BookBeat – Kun innostuin ääni- ja e-kirjoista

13.10.2016 /

 

bookbeat bookbeat_3

*Yhteistyössä BookBeat

Aina välillä blogin kautta tulee yhteistyökyselyjä sellaisten asioiden tiimoilta, joista olin jo aikeissa kirjoittaa – niin kävi tälläkin kertaa. Kenellekään blogini seuraajalle ei ole varmaan tullut epäselväksi, että rakastan kirjoja. Ulkomaille muutto on selkeästi hillinnyt kirjojen hamstraamista, mutta silti Englannista muuttaessa suurin murheenkryynini oli, miten saan rakkaat kirjani mukaan (joita kaikesta huolimatta oli kertynyt siellä useita kymmeniä)… Kirjat, kirjastot, kirjakaupat ja toisten kirjahyllyt vetävät vain minua aina puoleensa. Tykkään siis lukea joka päivä jotain, mutta Italiassa on ollut haastavaa löytää mielenkiintoisia kirjoja englanniksi (puhumattakaan suomenkielisistä kirjoista!). Tähän ongelmaan googletin kesällä e-kirjoja ja löysin ilokseni ratkaisun, uuden suomalaisen BookBeat ääni- ja e-kirjojen tilauspalvelun.

BookBeatillä oli silloin ilmainen kokeilujakso (postauksen lopussa myös koodi teille!) ja latasin heti sovelluksen, jolla aloin lukea Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti -kirjaa. Jatkoin käyttöä ilmaisen jakson jälkeen lukemalla seuraavaksi Maaret Kallion Lujasti Lempeä -kirjan. Olin siis melko innoissani, kun minulta kysyttiin alkusyksystä, haluaisinko tehdä yhteistyötä BookBeatin kanssa. No todellakin, kun olin muutenkin ajatellut teille aiheesta kirjoittaa!

bookbeat_8

BookBeatilta löytyy monta blogissanikin hehkuttamaa kirjaa:
Marie Kondon Konmari, josta postaus löytyy täältä: 10 syytä lukea Konmari
Paulo Coelhon Alkemisti, jonka luin joskus lukion alussa pariinkin otteeseen ja listasin sen Top 10 eniten minuun vaikuttanutta kirjaa -postaukseen.
Katherine Pancolin Mimmit, josta kirjoitin täällä.
Erik Bertrand Larssenin kirjat Paras sekä toinen osa Helvetinviikko. Näistä olen kirjoittanut useammankin postauksen yhteydessä.
Taija ja Jani Sompin Parantava Ruoka jne..

bookbeat_2
Kuukausimaksulla saa niin paljon luettavaa kuin haluaa. Eikä homma siihen lopu, nimittäin niin saa myös kuunneltavaa. Löysin äänikirjat BookBeatin kautta ja voin suositella ehdottomasti Minä, Zlatan Ibrahimovic –kirjaa äänikirjana. Kuuntelin sen ihan parissa päivässä samalla kun venyttelin, siivosin, kokkasin, tiskasin, lenkkeilin ja käsittelin valokuvia. Ihan loistava kirja, mutta ennen kaikkea ymmärsin täysin, miksi monet hehkuttavat äänikirjoja.

bookbeat_4

Oikeastaan olin aina ajatellut, että haluaisin olla se tyyppi, joka kuuntelee ajomatkat podcasteja ja siivotessa hyödyllisiä e-kirjoja. Minua on aina kiehtonut ajankäyttäminen tehokkaasti. On niin paljon mitä haluan oppia ja tehdä, joten aina, jos saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla, olen ekstratyytyväinen.  Äänikirjat tulivat ehdottomasti pysyäkseen!! Huomasin, että BookBeat:iin on tullut nyt myös Nälkäpeli trilogia… ehkä sekin menee kuunteluun! ;) Myös lapsille löytyy paljon hyvää kuunneltavaa, kuten Muumi- sekä Viiru ja Pesonen -kirjoja.

bookbeat_6

Itse rakastan BookBeatissä sitä, että voin lukea suomenkielellä koska ja missä vain. Lisäksi tuntuu, että uusia kirjoja tulee BookBeatiin koko ajan! Nyt jo lukulistallani ovat ainakin nämä:

Lauri Järvilehdon Monenkirjavia kuvitelmia
Satu Rämön Islantilainen voittaa aina
Liisa Jokisen Lannistumattomat
Malcom Gladwellin Daavid ja Goljat
Blanca Juti:n Game Changer
Andy Weir:n Yksin Marsissa
Lars Keplerin tuotanto äänikirjoina

bookbeat_7

Luen paljon tietokirjoja ja niitä en aina jaksa lukea kannesta kanteen. Joskus selailukin antaa oivalluksia, tai katson sisällysluettelosta lukujen otsikot ja luen minua eniten kiinnostavat aiheet. Luen kirjoja siis välillä epäjärjestyksessä ja kymmentä kirjaa kerralla – sivuja ja lukuja sieltä täältä. Tähän myös sovellus sopii kuin nenä päähän. Maksan kuukausimaksun ja voin selata/ lukea samalla hinnalla niin montaa kirjaa kuin haluan. Veikkaan muuten, että ensi kerralla maasta toiseen muuttaessa kirjojenkaan kuljettaminen ei ole niin haastavaa. ;)

bookbeat_5

Suosittelen BookBeat -sovellusta yksinkertaisesti teille kaikille, joten olen todella iloinen, että saan antaa blogini lukijoille 1 kk (eli 31 päivän) ilmaisen kokeilujakson! Saat tämän edun käyttöösi koodilla vilma tai suoraan TÄMÄN linkin kautta. Avautuva sivu sanoo, että ilmaista jaksoa olisi vain 14 päivää, mutta vilma -koodilla saat kaksi lisäviikkoa, kun luot käyttäjätilin. Ilmaisen jakson jälkeen voit päättää, haluatko jatkaa normaaliin 16,90 €:n kuukausihintaan. :)

