Manhattanin sykkeessä – näin rauhoitun x 4

83

Travels

15.09.2019

Viimeksi, kun olin New Yorkissa pidempään (3 viikkoa) asuimme Brooklynissä Prospect Parkin vieressä. Prospect Park muistuttaa hyvin paljon Keskuspuistoa. Se on suuri – sieltä löytyy metsää, nurmikenttää, lenkkipolkua, lampea ja rakennusta. Vietin tuolla lähes päivittäin aikaa, joten silloin en kokenut New Yorkia liian hektiseksi ja hälinäiseksi. Nyt asumme China Townissa, ihan Canal Street:in vieressä. Vilkkaimmalla alueella New Yorkissa, jota tiedän. Tässä ihan lähellä ei ole mitään pakopaikkaa – ainakaan keskellä päivää. 🙂

Olen hyvin herkkä ja kammoan ihmismassoja…joten niin superkätevä ja hyvä kuin sijainti onkaan, alkoi viikon jälkeen vähän ahdistaa. Nyt on taas hyvä olo ja osaan nauttia kaupunkielämästäkin.  Se vaati kuitenkin pieniä muutoksia/tekoja. Tässä 4 vinkkiäni, miten olen tasapainottanut arkeani täällä. Vaikka Suomessa ei asuisikaan keskellä elämää, vilskettä, ihmismassoja ja melua, niin olen varma, että nämä asiat rahoittavat kenen tahansa mieltä ja päivää.

1. Maassa istuminen keskellä luontoa ja syvään hengittely.
Painotin sanaa maassa istuminen, puiston penkin sijaan, koska koen, että kosketus oikeasti maahan maadoittaa enemmän. Tunnen juurtuvani, kun istun kalliolla tai nurmikolla. En tiedä olenko koskaan tuntenut yhtä vahvaa luontoyhteyttä kuin täällä, kun pääsin täällä ensimmäistä kertaa Central Parkiin. En ollut nähnyt luontoa moniin päiviin ja istuin rauhalliselle kalliolle, alla solisi puro. Sanoin Laurille, että hän voisi mennä edeltä kahvilaan, halusin meditoida hetken yksin. Kaikki luonnon äänet tuntuivat niin taivaallisille. Puhumattakaan ilmasta, jota oli helppo hengittää, jossa oli raikas tuoksu. En kyllä pidä koskaan luontoa itsestään selvänä enää. Täällä jotenkin vielä on vahvistunut se, että pysyvän asuinpaikkani lähellä on oltava luontoa.

2. Restoratiivinen jooga. Kaikki joogatunnit, joilla olen käynyt täällä ovat olleet restoratiivisia. Täällä on tullut käveltyä paljon (monena päivänä yli 15 000 askelta, kerran jopa 26 000), joten se on saanut mennä toistaiseksi liikunnasta. Olen antanut itselle luvan mennä joogatunneille, joita olen nyt eniten kaivannut: hyvin palauttaville tunneille. Näiden jälkeen olo on ollut aina ihanan tyyni ja levollinen. Muistutan, että silloin kun elämässä on kiirettä, hälyä ja stressiä, on hyvinvoinnin kannalta monesti paljon järkevämpää mennä yin-joogaan tai restoratiiviseen joogaan esimerkiksi kuntosalin sijaan.

3. Aikaiset (hiljaiset!) aamut. Täällä, jos jossain kannattaisi herätä aina kello 5.00. Yksi kohokohdista tähän asti on, kun lähdimme Laurin kanssa ennen auringonnousua kävellen Brooklyniin. Oli ihan huikeaa kävellä hiljaisilla kaduilla ja nähdä, kun kaupunki pikkuhiljaa heräsi ja aurinko nousi. Normaalisti Brooklynin silta on aina ruuhkainen, mutta nyt saimme nauttia siitä lähes kahdestaan. Nämä kuvat Janita otti lauantai-aamuna, silloinkin olimme hyvin aikaisin liikkeellä.

4. Teehetki. Olen vaalinut täällä teen juontia omana pikku rauhoittumisrituaalina. Oli se sitten kämpillä tai kahvilassa, kuppi lämmintä yrttiteetä rauhoittaa. Suosin hermostoa rauhoittavaa ja stressiä lievittävää minttua tai kamomillaa.

photos/ Janita Autio (editing by me)