Kirjavinkki – The Girl on the Train

54

Books

24.07.2016

IMG_5765-2 IMG_5730_1 IMG_5770_1  IMG_5746_1 IMG_5776-2

Sveitsissä minulla oli paljon omaa aikaa, mutta ei nettiä, joten aloin kaivata kovasti jotain luettavaa. Kiersin useita kirjakauppoja ja antikvariaatteja, osan jopa kaksi kertaa ja pyörittelin käsissäni hyvin suppeaa englanninkielistä valikoimaa. Yleensä en lue juurikaan dekkareita, mutta paljon puhuttu Paula Hawkinsin The Girl on the Train -kirja kiinnitti huomioni tuossa valikoimassa ja oikeastaan onneksi näin. Luin kirjan aamulla loppuun ja täytyy sanoa, että nyt haluan lisää trillereitä!

The Girl on the Train (Nainen Junassa) on täydellinen kesäkirja: koukuttava, jännittävä ja sellainen, jonka loppu oikeasti yllätti. Minulle myös henkilöhahmot ovat aina kirjassa tosi tärkeitä. Ehkä jopa juontakin tärkeämpää ja siksi normaalisti suosin Katherine Pancolin ja Anna Gavaldan tyyppisten kirjailijoiden kirjoja. The Girl on the Train -kirjassa kuitenkin myös henkilöhahmot vetoavat tunteisiin ja painuvat mieleen.

Lisäksi… Jos englanniksi kirjojen lukeminen tuntuu yleensä raskaalta (kuten allekirjoittaneella), niin suosittelen kokeilemaan tätä kirjaa. Tarinassa vaihtelee kolme eri minä-kertojaa ja ainakin itse koin, että päiväkirjamainen sanaston arkisuus teki kielestä yksinkertaista ja helppolukuista. Itse unohdin nopeasti, että edes luin englanniksi. Kirja sopii siis hyvin myös englannin kielen petraukseen. 🙂

Tässä postauksessa toinen loistava ja erittäin koukuttava kesäkirjavinkkini!

VP2

Tallenna