VP2

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

21 kommenttia

 • Hei mahtavaa! Juuri eilen ostin viisi uutta kirjaa (sen lisäksi että lainasin edellispäivänä isältäni kolme, hah). Tuo ilmaisjakso menee ehdottomasti kokeiluun! :)

 • Mä myös allekirjoitan äänikirjat maailman parhaana keksintönä!!!! <3 <3 En vaan vois enää elää ilman niitä.
  JA NÄÄ KUVAT!!!!!! IHANA, IHANA SINÄ <3 :) Ihan mielettömiä kuvia :) Terkut kuvaajalle onnistuneista otoksista;)

 • Emmi

  Kiitos vinkistä, meni heti kokeiluun!
  Mä haluaisin myös olla se ihminen, joka lukisi ja kuuntelisi kirjoja enemmän, ehkä tää on hyvä alkusysäys.
  Luetko sä näitä ihan puhelimella vai onko sulla tabletti?

  • Vilma Peltonen

   Kiva kuulla Emmi, kiitos kun kommentoit! :) Luen puhelimella, mulla ei ole tablettia… :)

 • Anna

  Heipsan!
  Tarvitseeko sovelluksen käyttämiseen internetyhteyden? Tässä harkitsen juuri käyttöönottoa,kun pitkä lentomatka häämöttää ensi viikolla ja sovellus kuulostaa matkaa ajatellen erinomaiselta!

  • Vilma Peltonen

   Ei tarvi! Siksikin tämä on niin kätevä ja juuri itsekin luin e-kirjaa lentomatkalla Suomeen. :) Tai alkuun kyllä tarvii, mutta lataat vain kirjan muutamissa sekunteissa puhelimellesi/sovellukseen ja sitten voit käyttää lataamiasi kirjoja ilman verkkoyhteyttä! :)

   • Anna

    Kiitos tiedosta! Nyt on hyvä lähteä reissuun usean kilon kevyemmällä rinkalla!😄

 • Anna

  Kirjavalikoima vaikuttaa hyvältä! :) Kuinka kauan tuo koodi on voimassa? Itselläni on nyt sen verran kiireiset seuraavat viikot, että mieluuti säästäisin edun sellaseen ajankohtaan kun ehdin ottaa kokeilukuukaudesta kaiken irti. :D

  • Vilma Peltonen

   Odotan vatsausta tuohon kauanko koodi on voimassa! :) Viimeistään huomenna varmasti saan tietää! Pahoittelut etten postaukseen ilmoittanut tätä, ajattelin jotenkin ”rajattomasti”, mutta hyvä kysymys kyllä! :)

  • Vilma Peltonen

   Hei Anna, sori kun jouduit odottamaan vastausta. Koodi on voimassa 31.1.2017 asti.
   Eli siihen mennessä pitää aloittaa kokeilujakso. :)

 • Emma

  Hei! Heti kun sulla osuu jotakin hyviä ja lukemisen arvoisia romaaneja eteen, niin vinkkaa niistä blogissa. :) Rakastan myös lukemista mutta olen hirveän huono valitsemaan kirjoja. Muistaakseni sinäkin kirjoittelit joskus, että tarvitset jonkun ulkopuolisen ”suosituksen” kirjasta ennen kuin osaat siihen tarttua. Siksi ajattelin kertoa, että kaikki lukuvinkit ovat tervetulleita. :) Suosittelit joskus Totuus Harry Quebertin tapauksesta -kirjaa ja voi kun olin onnellinen löydettyäni sen alennusmyynneistä. Koukutuin siihen saman tien ja tykkäsin kirjasta ihan hulluna!

  • Vilma Peltonen

   Ihana kommentti, kiitos Emma! Tosi kiva kuulla, että kirjavinkeistä on ollut iloa! Voisin kyllä jatkossa laittaa näitä enemmänkin… :)

 • Net

  Hei Vilma, mihin asti tuo kuukauden tutustumistarjous on voimassa, siis kuinka kauan se on mahdollista hyödyntää? Juuri nyt on menossa niin hyvä kirja, että haluan lukea sen loppuun ja vasta sitten tutustua tarjouksen kautta BookBeatiin. Löysin heti kasan mielenkiintoista luettavaa. Kiitos tästä vinkistä! Asun itsekkin ulkomailla ja kaikki Suomesta tuodut pokkarit alkavat olla nyt loppu, joten taidan ottaa tämän palvelun käyttöön välittömästi. :)

  • Vilma Peltonen

   Kiva kuulla Net! Odotan vielä vastausta tuohon, kauanko koodi on voimassa. Hyvä kysymys! Palaan tähän viimeistään huomenna!

  • Vilma Peltonen

   Hei Net, pahoitteluni kun jouduit odottamaan vastausta. Koodi on voimassa 31.1.2017 asti.
   Eli siihen mennessä pitää aloittaa kokeilujakso. :)

 • Marianne

  Meni kokeiluun! :) Oon ollu vähän skeptinen tän tapasten palvelujen suhteen, koska esim. Netflixistä ei tunnu ikinä löytyvän just sitä tiettyä leffaa, jonka tahdon nähdä ja tässäkin on ehkä vähän sama ongelma, vaikka paljon kiinnostavaa sisältöä löytyy. Mutta varsinkin äänikirjojen helppo saatavuus vaikuttaa lupaavalta, ja saattaa olla että koukutun tähän sen takia :D

  • Vilma Peltonen

   Kiva kuulla, ja ainakin kannattaa juuri tuon kuukauden ajan kokeilla. :) <3