – vataa, pittaa ja kaphaa-, mutta yleensä joku näistä on hallitseva kehotyyppi. Arkistoistani varsinkin viime syksyltä löytyy useita postauksia ayurvedaan liittyen. Itse kiinnostuin aikoinaan ayurvedasta enemmän joogainnostukseni myötä, mutta jo sitä ennen huomasin hyvinvointifilosofiassani paljon yhtäläisyyksiä ayurvedisen ajattelutavan kanssa. Ayurvedan keskiössä on sairauksien ennaltaehkäisy ja terveyden ylläpitäminen sekä saavuttaminen. Lääketieteenä ayurveda ei perustu niinkään siihen, miten oireet poistetaan lääkkeillä, vaan miten doshat pidetään tasapainossa, niin että keho korjaisi, parantaisi ja suojaisi itse itseään jatkuvasti.

PUR-kauppa tarjoaa vaikka mitä ayurvedaan liittyen. En tiedä, onko PUR teille ennestään tuttu, mutta kirjoitin nelisen vuotta sitten puhdistuskuurista, jonka tein kaupan ohjeilla ja detox-paketilla. Siihen aikaan PUR:illa oli vain yksi hyvinvointikauppa Kampissa, mutta nyt toiminta on laajentunut selvästi. Nykyään löytyy niin verkkokauppa, PUR Farmasia kuin PUR Hyvän Olon hoitola, sekä sen kanssa samoissa tiloissa Hämeentiellä sijaitseva toinen uudempi kivijalkaliike. Nämä kuvat ovat tästä Hämeentien liikkeestä, joka sijaitsee kätevästi ihan Hakaniemen metropysäkin lähellä. Itse luotan PUR:iin täysin ja siihen, että valikoimasta löytyy puhtaita ja laadukkaita tuotteita, joissa on otettu huomioon eettiset ja ekologiset arvot. Kokemukseni mukaan henkilökunta on hyvin asiantuntevaa ja avuliasta. Yleensä luen aina tuoteselosteet läpi tarkistaakseni laadun, mutta oikeastaan PUR-kaupassa en koe tarvetta siihen.

Tänään kerron muutamista ayurvedisista tuotevalinnoistani, jotka ovat PUR-kaupan valikoimasta. Sen lisäksi haluan vinkata muista PUR:in Ayurvedaan liittyvistä palveluista. En nimittäin ennen vuoden vaihdetta edes tiennyt, että PUR:ilta löytyy niin ayurvedakonsultaatiota, -hoitoja kuin -ihoanalyysejakin. Lisäksi tulossa on esimerkiksi kitchari-detoxryhmä jne… Kaikkien ayurvedasta ja terveydestä kiinnostuneiden kannattaa siis pistää PUR:in somekanavat ja nettisivut seurantaan. Niistä löytyy inspiroivia ja informatiivisia juttuja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen. Itse kävin nyt viime torstaina testaamassa ayurvedista kasvohoitoa… ♥

Ayurvedinen kasvohoito

…Oli täydellinen! En olisi voinut kuvitella parempaa tapaa aloittaa pääsiäisen vietto, kuin hemmotella itseä näin kokonaisvaltaisesti. 75 minuuttia kestävä hoito sai minut syvärentoutumaan, enkä tiedä, kuinka kauan olin hereillä hoidosta… olin jossain omassa maailmassani tai puolihorroksessa. Rauhoittava musiikki, tuoksut, mukava hieronta-alusta (tai pikemminkin peti), ja erilaiset tuntemukset iholla muodostivat kokonaisuuden, joka oli paljon enemmän kuin vain kasvohoito. Vaikka iho tuntuikin erittäin hyvin hoidetulta ja kauniilta hoidon jälkeen, olin eniten vaikuttunut itse hetkestä. Se toi tasapainoa niin keholle kuin mielelle. Kasvohoito pitää sisällään melko paljon myös pään, kasvojen, niskan ja käsien hierontaa, mikä on ihan parasta. Aroma- ja fytoterapiaan pohjautuvat tuotteet ja hoidon kokonaisuus valitaan jokaisen ayurvediselle kehotyypille ominaisen ihotyypin mukaan. Tässä suorat kuvaukset hoidoista:

Vata-hoito on janoisen ihon pelastus, jonka jälkeen ihon kiristys ja kuivuus ovat tiessään ja iho on saanut kaipaamansa kosteuden (minulle tehtiin pääosin tämä).

