Joogapäiväkirja / Online-joogaa & metsäkävely

54

Yoga

07.07.2019

5.7

Perjantaina vietin useamman tunnin joogamatolla ja fiilis tämän jälkeen oli ihan mahtava. Nautin omasta ajasta suuresti, varsinkin, kun sää ulkona oli niin hyvä. Luin jooga-aiheisia kirjoja venytellessä ja tein pari erilaista 15 minuutin workshoppia (erityisesti takareisiin kohdistuen) Yogobe-onlinejoogapalvelusta. Lisäksi tein jalkatreenin (pääosin lihasten aktivointeja) nilkkapainoilla sekä hieroin tennispalloilla jalkapohjia sekä pohkeita.

Aiheesta lisää: Nilkkapainotreeni videolla

6.7

Lauantaina heräsimme aikaisin ennen hellelukemia ja lähdimme kävelylle maastoon. Täällä vuorilla tunnin kävelylenkki on varsin raskas – on mäkiä, metsää ja jyrkkiä nousuja. Tämän jälkeen tein vähän liikkuvuus harjoituksia ja joitain joogatasapainoja. Joogaharjoituksen ei tarvitse aina olla jotain suurta ja suunniteltua. Jos en pääse käymään tunneilla missään, niin teen usein jotain pientä lähes päivittäin. Usein ihan ajattelemattakin, koska kehoni kaipaa sitä, mutta toisinaan ihan tarkoituksella, koska siitä tulee hyvä olo ja jokin rutiini pysyy yllä.

Molempina iltoina tein jälleen myös jooga nidran. Pranayamaa tai siihen valmistavia kriyoja ei nyt näinä päivinä ole tullut tehtyä, mutta jooga nidran aluksi olen hengittänyt tietoisesti uloshengitystä pidentäen. Tulevina päivinä hengitysharjoituksia lisää! 🙂

Lue myös:
Luonnon voima
Luonnollinen koti