Lomalukemista & rentouttavia äänikirjoja (+kirjahaaste)

28.06.2017 /

*yhteistyössä BookBeat

Hiekkarannalla, uima-altaan reunalla tai puistossa viltin kera, on ihana antaa kirjan viedä mukanaan. Siinä hetkessä ei tarvitse tehdä tai ajatella mitään muuta. Kesässä nuo hetket ovat minusta melkeinpä parhaita ja vievät lomatunnelmaan paremmin kuin mikään. Arkena luen pääosin tietokirjoja ja inspiroivia elämänkertoja, mutta lomalla ja matkoilla koukuttavia tai koskettavia romaaneja. Toisaalta äänikirjojen myötä myös romaanien kuuntelu on tullut osaksi arkeani, kun ne voi sovittaa eri askareiden tai treenailun kanssa samaan aikaan, kuten tässä postauksessa kerroin. Mutta pelkkään tarinaan uppoutuminen liittyy itselläni usein lentomatkustamiseen, rantatuoliin tai kaupunkilomalla kahvilassa istuskeluun.

Haluankin antaa teille tänään muutamia rentouttavia ja koukuttavia vinkkejä romaaneihin. Nämä kaikki kirjat löytyvät BookBeatista. Jos, ette ole vielä testanneet tätä ääni- ja e-kirja palvelua, kannattaa nyt viimeistään ladata kuukauden ilmainen kokeilujakso ”vilma” -koodilla. On ihan mahtavaa, kun puhelimessa kulkee aina mukana kirjasto, johon voi ladata ääni- ja e-kirjoja myös offline-tilaan. Kirjoja voi siis kuunnella tai lukea missä ja koska vain, ilman, että tarvitsee raahata niitä mukana paikasta toiseen. :)

Tässä siis muutamia kirjavinkkejäni lomalle:

He eivät tiedä mitä tekevät – Jussi Valtonen

Kuuntelin tämän järkäleen äänikirjana. Kirja voitti 2014 Finlandia palkinnon ja täytyy sanoa, etten ole lukenut toista suomalaista romaania, joka olisi yhtä kokonaisvaltainen kuva elämästä ja maailmasta, hyvin monipolvinen tarina monine teemoineen. Niin realistinen, että tuntuu että henkilöhahmot olisivat oikeasti olemassa ja kirja täysin totta. Olen huomannut miettiväni kirjaa eri tilanteissa usein sen jälkeen, kun kuuntelin tämän. Kirjailijalla on selvästi valtavasti tietoa, minkä hän on tuonut kirjaan ja siksi kirja ehkä onkin niin antoisa kokemus.
25h 55min

Akvarelleja Engelin kaupungista –Jukka Viikilä

Tämä kirja on vielä minulla kesken, mutta tykkään kirjan runollisesta kielestä ja päiväkirjamaisesta rakenteesta kovasti. Ehkä kirja on kesken juuri siksi, koska tätä kirjaa on ihana lukea sivu tai kaksi kerrallaan, jotta voi lukea kauniit ja älykkäät sitaatit hitaasti ja miettien. Kirja voitti vuoden 2016 Finlandia palkinnon ja BookBeatista kirja löytyy myös äänikirjana.
4h 25min

Alkemisti – Paolo Coelho

Lukemistani Coelhon kirjoista mielestäni paras ja olenkin lukenut Alkemistin aikoinaan kahteen kertaan. Nyt huomisin, että tämä löytyy BookBeatista myös äänikirjana ja ajattelin, että laitan kirjan heti seuraavaksi kuunteluun. Aikoinaan nuorena tyttönä tämä kirja vaikutti minuun ja elämänkatsomukseeni suuresti ja voisin sanoa, että henkilökohtaisesti tämä on ollut minulle yksi kaikkien aikojen tärkein kirja.
4h 8min

Mimmit – Katherine Pancol 

Pienenä Katherine Pancol fanina suosittelen kaikkia hänen kirjojaan. Siitä on aikaa, kun tämän luin, mutta jatko-osat ovat lukulistallani.