Pitta-hoito rauhoittaa herkän ihon. Hoidon jälkeen punoittava ja herkistynyt iho on rauhoittunut ja kosteutettu.

Kapha-hoito tasapainottaa seka- ja rasvaista ihoa. Hoidon jälkeen iho on virkistynyt ja heleä.

Kasvohoidot PUR Hyvän Olon hoitolassa tekee kosmetologi Rosi. Todella ammattimainen, kokenut, osaava ja ihana. Toivon, että jokainen saisi kokea tällaisen ayurvedisen kasvohoidon. Ensikertalaisille saan antaa alekoodin, joka löytyy postauksen lopusta! Hoidot tehdään ayurvedisen Lakshmi-sarjan tuotteilla.

 
Muutama sana vielä eri doshista ja ihotyypeistä…

Opin Rosilta muun muassa sen, että henkilön keho- ja ihotyyppi, eivät ole aina samat. Itsehän olen kehotyypiltäni syksyisen konsultaation mukaan Vata-Pitta. Mutta minussa on selkeästi enemmän Vataa. Kuulin, että myös ihoni on Vatalle ominainen, erittäin janoinen ja ohut. Kesäaikaan voin tehdä naamioita pittalle suunnatuilla naamioilla, mutta nyt valitsimme vain vata-tuotteita kokeiluun. Tässä superkarkeasti eri doshien piirteitä:

VATA: Hoikka, innostunut, vilkas, miellyttävä, nopea liikkeinen, luova. Epätasapainossa voi olla levoton, hermostunut, epävakaa, stressaantunut ja saattaa olla epävakaa unirytmi ja epäsäännölliset ruokailutottumukset. Epätasapainoa lisäävät myös kylmän ja kuuman vaihtelu, tuliset ruuat ja alkoholi.
IHOTYYPPI: kuiva ja herkkä iho ONGELMAT IHOSSA: liian kuiva, ennenaikainen ikääntyminen AURINGON SIETOKYKY: kohtuullinen

PITTA: Täynnä energiaa, dynaaminen ja tehokas, vaativa. Rakastaa kauniita asioita. Epätasapainossa verenpaine saattaa nousta, aktiviteettitaso voi laskea ja mieliala olla kiukkuinen. Epätasapainoa saattaa lisätä altistuminen lämmölle. Mausteista, hapanta ja suolaista ruokaa sekä alkoholia tulisi vältellä.
IHOTYYPPI: normaali, taipumus couperosaan ONGELMAT IHOSSA: herkkä, couperosa AURINGON SIETOKYKY: huono

KAPHA: Vahva, rauhallinen, lempeä. Voimakastahtoinen, mutta stressi tuo sulkeutuneisuutta. Omistuksenhalu ja riippuvuus johonkin saattavat nostaa päätään stressaantuneena. Ruuansulatus keskimääräistä hitaampaa. Lumi, kylmä ja kostea sää lisäävät epätasapainoa, myös raskasta ruokaa, rasvaa ja maitotuotteita ei suositella.
IHOTYYPPI: rasvainen, laajentuneet ihohuokoset ONGELMAT IHOSSA: mustapäitä, akneiho, alentunut kimmoisuus AURINGON SIETOKYKY: hyvä

Lakshmi-ihonhoitotuotteet (ayurvedisen ihoanalyysin perusteella Rosin minulle suosittelemia)

Öljyhieronta on tärkeässä osassa ayurvedassa ja itsekin olen kertonut, kuinka tykkään hieroa kehoa lämmittävää öljyä jalkoihin ennen nukkumaanmenoa. Sain testiin Vatalle suunnattua Laksihmin hierontaöljyä ja nyt olen taas parina iltana valjastanut tämän viime syksynä päivittäisessä rutiinissa olleen tavan käyttööni. Lisäksi sain mm. samaa eteeristä öljyä, jota käytettiin hoidon aikana diffuusorissa. Oli muuten hauska huomata, että valitsin hajun perusteella juuri tämän öljyn, vaikken tiennyt, että se on juuri Vata-tyypille sopivin.

