3 x Nämä kirjat luin Balilla

76

Books

24.03.2017

Tänään luvassa kolme kirjavinkkiä, suosittelen lämpimästi näistä jokaista!

PAULIINA RAUHALA: Taivaslaulu

Isosiskoni vinkkasi aikoinaan minulle tästä erittäin suositusta ja puhutusta 2013 vuonna ilmestyneestä kirjasta. Äidinkielenopettaja Pauliina Rauhalan esikoisteos on mielestäni erittäin vaikuttava kirja niin kirjoitustyyliltään kuin aiheeltaan. Lestadiolaisperheestä kertova tarina imaisee nopeasti mukaansa ja kirja pohtii uskonnonkysymysten lisäksi monia tärkeitä aiheita, kuten naisten asemaa ja minuutta. Oli mielenkiintoista lukea elämästä, jotka niin kovasti poikkeaa omastani. Kirjan pohdiskelevuus, realistisuus (vaikka tarina fiktiota onkin) ja runollinen teksti olivat kirjan parasta antia. Suosittelen kirjaa ihan kaikille.

AKI HINTSA: Voittamisen Anatomia (kuuntelin äänikirjana)

Tämä kirja yllätti positiivisesti. Olympiakomitean ja F1:ssä monen luottolääkärinä toimineen Aki Hintsan kirja käsittelee elämän kokonaisuuden hallitsemista. Vaikka hyvinvointikirjoja olenkin elämässäni lukenut roppakaupalla, sain tästä paljon uutta tietoa, inspiraatiota ja ajateltavaa. Allekirjoitan itse monet kirjassa esitetyt arvot ja asiat. Erityisen mielenkiintoista oli lukea esimerkkejä urheilijoiden ja yritysjohtajien elämästä ja siitä, millä tavoin Hintsa on saanut metodillaan heille tuloksia aikaan. Kappaleet unesta, aikaerorasituksesta ja Hintsan ajasta Etiopiassa lähetystyössä olivat kirjan parasta antia minulle. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat parantaa jaksamistaan ja suorituskykyään.

JOJO MOYES: Jos olisit tässä

Ensimmäisestä osasta Kerro minulle jotain hyvää kirjoitin täällä. Jos ensimmäisen osan ahmin kahdessa päivässä, meni tähän joululahjaksi saamaani kirjaan vähän pidempään. En ehtinyt upota kirjaan ennen kuin Balilla, mutta siellä tämä olikin täydellistä lomalukemista. Tarina oli jotain mitä en olisi odottanut, mutta silti ihana, koskettava ja sellainen joka jää mieleen elämään. Jojo Myesillä on mielestäni taito saada hahmot ja tarina erityisen eläväksi, tuntuu ihan oudolta, että kaikki onkin vain keksittyä. Suosittelen kirjaa tosi lämpimästi esimerkiksi matkalukemiseksi, kun on aikaa antaa tarinan viedä.

Oletteko te lukeneet jonkun näistä?

Mukavaa viikonloppua! ♥ 🙂


I read three books in Bali and all of them were great. Unfortunately just one is in English, but I can recommend to read Jojo Moyes´ After You book, if you haven´t read yet. 🙂