Paras romaanisarja kesään: Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta (+alekoodi BookBeatiin)

76

Books

24.06.2020

*kaupallinen yhteistyö BookBeat

Olen onnellinen jo siitä ajatuksesta, että kun pääsen Italian lentokoneeseen viikon päästä, voin laittaa kuulokkeet korviin, sulkea silmät ja nauttia äänikirjasta. Aion korkata rakastamani kirjasarjan seuraavan osan – lähes 800 sivua tarinaa. Mikä parasta, vielä senkin jälkeen on 2 kirjaa odottamassa.

En ole sitten Harry Pottereiden jälkeen ollut mistään romaanisarjasta näin innoissani kuin Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjasta. Ja se on paljon sanottu. Toiset koukuttuvat tv-sarjoihin, Netflixiin, minä rakastan eniten kirjasarjoja. Onneksi niitä on paljon BookBeatissa, jota olen käyttänyt jo 4 vuotta putkeen. Ihan lempisovellukseni! Mutta pakko sanoa, että jos et ole vielä tutustunut tähän kirjasarjaan, onnittelen. Ei lopu ihan heti ihanat kesäkuunneltavat ja -luettavat kesken! 😉

Yksi asia, mikä kesässä onkin parasta… Se, että on aikaa enemmän kirjoille. Ah, tämä tunne, kun odottaa kovasti, että pääsee tietyn romaanin pariin! Tuttujen romaanihenkilöiden luo eri maailman kolkkiin. Saa upota satumaailmaan, toiseen todellisuuteen ja unohtaa kaikki omat ajatukset. Tämä pieni kutkutus ja jännitys on parasta. Ei haittaa, vaikka edessä olisi tiski- ja pyykkivuori tai pitkä ajomatka, kun voi viettää sen äänikirjan parissa.

En tiedä pystyttekö te samaistumaan, mutta moni tuttuni vannoo vain kaikkien tieto- ja itsensä kehittämiskirjojen perään, eivätkä koskaan anna mahdollisuutta romaaneille. Itse olen sitä mieltä, että he eivät tiedä, mistä jäävät paitsi. Rakastan itsekin ”hvödyllisiä” kirjoja, mutta yhtä hyödyllistä on välillä osata rentoutua ja antaa aivojen levätä.

Lucinda Rileyn Seitsemän Sisarta -sarjaa on kuvailtu aikuisten saduksi. Ja sitä kirjat mielestäni vähän ovatkin – hyvänmielen kevyttä ja koukuttavaa lukemista, jossa on onnelliset loput sekä taianomainen kerronta. Viihteellisyyden lisäksi, näissä on kuitenkin todella paljon muutakin.

Koenkin, että nämä romaanit sopivat loistavasti myös niille, jotka haluavat oppia kirjoiltaan jotain. Kirjoissa on nimittäin aina historiallinen konteksti ja oikeita historiallisia henkilöhahmoja. Olen lukenut haastatteluista, että Lucinda suhtautuu itse historiaan hyvin intohimoisesti ja hänellä on myös oma tutkijatiimi taustalla. Etenkin kulttuureista ja taiteesta näistä voi oppia paljonkin!

Lucinda Riley:n romaanit myös sijoittuvat ympäri maapalloa kiinnostaviin kaupunkeihin ja maihin. Hän on kirjoittanut kirjat aina näissä kohteissa ja omakohtainen kokemus näkyy selvästi kuvailuissa ja yksityiskohdissa. Kun en ole poikkeustilan takia pystynyt matkustamaan, ovat nämä kirjat olleet loistava korvike. Jos kaipaat lääkettä kaukokaipuuseen, tämä kirjasarja on sellainen!

Itse olen nyt lukenut tai kuunnellut 4 ensimmäistä osaa ja tuntuu kuin olisin vieraillut Pariisissa ja Brasilian Rio de Janeirossa, Norjassa, Englannin maaseuduilla ja vanhan ajan Lontoossa, Thaimaan Krabilla sekä Australian Adelaidessa, Broomessa ja Alice Springissä. Nämä kirjat saivat ainakin minut myös googlailemaan… paikkoja, kaupunkeja, ihmisiä ja nähtävyyksiä. Ja minusta se on oikeastaan merkki niin hyvälle kirjalle kuin leffallekin – sitä maailmaa janoaa lisää. 🙂

Kuuntelin itse näitä kirjoja Korona-aikana, etenkin aina maalatessani akryyliväreillä pikkumökissä. Lukijan miellyttävä ääni ja tarinan ihanuus toi varmasti oman mausteensa maalaushetkille niin, että nuo hetket tulen muistamaan aina. Kuuntelin kirjoja myös käydessäni kävelyllä, kotitöitä tehdessä tai vain sängyssä maatessa, kun kuukautismigreeniltä en muuta pystynyt tekemään. Toi muuten päänsärkyhetkiinkin iloa! 😉

Kesäloma tuntuu itselleni vasta oikeasti lomalta, kun voin maata riippukeinussa kirjan kera ja siitä aion pitää huolen, että sellaisia päiviä mahtuu tähänkin kesään. Onneksi rakastan romaaneja. Aina puhutaan, että on kiva ”jos on jotain, mitä odottaa” ja yksinkertaisimmillaan, halvimmillaan ja parhaillaan tähän toimii hyvä kirja. Tai se, että pääsee selaamaan niitä liudan sovellukseen, ja valitsemaan kokeiluun kiinnostavimmat päältä. Kuin irtokarkkikaupassa konsanaan – vähän sitä, vähän tuota.

Jos teille BookBeat ei ole vielä tuttu, nyt kannattaa viimeistää tutustua! Kampanjakoodilla vilma saatte kaikki uudet käyttäjät kokeilla BookBeat Premiumia maksutta 1 kuukauden ajan! Eli voitte kuunnella ja lukea kirjoja niin paljon kuin haluatte kuukauden verran ilmaiseksi!

BookBeatista löytyy myös uusi Basic-paketti, joka maksaa vain 9, 99€/kk, sillä saa lukea ja kuunnella kirjoja 20 tuntia kuukaudessa. Tämä sopii täydellisesti, jos lukee tai kuuntelee kirjoja vähän vähemmän! BookBeatista löytyy myös perhetili, johon kannattaa ehdottomasti tutustua, jos teillä on useampi käyttäjä perheessä!

Valikoima on valtava. BookBeat äänikirjapalvelussa on yli satatuhatta äänikirjaa ja e-kirjaa. Kirjoja löytyy suomen kielen lisäksi myös eri kielillä kuten englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi. Huomasin, että täältä löytyy myös oppikirjoja, joilla voin harjoitella italian opiskelua, nyt kun sinne taas muutamme!

ps. Syksyllä ilmestyy suomeksi Seitsemän sisarta -sarjan 6. osa, joka on BookBeatissa 25.9! Joten nyt kesä on hyvä aika aloittaa kuuntelemaan tai lukemaan Lucinda Rileyn -kirjoja! 🙂

LUE LISÄÄ VANHEMMISTA POSTAUKSISTANI:

BookBeat – Kun innoistuin ääni- ja e-kirjoista
Hyvinvointia ja terveyttä BookBeatista
Koukussa kuunneltaviin kirjasarjoihin
Lomalukemista & Rentouttavia äänikirjoja (+kirjahaaste)