Lakshmi on sertifioitu luonnonkosmetiikan tuotesarja, jonka kauneusfilosofia perustuu ayurvedaan ja kokonaisvaltaiseen ajattelutapaan. Tuotteiden raaka-aineet saadaan luonnosta ja ne täytyy pystyä jäljittämään. Kasviperäisissä raaka-aineissa suositaan sertifioitua luomulaatua. Säilyvyys taataan tietyillä luonnonaineilla (mm. eteeriset öljyt, bio-alkoholi, E-vitamiini). Synteettisten raaka-aineiden, kuten tuoksujen, öljyjen, rasvojen ja väriaineiden käyttö on kielletty. Kiellettyjä ovat myös silikonit, paraffiiniöljy ja vaseliini. Eläinperäiset raaka-aineet ovat kiellettyjä, jos raaka-aineiden hankkiminen aiheuttaa eläimelle haittaa ja eläinkokeet ovat kiellettyjä. Sarja hyödyntää ayurvedisiä marmapistehierontoja kasvo-, vartalo- ja jalkahoidoissa.

Chyawanprash

Chyawanprash on ayurvedassa elämän eliksiirinä tunnettu hillo- tai hunajamainen valmiste. Mielestäni tämä on suunnilleen parasta hilloa, jota olen syönyt! Maku on vähän makea, hieman hapan ja lämpimän mausteinen. Maku maistuu aavistuksen joululta, mikä selittyy, kun katsoo raaka-ainelistaa. Itse olen lisännyt hilloa nyt aika kaurapuuron lisukkeeksi.

Chyawanprash on mielestäni todella mielenkiintoinen tuote ja aion ehdottomasti jatkaa tämän käyttöä päivittäin vitamiini- ja antioksidanttipitoisena ”ravintolisänä”. Koostumus ja maku tekee tuotteesta superhelpon käyttää ja siksi, ei ehkä uskoisi, että tuote koostuu yli 30 hyvinvointia monella tapaa edistävästä yrtistä. Chyawanprashia on käytetty ayurvedassa ainakin yli 2000 vuoden ajan.  Ravitsevan koostumuksen pääraaka-aineena on Intiassa kasvava ja siellä hyvin tunnettu, erittäin C-vitamiinipitoinen amla-marja. Lisäksi tuote sisältää mm. ashwagandhaa, shatavaria (erinomainen naisen hormonitoiminnan tasapainotukseen), kardemummaa, neilikkaa, kanelia ja gheetä.

Chyawanprash sopii erityisesti immuniteetin ylläpitoon, mutta ayurvedassa sitä kokonaisvaltaisesti hyvinvointia tukemaan. Se tasapainottaa kaikkia kolmea doshaa, mutta poikkeuksellisen suurina annoksina se voi nostaa kaphaa.

Charaka Samhita, ayurvedan klassikkoteos ajoilta ennen ajanlaskumme alkua, sanoo Chyawanprashista näin: Chyawanprash is ”the foremost of all rasayanas*, especially good for alleviating cough and asthma; it nourishes the weak, the wounded, the old, and those that are of tender years as well.” Through the use of this rasayana ”a person acquires intelligence, memory, comeliness of body, freedom from disease, longevity, strength of the senses, great pleasure in the companionship with women, great increase in the strength of the digestive fire, improvement of the complexion, and the restoration of wind to its normal course.”

*Rasayanat ovat ayurvedassa erityisen arvostettuja rohdoksia, joita käytetään vahvistavaan kehoa ja mieltä ja hidastamaan vanhenemiseen liittyvää rappeutumista.

