Koukussa kuunneltaviin kirjasarjoihin

06.08.2017 / ,

*yhteistyössä BookBeat

Olen kesän ajan jakanut kirjavinkkejä rakastamastani sovelluksesta BookBeatista. Ensin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä kirjoja ja sitten lomalukemisvinkkejä romaanien muodossa. Nyt haluan kertoa ja vinkata teille BookBeatin kirjasarjoista. En ole tv-sarjojen kuluttaja alkuunkaan, mutta ymmärrän silti, mikä niissä koukuttaa. Kun hahmot ovat tutut, niihin suhtautuu melkein kuin ystävinä, joiden elämästä on kiinnostunut. Ja tietysti on kiva, kun voi luottaa taattuun laatuun: jos joku kausi on ollut loistavasti käsikirjoitettu, voi sitä odottaa myös seuraavalta. Vaikka tv-sarjoihin en ole kovinkaan moniin uppoutunut sen syvemmin, niin kirjojen suhteen asia on toisin. Niiden kohdalla ymmärrän, mitä tarkoittaa, ettei meinaa malttaa odottaa seuraavan jakson ilmestymistä tai kuinka tarinaan koukuttuminen lykkää nukkumaanmenoa pikkutunneille.

Ensin lapsena ahmin Enid Blytoninin Salaisuus-kirjasarjan kokonaan, sitten tuli ikuisuus fanituskohteeni Harry Potterit. Pian seurasi Taru Sormusten Herrasta trilogia ja Hobitti-kirjat, Twilight, The Hunger Games, Stieg Larssonin Millenium-trilogia ja Katherine Pancolin Krokotiilin keltaiset silmät –trilogia. Ja niin edelleen…

Book Beat on kuin kirjojen Netflix. Kuukausimaksua vastaan saa loistavan ja kattavan valikoiman kirjoja luettavaksi tai kuunneltavaksi. Ja mikä parasta, BookBeatissa on paljon kirjasarjoja äänikirjoina. Edellä mainituista kirjasarjoista löytyy useampi BookBeatista, mutta niiden sijaan olen aloittanut uudet sarjat tänä vuonna…

Lars Keplerin dekkareita kuuntelin Italiassa lenkkeillessä, niin että oikein odotin aamukävelyitä, jolloin sain kuunnella kirjaa. Nyt viimeisempänä olen kuunnellut (viimeisiä sivuja viedään) loistavan Jo Nesbø:n Jano-kirjaa. Näitä Nesbøn Harry Hole –romaaneja aion taatusti kuunnella lisää. Ihan parasta, kun koukuttuu kuuntelemaan kirjaa, niin kaikista tylsemmistä hetkistä kuten siivoamisesta, matkustamisesta, pakkaamisesta ja lenkkeilystä, tulee odotettuja hetkiä! Olen iloinen, että näiden BookBeat postausteni myötä esimerkiksi pikkuveljeni on löytänyt äänikirjat ja olikin kiva katsoa, kun hänellä oli aina New Yorkissa metrossa kuulokkeet korvilla ja kirja kesken. :)

Jos, ette ole vielä testanneet tätä ääni- ja e-kirja palvelua on nyt viimeiset hetket, kun jaan ilmaista kokeilujaksoa blogissani. Kannattaa nyt siis viimeistään tarttua tilaisuuteen ja ladata kuukauden ilmainen kokeilujakso ”vilma” -koodilla. :)

Leave a comment

1 kommentti

  • Pauliina

    Kiitos tästä! Mä jäin ainakin ihan koukkuun, varsinkin kun löysin englanninkieliset kirjat :)