Lars Kepler – Tulitodistaja

Viimeisimpänä olen kuunnellut BookBeatista Keplerin Paganini ja Paholainen -kirjan sekä tämän kirjasarjan kolmannen osan, Tulitodistajan. Täytyy sanoa, että Tulitodistaja oli yksi parhaista lukemistani dekkareista. Kirja imaisi heti mukaan ja piti otteessaan. Täydellistä lomalukemista siis, koska lomalla, jos joskus ehtii ahmia kirjan lähes kerralla. ;)
16h 22min

Taivaslaulu – Pauliina Rauhala

Halusin nostaa tämän ihanan kirjan tähän listaan, vaikka tästä kirjasta kirjoitin jo postauksessa Nämä kirjat luin Balilla: ”Isosiskoni vinkkasi aikoinaan minulle tästä erittäin suositusta ja puhutusta 2013 vuonna ilmestyneestä kirjasta. Äidinkielenopettaja Pauliina Rauhalan esikoisteos on mielestäni erittäin vaikuttava kirja niin kirjoitustyyliltään kuin aiheeltaan. Lestadiolaisperheestä kertova tarina imaisee nopeasti mukaansa ja kirja pohtii uskonnonkysymysten lisäksi monia tärkeitä aiheita, kuten naisten asemaa ja minuutta. Oli mielenkiintoista lukea elämästä, jotka niin kovasti poikkeaa omastani. Kirjan pohdiskelevuus, realistisuus (vaikka tarina fiktiota onkin) ja runollinen teksti olivat kirjan parasta antia. Suosittelen kirjaa ihan kaikille.”

Itse en ole hirveästi chick lit –kirjoja lukenut, mutta monille ehkä juuri ne ovat sitä parasta kesälukemista. Ajattelinkin kysyä, onko teillä kokemusta esimerkiksi Marian Keysin kirjoista? Olen törmännyt tämän suositun kirjailijan kirjoihin niin monessa yhteydessä ja nyt BookBeatin kautta näihin voisin helposti tutustua… Suositteletteko? :)

Vielä pieni loppukevennys kirjahaasteen muodossa. ;) Löysin Elisan blogista postauksen 16 x kirjahylly vastaa. Etsin siis näihin 16 kysymykseen sopivimman vastauksen, en tällä kertaa konkreettisesta kirjahyllystäni, vaan sähköisestä sellaisestani. Eli vatsaukset ovat BookBeatin kirjojen nimiä:

1.Oletko mies vai nainen? Hyvinvoiva nainen
2. Kuvaile itseäsi? Pretty Honest
3. Mitä elämä sinulle merkitsee? Alice in Wonderland
4. Kuinka voit? Peiton alla
5. Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi? Kaikkea kaunista
6. Mihin haluaisit matkustaa? Pieni kirjapuoti Pariisissa
7. Kuvaile parasta ystävääsi? Paras
8. Mikä on lempivärisi? Vihreät niityt
9. Millainen sää on nyt? Musta aamunkoitto
10. Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika? Auringon laskun jälkeen
11. Jos elämästäsi tehtäisiin tv-sarja, mikä sen nimi olisi? Säätäen ja soveltaen
12. Millainen on parisuhteesi? Pehmeä kuin kukka, kova kuin timantti
13. Mitä pelkäät? Tähtiin kirjoitettu virhe
14. Päivän mietelause? We Should All Be Feminist
15. Minkä neuvon haluaisit antaa? Etsivä löytää
16. Miten haluaisit kuolla? Sydämenlyönneissä ikuisuus

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

10 kommenttia

 • k

  Voin suositella Marian Keyesin kirjoja. Tosin en ole lukenut hänen uudempaa tuotantoa, mutta ainakin ne vanhemmat kirjat olivat ihan hyviä. Chick lit on mielestäni rentoa kirjallisuutta nimenomaan rentoutumiiseen, kun haluaa laittaa aivot välillä narikkaan. Dekkarit toimii kans, mutta niiden tunnelma ei mielestäni ole yleensä kovin miellyttävä, joten en voi lukea montaa peräkkäin.