Wild Nutrition KSM-66® Ashwagandha Plus

Ashwagandha on ainakin omasta mielestäni ollut viimeisen parin vuoden aikana yhä enemmän esillä ja myös itse olen sitä satunnaisesti käyttänyt useamman vuoden ajan. Nyt pääsiäisenä aloin käyttää Wild Nurtitionin Ashwagandhaa ja päätin testinä pitää nyt tiukasti kiinni, että syön tätä säännöllisesti. Olisiko tästä apua stressiin? Ashwagandha tukee yhdessä magnesiumin kanssa kehon fysiologista ja psykologista kestävyyttä. KSM-66® Ashwagandha Plus sisältää 500mg ashwagandhan juurta, sekä Food-Grown® Magnesiumia, jotka tukevat synergisesti elimistön stressinsietokykyä. Ashwagandha on erityinen intialainen yrtti, jota on perinteisesti käytetty tukemaan kehon fysiologista ja psykologista tasapainoa. KSM-66® Ashwagandha Plus on laadukas luomusertifioitu rohdosuute, jonka valmistuksessa ei käytetä alkoholia tai muita liuottimia. KSM-66® Ashwagandhauutteesta on suoritettu ainakin yksitoista placebokontrolloitua kaksoissokkotutkimuksista, joiden tulokset tukevat sen käyttöä ahdistusta, masennusta ja stressiä vastaan. Tutkimuksissa on havaittu myös tilastollisesti merkittäviä vaikutuksia muistin, kognition, immuniteetin, urheilukestävyyden ja -palautumisen tueksi. Lisäksi se parantaa libidoa sekä miehillä että naisilla.

Mitä KSM-66® tarkoittaa?
”KSM” merkitsee maantieteellisen alueen nimeä Intian Rajasthanissa, jossa ashwagandha luomuviljelytilat sijaitsevat. Siellä viljellään maailman laadukkainta ashwagandha-juurta. ”66” merkitsee niiden yritysten määrä, jotka ovat osallistuneet tämän tuotteen kehittämiseen sen lopulliseen muotoonsa, 12-vuoden tutkimus- ja kehitystyön aikana.

Organic Wellness, tulsi-teet

Ayurveda tietämykseni on lisännyt hurjasti yrttiteen kulutustani. Juon oikeastaan joka päivä vähintään kupillisen yrttiteetä, usein enemmänkin.

Organic Wellness on intialainen sarja luomusertifioituja, ayurvedisiä teesekoituksia ja yrtteihin perustuvia ravintolisiä. Suurin osa teesekoituksista perustuu keskeiseen ayurvediseen yrttiin, tulsiin (tunnetaan myös nimellä pyhä basilika). Tulsi on sukua mm. mintulle ja se on tunnettu virkistävänä kasvina, joka vahvistaa immuniteettia ja jota käytetään perinteisesti jopa masennusta ja uniongelmia torjumaan. Tulsi on erinomainen flunssakauden yrtti, sillä sanotaan olevan tulehdusta hillitseviä ominaisuuksia.

Tulsin maku on hieman mausteinen ja karvas ja lisäksi se on lämmittävä. Se tasapainottaa kaikkia kolmea doshaa (voi lisätä pittaa runsaasti käytettynä). Itse suosittelen ruusun makuista.

 

 

Näiden edellä mainittujen nostojen lisäksi PURista löytyy vaikka mitä muuta ayurvedasta kiinnostuville. En ainakaan itse osaa sanoa toista paikkaa Suomessa, jossa olisi näin hyvä valikoima. PURista löytyy kirjoista, lähituotettuun ghee:hen (=ayurvedassa keskeisesti käytetty kirkastettu voi) ja juuri oikeanlaiseen kielenpuhdistajaan. Superihana kauppa ja hoitola ♥

ALEKOODI

-15% uusille asiakkaille hoitolavarauksista
Voimassa 2 viikkoa eli 17.4.2018 asti. (Varaus tässä ajassa, hoito voi olla myöhemminkin).
Mainitse varauksen yhteydessä, että näit koodin blogissani. Varauksen voi tehdä puhelimitse numerosta 029-3400 265 tai meilitse kosmetiikka@pur-kauppa.fi.
Hoidot ovat saatavilla Hakaniemen PUR Hyvän Olon hoitolassa tiistaisin ja torstaisin. 🙂