Joogapäiväkirja / Yin:iä & akupisteitä

63

Yoga

02.07.2019

Tervetuloa joogapäiväkirjani pariin. Tästä se alkaa. 😉 Ajattelin, että julkaisen aina seuraavana päivänä edellisen päivän jooga-ajatukset, -kuulumiset ja harjoitukset. Monesti joogaan myös iltaisin, ja sen jälkeen en halua enää olla tietokoneella. Eilenkin kirjoitin muistivihkoon fiilikset tunnin jälkeen ja vasta tänään tänne blogin puolelle. Tänään julkaisu meni nyt myöhäksi, mutta teen tätä pitkälti myös itseäni varten, joten en ota tästä stressiä. Välillä voi tulla paljon tekstiä, välillä muutama rivi. Yritän kuitenkin joka päivä tulla heinäkuun ajan jotain tänne kirjoittamaan.

Eilen kävin ensimmäistä (mutta en varmasti viimeistä) kertaa testaamassa kauniin Saga yoga -studion. Kävin Paulan pitämällä englannin kielisellä Yin-tunnilla. Tunnin kestävä harjoitus keskittyi ylävartalon avaamiseen ja monen tutun liikkeen lisäksi mukaan mahtui myös yksi uusi harjoitus. (Tunnilla keskityn muuten vähän erilaisiin asioihin nyt, kun olen joogaopekoulutuksessa.) En ole hetkeen käynyt Yin-joogassa, mutta se on ehdottomasti yksi suosikkijoogatyylini. Kotona iltaharjoitukseni ovat yin-tyylisiä melkein aina. Pitkiä, restoratiivisia venytyksiä. Yinissä harvoin tulee edes hiki. Olo tunnin jälkeen oli ihana – kroppa rentoutunut ja mieli tyyni. En tiedä, miksi sitä on aina jokin pieni kynnys mennä vieraan opettajan tunnille. Onko teillä muilla samaa? Kuitenkin aina, kun ”uskaltaudun” uuteen paikkaan, tulee siitä hyvä fiilis. 🙂

Illalla luin vielä sängyssä Denis Vinokurin Terveyden kiinalainen käsikirja -kirjaa. Denis tulee meille loppukuun opekoulutusviikonlopussa opettamaan kiinailaisen lääketieteen perusteita. Tästä mielenkiintoisesta kirjasta löytyy paljon mm. konkreettisia akupainanta harjoituksia ja vinkkejä, miten voi hoitaa eri vaivoja/sairauksia akupisteitä painelemalla. Tein kirjan ohjeiden mukaan myös illalla korvien hieronnan. Oletteko ajatelleet, että korvan muoto on kuin sikiö käännettynä ylösalaisin?! Kiinalainen lääketiede opettaa, että korvan iholla on piste jokaiselle osalle ihmiskehoa. 🙂

Tässä vielä ajatus, jonka opin kirjasta, ja joka resonoi omien ajatusteni kanssa. Pitkäikäisyys on hyvän elämän hedelmä ja vanha taolainen ohje pitkäikäisyyteen on Neljä Tyhjyyttä. Neljä tyhjyyttä ovat lyhyesti:

1. Tyhjä mieli
Päivittäinen meditaatio edesauttaa tätä. ”Huolehtiminen menneestä tai tulevasta ovat tekosyitä välttää tämän hetken kohtaaminen ja tarpeellisiin asioihin tarttuminen.”
2. Tyhjä vatsa
Ylensyöntiä sekä kiireessä syöntiä tulee välttää ja syödä vain sen verran, että nälän saa tyydytetyksi.
3. Tyhjä keittiö
Tämä viittaa siihen, että ruuan tulisi olla tuoretta. Ei pitkään säilyviä säilykkeitä ja eineksiä.
4. Tyhjä huone
Liiat aistiärsykkeet häiritsevät harmoniaa, joten minimalismi kunniaan. ”Materian kerääminen kotiin saa ajatukset kiinnittymään siihen.”