Rehellisiä ajatuksia ulkonäöstä & kauneudesta (+4 x kesän must have -luonnonkosmetiikkatuote!)

250

Beauty

12.06.2020

*kaupallinen yhteistyö Biodelly.fi

Luonnollisuudesta on tullut itselleni ehkä kaikkein tärkein arvo kauneudenhoidossani sekä ehostamisessani. Onkin superihana saada olla mukana Biodelly.fi:n kesän ”Lupa olla luonnollinen” -kampanjassa ja vinkata teille omia kesän suosikkituotteitani. Olen tällä hetkellä aivan rakastunut luonnonkosmetiikkaan! 🙂

Ulkonäköasiat ovat aina olleet paljon mielessäni (niin hyvässä kuin pahassa), koska olen työskennellyt 15-vuotiaasta asti ulkonäkökeskeisellä alalla. Mietin, miten lähestyisin ”Lupa olla luonnollinen” aihetta tänne blogiin… Miten saisin ajatukseni välitettyä teille? Sen miten paljon tämä lause minulle merkitsee?! Kirjoitin itselleni kirjeen.

”Rakas Vilma,

sinä riität ja olet hyvä juuri noin. Olet persoonaltasi aika vaativa, itsekriittinen ja perfektionistinen, mutta olet hienosti oppinut armollisuutta itseäsi kohtaan. Et anna enää malliaikojen ulkonäkökeskeisen maailman ja kapeiden kauneusihanteiden olla arvojesi ohjaaja. Kannat leveät hartiasi nykyään ylpeydellä, etkä häpeä enää rintojasi. Olet sinut sen kanssa, että sinulla on selluliittia, sisäreidet osuvat yhteen ja et muutenkaan stressaa painostasi. Osaat nykyään suhtautua kroppaasi myös huumorilla. Olen ylpeä sinusta, olet tullut näiden kanssa pitkän matkan. Tiedän, että sinulle ei ollut aina helppoa hyväksyä, saati rakastaa kehoasi.

Olet löytänyt sisäisen luonnonlapsesi yhä enemmän ja nautit luonnosta äärimmäisen paljon. Se myös inspiroi sinua kaikista eniten. Et pysty enää kuvitella laittavasi ripsien pidennyksiä ja nuorempana silloin tällöin ajattelemasi kauneusleikkaukset, eivät enää koskaan käy mielessäsi. Ei niissäkään vikaan ole, mutta rakastat ja arvostat kaikkea luonnollista, aitoa ja puhdasta. Ajattelet, että olemme osa luontoa ja luonto osa meitä.

Silti kauneimmillasi tunnet olevasi urheillessa tai kun olet vähän meikannut, siistiytynyt ja laittanut esimerkiksi huulipunaa huuliin! Ota päivissäsi aikaa näille. Ei ole turhamaista tai ajanhukkaa laittautua, vaan ota se ansaittuna hetkenä itsellesi.

Tunnet kiitollisuutta, että hiuksesi ovat alkaneet taas kasvaa hyvin sen jälkeen, kun ne stressin ja uupumuksen seurauksena lähtivät rajusti. Tämä opetti pitämään itsestäsi paremmin huolta ja priorisoimaan hyvinvointiasi – jatka samalla linjalla. Muista, että olet tärkeä.

Täytettyäsi kolmekymmentä, olet alkanut syynätä ehkä vähän liikaa ryppyjä kaulalla ja otsalla… Ne kuuluvat elämään, et kuitenkaan toivoisi olevasi nuorempi, vai mitä!? Sinua myös välillä harmittaa hampaasi, jotka eivät ole enää yhtä suorassa rivissä tai silmäluomesi, jotka ovat mielestäsi roikkuvammat kuin ennen. Joskus vertailet muiden silkkisen sileitä ihoja omaasi, ja kiroat suuret ihohuokosesi. Muista, että sinussa on myös paljon hyvää! Älä etsi virheitä, vaan parhaita puoliasi. Virheitä ei ole. Uniikit persoonalliset piirteet ovat mielenkiintoisia ja tekevät sinusta sinut.

Ja olkoot tämä viimeinen kerta, kun sanot ääneen (tai kirjoitat) asioita, joista et niin pidä itsessäsi. 🙂 Pyri löytämään positiivisempi tapa puhua itsellesi kuin pahimpien mahdollisten skenaarioiden kautta.

Osaat ottaa kuvissa edullisia kuvakulmia, mutta välillä näet itsestäsi kuvia, jotka pahoittavat mielesi. Muista, että niin valokuvat kuin peilikuva ovat yksiulotteisia, staattisia versioita sinusta. Ulkonäkösi ja varsinkin kauneus ovat niin paljon muutakin.

Ja rakas Vilma, älä enää mieti niitä kommentteja, joita keskustelupalstalta joskus luit. Se, että joku sanoi, että ”et ole ruma, mutta et kauniskaan – vaan maailman mitäänsanomattomimman näköinen”, ei kerro mitään sinusta. Tiedät, että netti on pullollaan roskaa, älä anna sellaisen pilata päiviäsi. Olet kaunis. Jossain sisimmässä sen tiedät. Olet ja haluat olla hyvä ihminen. Se tekee ihmisestä kauniin.