  Varmaan näillä sähköisillä kirjoilla on puolensa, mutta luen itse mieluiten kirjat kirjoina. Mua häiritsee sähköisissä kirjoissa, kun mulla ei ole konkreettista käsitystä kuinka paljon olen kirjasta lukenut tai millä sivulla olen menossa. Äänikirjoja olen joskus kuunnellut tilanteissa, kun olen joutunut muutoin puuhata jotain tylsää ja mielestäni ne soveltuvat sellaisiin tilanteisiin hyvin. Mutta muuten, jos minulla on mahdollisuus lukea, luen kirjat kirjoina ja mielellään alkuperäiskielellä, jos mahdollista. Harmi kun en kuitenkaan kaikkia kieliä osaa, niin välistä joutuu tyytyyn käännöksiinkin :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos kommentista ja samaa mieltä dekkareista! :) Ne saa intensiivisyydellään aivot narikkaan, mutta samalla ei todellakaan mitään hyvän mielenkirjoja. Ehkä pitäisi kokeilla noita Marian Keysin kirjoja. :)

 • A

  Mä latasin ton kokeilujakson tuonne bookbeatille ja jäin kyllä ihan koukkuun :D Pakko oli ostaa uusi pätkä! Mun oli peruttava kaikki pahat puheeni näytöltä lukemisesta, oikeestihan se on tosi kätevää :D

  • Vilma Peltonen

   Haha hauska kuulla! Mäkin kyllä vielä pari vuotta sitten vannotin, etten ikinä siirry paperikirjoista e-kirjoihin, mutta ei sitä tarvi valita joko tai. Tai miten se sanotaan ”ei uhka vaan mahdollisuus” sähköistäminen tässä tapauksessa. ;)

 • elli

  Moikka! Kannattaa kuunnella Karo Hämäläisen kirja Yksin, joka kertoo Paavo Nurmesta! Hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen :) ei tosin chick litiä :D

 • Maija_

  Hei vilma! Harvoin tulee kommentoitua, vaikka säännöllisesti täällä vierailenkin:) Mun ykkössuosikkini ja suositus on (ellet ole vielä lukenut) Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää, luin lähes yhdeltä istumalta! Ja jos saat käsiisi, niin vielä englanniksi.
  Ihanaa kesää sinne ! :)

 • Milja

  Jos sua kiinnostaa chick litit, niin Sophie Kinsellan kirjat on musta ihastuttavia!

 • Pepi

  Hei ja kiitos Vilma! :) Latasin Book Beat sovelluksen aikaisemman postauksesi perusteella, kun kerroit siitä niin houkuttelevasti. En kuitenkaan kerinnyt sillon kommentoida postaukseen. Olen jäänyt Book Beatin ihan koukkuun, ja on tosiaan kaikkea sitä mitä sanoit. Itseäni on vaivannut pitkään kun en ole saanut aikaiseksi lukea kirjoja vaikka olen halunnut. Nyt jotenkin Book Beatin kautta se on tuntunut paljon vaivattomammalta kun voi tosiaan tehdä muutakin samaan aikaan kun kuuntelee kirjaa ja myös kännykän näytöltä lukemisen olen kokenut mielekkääksi. Ainut että olen ajautunut lukemaan liian tieteispohjaisia kirjoja :D (ei niin rentoa luettavaa) mutta kuin tilauksesta nyt vielä suosittelit romaaneja! Ihan mahtavaa! Kesälomakin alkaa ensiviikolla niin pääsen nautiskelemaan uusista kirjoista <3 !

 • Kiva postaus, kuvista tuli ihan lomifiilis vaikka loma alkuun vielä pari viikkoa! :)
  Mulla juuri Keplerin tulitodistaja kesken, äänikirjana BookBeatin kautta.
  BookBeat on hyvä mutta mielestäni hieman kalliinpuoleinen, voisin ehkä harkita tilaavani juuri kesäloman ajaksi sen mutta en ehkä jatkuvasti haluaisi maksaa miltei 17€/kk jos ennättää lukea/kuunnella vai kirjan tai pari kuussa.

  Minttu
  https://lifeofmenta.wordpress.com/

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon Minttu, kiva kun kommentoit! :) <3 Ymmärrän, että silloin kun kirjoja ei ehdi lukea se tuntuu kalliilta maksaa tyhjästä. Monesti taas itse kuitenkin mietin, että sovellus on tosi edullinen siihen nähden, että kaikki uutuuskirjat saa luettavaksi samalla hintaa kun kaupassa maksaa yksi kirja. :)