Milloin tunnen itseni kauniiksi?

44

Beauty

20.06.2017

*yhteistyössä Vichy

Minusta olemme kaikki omalla tavallamme kauniita. En tunne itseäni kuitenkaan kovin kauniiksi silloin, kun voin huonosti. Enkä nyt puhu edes siitä, että miltä näytän, jos olen vaikka itkenyt. Ihan pienemmätkin asiat vaikuttavat ulkonäkööni heti ja usein kaiken takana on kiire.

Kun olen stressaantunut, nukkunut, syönyt ja urheillut huonosti…sen huomaa. Elintavat heijastuva suoraan omassa olossani ja oma oloni siinä, miten jaksan itsestäni huolehtia ulkoisesti. Ihan jo senkin takia voin sanoa, että hyvinvointi ja kaunis olo kulkevat käsikädessä. Lisäksi sisäinen kauneus, joka itseasiassa mielestäni heijastuu erittäin vahvasti ulkoiseen kauneuteen, tulee esille paremmin, kun voi itse hyvin. Silloin jaksaa huomioida muut, olla positiivinen ja kannustava, hymyillä vastaantulijalle ja sanoa ystävällisiä asioita lähimmilleen. Kun olen iloinen, mukava ja rakastava, tunnen olevani kaunis.

Kun viime syksynä aloin tutustua lähemmin Vichy -kosmetiikkasarjaan ja sitä myötä tekemään heidän kanssaan aktiivisesti yhteistyötä, ihastuin brändin ideologiaan: ”Beauty starts with wellbeing”. Koin, että ihonhoitobrändi, joka peräänkuuluttaa myös kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja on samalla aaltopituudella kanssani. Minä uskon niin sisäiseen kuin ulkoiseen kauneudenhoitoon, mutta kuten Vichyn visiossa: kaikki alkaa hyvästä olosta ja hyvinvoinnista.

Iho on aika iso tekijä varmasti meille jokaiselle naiselle – ainakin siinä vaiheessa, kun se voi huonosti, se usein vaikuttaa itsetuntoon. Itselläni ihoni reagoi eniten stressiin ja hormoneihin sekä matkustamiseen. Nämä kolme asiaa yleensä liittyvät toisiinsa, koska esimerkiksi kun tulen Suomeen, on elämäni siellä nykyään hyvin kiireistä, usein stressaavaa ja elintavat sekä ympäristö ovat muutoksessa.

Silloin kun on kiire, syön enemmän välipaloja kunnon aterioiden sijaan, syön enemmän sokeria, enkä jaksa suunnitella aterioitani. Aikoinaan kun viilasin ruokavalioni puhtaaseen ja luonnolliseen, muuttui iho paljon terveemmän näköiseksi. Väri, kuulaus ja kimmoisuus paranivat ja yhä olen sitä mieltä, että sokeri, maitotuotteet ja alkoholi ovat pahimpia iholle. Sokeri esimerkisi vanhentaa ihoa, alkoholi sameuttaa väriä ja maitotuotteet lisäävät monille näppyjä ja aknea. Pyrin myös hikoilemaan monta kertaa viikossa (jolloin aineenvaihdunta nopeutuu ja kuona-aineet lähtevät liikkeelle) sekä tietysti nukkumaan tarpeeksi ja laadukkaasti. Kiireessä joudun joustaa näistäkin usein ensimmäisten joukossa ja se näkyy tietenkin niin naamassa kuin kropassa.

Olen siis vakuuttunut, että elämän hidastaminen on avaintekijä parempaan oloon – siihen ainakin ihminen voi itse vaikuttaa. Jos elämä on hyvin kiireistä ja stressaavaa, ei varmaan kukaan ehdi ja jaksa huolehtia itsestä hyvin ja kokonaisvaltaisesti. Tästä hidastamisesta myös muistuttaa Vichyn SLOW ÂGE –sarja, joka on kehitetty ikääntymisen merkkejä vastaan. Sillä vaikka aikaa ei voi hidastaa, sen merkkejä voi… 😉

Ihastuin jo viime vuonna Slow Âge -sarjan kevyeen päivävoiteeseen, joka valittiin esimerkiksi Me Naiset –lehdessäkin vuoden parhaaksi.  Nyt kuukausi sitten lanseerattiin Suomessa lisäksi paksumpi päivävoide sekä silmänympärysvoide, joista tykkään niin ikään kovasti. Kuten tälle sarjalle on selkeästi ominaista, voiteet imeytyvät ja levittyvät kuin unelma ja sopivat herkkäihoisimmillekin. Vaikuttavina aineina näissä toimii antioksidanttinen baikalinvuohennokan juuri, ihoa vahvistava probioottijohdannainen bifidus sekä mineraalipitoinen Vichy Thermal Spa –lähdevesi.

Omat silmäni ovat herkät ja joskus tuntuu, kuin ne olisivat aamulla muurautuneet umpeen ilman, että tiedän syytä. Olen aikaisemminkin käyttänyt välillä Vichyn silmänympärysvoidetta, jotka sopivat hyvin herkälle iholle ja tuntuvat laskevan silmäpusseja ja turvotusta. Tosin myönnän, että kaikista ihonhoitojutuista silmänympärysvoiteen käyttö on minulle heikoimmalla tolalla ja olen hyvin laiska sen kanssa. Huomaankin, että minulla on jo nyt silmän ympärillä ryppyjä 27-vuotiaana. Varsinkin naururyppyjä, jotka eivät kyllä sinällään minua haittaa, mutta olen nyt päättänyt ja onnistunut jo petraamaan viime viikon aikana tämän silmänympärysvoiteen kanssa. Slow Âge Eyes –silmänympärysvoide saa aikaan sen verran levänneen ja kosteutetun tunteen, että sitä on onneksi mukava laittaa aamuin ja illoin.

Toinen uutuus, Vichy Slow Âge – täyteläinen päivävoide taas kosteuttaa kuivankin ihon. Lisäksi se vahvistaa, ravitsee ja suojaa ihoa ympäristön rasituksilta. UVA-suoja on voiteessa SPF 30, eli loistava päivävoide varsinkin näin kesällä!

Viime vuonna ilmestynyttä kevyttä päivävoidetta pääsee nyt testaamaan helposti, kun näytteen voi tilata ilmaiseksi kotiin TÄÄLTÄ.

Ehkä se pohjimmainen syy, mikä minua motivoi niin paljon terveellisiin elämäntapoihin onkin lopulta aika ”pinnallinen”. Sanon, että minua motivoi hyvä olo, mutta lopulta se ”hyvä olo” vaikuttaa niin paljon ulkonäkööni, että kyllä se kauneus ja kaunis olo lopulta varmasti taustalla vaikuttavat. Mutta minusta kauneutta ja hyvinvointia ei tarvitse erottaa. Kaikki liittyy kaikkeen ja jokainen määrittää itse, mitä nämä käsitteet tarkoittavat. Pointti on ehkä siinä, että vaikka kukaan ei ulkoisesti edes huomaisi eroa, niin oma oloni on kauniimpi silloin, kun olen pitänyt itsestäni huolta ja voi hyvin. Oletteko samaa mieltä? 🙂

LUE MYÖS:
Ikääntyminen ja sen merkit
Hetket, joilla onkin paljon väliä…
Hitaampi elämä – 1o keinoani

Tallenna

Tallenna

Tallenna