Jatka kiitollisuuden harjoittamista, sillä siihen sinulla on paljon aihetta. Sinulla on kaikki hyvin, nauti siitä ja keskity positiiviseen. Ulkonäköasiat ovat muutenkin aika pieni asia, vai mitä? Ja onhan sinulla upeat pitkät raajat, joita rakastat liikuttaa joogassa. tanssissa, urheillessa. Lempeä hymy ja… Mutta ajattele itseäsi ennen kaikkea kokonaisuutena, koska sellainen olet. Me kaikki olemme. 🙂

Olet siis jo hyvällä tiellä ja on hyvä juttu, että olet käyttänyt lähivuosina paljon aikaa itsetutkiskeluun, vanhojen asioiden käsittelyyn ja tulevaisuuden toiveiden pohtimiseen. Vaikka olet aina ollut aito, uskallat nyt myös olla koko ajan enemmän oma itsesi myös silloin kuin sinua pelottaa tai olet epämukavuusalueella. Itsevarmuus ihastuttaa ja sitä olet löytänyt enemmän. Tänä kesänä siis tanssi, naura ja iloitse vapaasti. Sinulla ja meillä kaikilla on lupa olla juuri sellaisia kuin olemme!!

Jokaisella on oikeus tuntea olonsa hyväksi kehossaan. Luonto on täynnä erilaisia kukkia, eri näköisiä, eri värisiä, eri kokoisia – mutta kaikki kauniita. Kukat ovat niin kuin me naisetkin. Anna itsellesi (ja muille) lupa kukoistaa!
🙂

-Vilma

Nykypäivänä ei aina ole helppoa rakastaa itseä juuri sellaisena kuin on, mutta mielestäni sen eteen kannattaa tehdä töitä, että ajatusmaailma itsestä muuttuisi. Kohdata asioita, ei vältellä. Haastaa uskomukset. Ja opetella positiivinen sisäinen puhe. Negatiivinen kehonkuva voi olla kenellä vain, siihen vaikuttaa myös esimerkiksi sosiaaliset ja psykologiset tekijät. Kaikki lähtee siis itsetuntemuksesta… Huomasin, että tämän kirjeen kirjoittaminen, lisäsi itsemyötätuntoa – suosittelen sinuakin kirjoittamaan! 🙂

Muista myös hemmotella ja pitää huolta itsestäsi. Tässä 4 aivan ihanaa luonnonkosmetiikka suosikkituotettani, joista haluan vinkata teille.

4x Kesän must have -tuotteet

1.Zuii Organic / Lux Lipstick huulipuna (sävy Charm)

Olen IG:n puolella hehkuttanut keväällä Paris-sävyä, mutta nyt olen löytänyt toisen kesäsuosikkini, jota näkyy kuvissa. Charm-sävy on ihanan luonnollinen punainen sävy. Ehdottomasti tämän kesän luottomeikkini! Paljon muuta ei tarvita. Nämä Zuii Organicin LUX huulipunat ovat tosi laadukkaita, runsaspigmenttisiä ja kestävät pitkään kauniina huulilla. Koostumus on juuri täydellinen, kosteuttava, mutta silti täyteläinen!

2.Algra Maris / Sävyttävä aurinkovoide kasvoille SPF30

Tästä tuotteesta olen todella iloinen! Ihan täydellisesti levittyvä ja iholle sulautuva luonnonmukainen aurinkovoide kasvoille, joka vielä sävyttää ihon kauniin tasaiseksi! Iho ei jää tahmaiseksi, vaan ihanan pehmeäksi! Sävyjä on 3. Juuri nyt keskimmäinen beige-sävy on itselleni oikea, mutta myös tummempi sulautuu kivasti ihoni sävyyn ja tekee ihanan heleän vähän ruskettuneen sävyisen ihon. Jos olet sävystä epävarma, mielestäni tällaisten tuotteiden kanssa on järkevää omistaa kaksi samaa, eri sävyistä purkkia. Näistä voi sitten itse sekoittaa kämmenselällä aina oikean sävyn vuoden aikana sen mukaan, minkä sävyinen iho kulloinkin on.  

3. Evolve / Hyaluronic Serum 200

Evolvella on avian ihania tuotteita ja purkit ovat, mitä kauneimmat kylpyhuoneessa. Tämä seerumi tekee ihosta ihanan kimmoisan ja nuorekkaan tuntuisen! Kosteuttava seerumi sisältää mm. rauhoittavaa ruusuvettä ja aloe veraa, vapaita radikaaleja torjuvaa granaattiomenauutetta sekä kosteutta sitovaa hyaluronihappoa (200 mg/pullo).

4. JOIK Organic / Rose Facial Mist – ruusu kasvosuihke

Minusta on tullut tänä vuonna kasvosuihkefani. Niitä on aina näkyvillä ja suihkutan kasvosuihketta joka päivä – paras virkistys tietokoneella istumisen lomassa, joogan jälkeen tai aamuisin, kun laiskottaa muulla tavoin kosteuttaa kasvoja. Kesäkuumalla kasvosuihke myös viilentää ja suosittelenkin säilyttämään yhtä suihketta jääkapissa! Tämä miedosti tuoksuva ruusuvesi sopii hyvin herkälle iholle vähentäen ärtyneen ihon punoitusta ja vahvistaen ihoa.