Ikääntyminen ja sen merkit

26

Beauty

14.11.2016


vichy_vp

*yhteistyössä Vichy

En pelkää vanhentumista tai sen merkkejä. En ainakaan vielä… minusta rypyt, arvet ja elämisen merkit ovat maailman luonnollisin asia. Monet kuitenkin murehtivat ikääntymisestä ja tämä yhteiskunta ei asiaa paljon helpota. Ehkä murehtimisen sijaan voisi kuitenkin vain huolehtia positiivisesti ja pitää parempaa huolta itsestä?! Ei siksi, että tavoittelisi ikuista nuoruutta vaan siksi, ettei vanhenisi ennen aikojaan. Ja kun vanhenee, vanhenee tyylikkäästi, kiitollisesti ja arvokkaasti…

Itsestä huolehtiminen, terveelliset elintavat ja ulkoinen kauneudenhoito näkyvät ulospäin monin positiivisin tavoin. Ne eivät vaikuta vain suoraan vanhenemisen merkkeihin kuten juonteisiin, ihon kiinteyteen ja tummiin läiskiin, vaan myös välillisesti pirteään olemukseen. Puhdistetuista ja kosteutetuista kasvoista tulee hyvä mieli ja terveyttä hehkuva iho tuo itsevarmuutta. Eletyn elämän jälkiä ei voi poistaa, mutta tulevaisuuteen voi aina vaikuttaa.

vichy3_vp

Olen testannut nyt parin viikon ajan Vichyn syksyn uutuustuotetta: Slow Âge –päivävoidetta. Voide on emulsiomainen, tuoksuu ihanalle ja erityisesti tykkään siitä, että voide on varustettu SPF 25 –suojakertoimella. Juuri UV-säteilyyn, saasteisiin ja muihin ulkoapäin tuleviin ympäristötekijöihin haen tasapainoa voiteista.

Vichy Laboratoires on tutkinut yli yhdeksän vuoden ajan sitä, miten eksposomi-tekijät (eli ei-perinnölliset tekijät, kuten ympäristö ja elintavat) vaikuttavat ihoon. Tutkimukset osoittavat, että suurin osa ikääntymisen merkeistä kehittyvät juuri näiden eksposomi-tekijöiden johdosta, eikä ikääntyminen ole siksi prosessi, jota ei voisi ollenkaan hallita. Ihon suojaaminen ja vahvistaminen hidastavat ikääntymisen merkkejä.

vichy-copy

Koostumuksen avainainesosina Slow Âge-päivävoiteessa ovat Baicalin-juuriuute, probioottinen Bifidus sekä mineraalipitoinen Vichy Thermal Spa –lähdevesi. Nämä yhdessä kosteuttavat, vahvistavat ja suojaavat. Tuote pitää lupauksensa, voide levittyy ja imeytyy todella hyvin ja iho näyttää hehkuvalta voiteen levityksen jälkeen. Lisäksi tämä apteekeista saatava voide soveltuu kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.

vichy2_vp

Kasvovoiteen levityksen vaikutuksia voi myös tehostaa parilla pienellä teolla…

1. Joogan ja meditaation myötä olen kiinnostunut hengittämisestä. Opin Enemmän Energiaa –kirjaa lukiessa, että hengitysnopeus vaikuttaa terveyteen ja jopa elämän pituuteen. Sanotaan, että mitä hitaammin hengittää, sitä terveempään ja pidempään elää. Tiesitkö, että esimerkiksi jättikilpikonna hengittää 4 kertaa minuutissa ja elää keskimäärin 150-vuotiaaksi. Koirat taas 20-30 kertaa, eli hyvin nopeasti ja myös elinikä on lyhyt. Kokeile ottaa tavaksi hengittää syvään samalla, kun levität kasvovoidetta. Pidätä hengitystä hetken sisään ja uloshengityksen välillä.

2. Aikoinaan kun olin Milanossa tekemässä mallintöitä, tein yhdelle asiakkaalle useamman viikon töitä. Siellä oli ihan uskomaton meikkaaja! Se on jäänyt minulle niin hyvin mieleen, koska odotin joka aamu, että pääsisin istumaan meikkituoliin pieneen kasvohierontaan. Tämä meikkaaja levitti aina kasvovoiteen siten, että hieroi sitä 5-10 minuuttia kasvoihini. Tästä lähtien olen itse tehnyt samaa. Uskon, että näin nesteet ja turvotus lähtevät kasvoista liikkeelle, veri alkaa kiertää ja voidekin imeytyy paremmin. Ainakin kasvojen painelu tuntuu ihanalta! Suosittelen testaamaan, jos et jo nyt tee näin! Ja muistakaa rasvata myös kaula, monilla vanhuuden merkit alkavat näkyä kaulassa ensimmäisenä. 🙂

vichy5_vp

Tiedän, että olen vasta 26-vuotias ja ajatukseni ikääntymisestä saattavat hyvin muuttua myöhemmin. Ikääntyminen tuo kuitenkin mukanaan myös niin paljon hyviä asioita kuten itsetuntemusta, viisautta ja kokemuksia, että en näe vanhentumista negatiivisena. Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä asioita, toteuttaa unelmiaan, oppia uusia asioita tai hullutella kuin lapsi. Se, että onko ihminen karismaattinen, kaunis ja upea, ei ole iästä kiinni. En usko ikään. Uskon ystävällisyyteen, positiivisuuteen, energiaan ja intohimoon. Uskon, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin – hidastamiseen ja huolenpitoon. 🙂

Lue myös: Hitaampi elämä – 10 keinoani

vichy4_vp VP2

Tallenna

Tallenna

Tallenna