Mitä Yin-jooga on?

117

Videos

20.05.2020

Yin-jooga on yksi oma suosikkijoogatyylini ja loistavaa vastapainoa aktiiviselle elämälle ja aktiiviselle harjoittelulle. Mielestäni Yin-jooga on yksi parhaista stressinhallintakeinoista ylivirittyneelle mielelle! Teen Yin-joogaa eniten kotioloissa iltaisin, mutta usein esimerkiksi ulkomailla ja joogafestareilla valitsen juuri tämän suuntauksen tunnit ekana listalta.

Yinille tyypillistä ovat passiiviset asennot, jotka venyttävät pehmeästi. Ominaista on, että yhdessä asennossa pysytään pitkään. Harjoituksessa pyritään tietoiseen läsnäoloon ja Yin-jooga hidastempoisuutensa takia toimii mielestäni erityisen hyvin myös meditatiivisena harjoituksena. Hengitystä on helpompi tarkkailla, kun asentoa ei vaihdeta koko ajan. Tehdessä pyritään virtaavaan ja rentoon nenän kautta hengitykseen. 🙂

Yin-jooga syntyi, kun jooga, mindfulness ja kiinalaisen lääketieteen teoriat sulautuivat yhteen. Filosofinen tausta on taolaisessa ajattelussa, mutta joogasuuntana Yin on verrattain aika uusi.

Harjoitus tehdään yleensä ilman lämmittelyä. Yin-harjoitus stimuloi erityisesti luita, sidekudoksia, niveliä ja jänteitä. Tarkoitus ei ole siis niinkään venyttää lihaksia ja lihakset tulisi pitää mahdollisimman pehmeinä ja rentoina. Harjoitus keskittyy kehollisesti lantion, jalkojen ja alaselän alueelle. Näillä alueilla on erityisen paljon sidekudosta ja joogafilosofian mukaan sinne varastoituu helposti niin fyysistä kuin henkistä jännitettä.

Yin-joogan harjoittelu on hyvä aloittaa pikkuhiljaa. Useimpien asentojen tekeminen kannattaa aloittaa 1-2 minuutilla, mutta kun keho on tottunut, voidaan asennossa olla jopa 5-10 minuuttia.

Kun teet Yin-joogaa muista kuunnella kehoasi ja olla herkkä sen signaaleille. Suosittelen menemään asanassa syvemmälle portaittain. Kipua ei missään nimessä kuulu tuntea! Muista myös tulla varovasti pois asanasta.

Tässä rauhallinen iltajooga Yin-tyyliin, mitä voit tehdä kotona. <3 Jos olet aloittelija, voit pysyä asennoissa lyhyemmän aikaa! 🙂

25 min Lempeä Yin-jooga

Tämä 25 min rauhoittava iltajooga sopii myös aloittelijoille! Rakastan itse lopettaa päivän lempeään Yin-harjoitukseen, joka rauhoittaa niin mieltä kuin kehoa ennen nukkumaan menoa.

Toivottavasti tämä harjoitus auttaa sinuakin jättämään päivän huolet, murheet, kiireen ja stressin taakseen. Yin jooga on niin hidastempoista (tässä harjoituksessa vain 5 asanaa), että tämä tuokio voi toimia hyvänä läsnäolo-, kiitollisuus- ja/tai hengitysharjoituksenakin.

Varaa lähelle tyyny, peitto ja vaikka villasukat!

Pitkähihainen treenipaita: Esprit
Trikoot: Népra
Matto, joogavyö, blokki: Yogiraj