Heartful Yoga -opekoulutus 5. viikonloppu

38

Yoga

22.03.2019

Tämä ilta on varattu anatomia-kirjalle (ja pakkaukselle), sillä huomenna koittaa taas joogaopekoulutuksen lähiviikonloppu. Maanantaiaamuna onkin sitten aikainen lähtö Pariisiin. Tällä hetkellä on niin kevättä rinnassa! Tulin juuri toimistolle asioilta ja oli ihana kulkea kaupungilla auringon paisteessa aurinkolasit silmillä. Pariisissa kevät pitäisi olla jo paljon pidemmällä, joten en malta odottaa! Ihanaa, että on juuri tämä aika vuodesta… 🙂

En ole vielä julkaissut kuvia helmikuun joogaopekoulutuksesta, joten tässä olisi kuvapläjäys, kun kerrankin oli järkkäri mukana. Nyt tuosta viikonlopusta on jo aikaa, mutta kun mietin mitä jäi erityisesti mieleen….

…Niin ainakin se, miten paljon ideoita tulee, kun ei ole mitään sensuuria vaan heittää paperille vain hulluimmatkin ajatukset. Pitäisi useammin harrastaa tällaista aivoriiheä. Nyt kokosimme ideoita erilaisista joogatuntiteemoista, mutta voisin antaa itselleni esimerkiksi eri teemasanoja ja tehtävän keksiä kolme postausaihetta kustakin teemasta minuutissa. Mieleen jäi myös mielettömän hyvät nyyttäribrunssit, keskustelukävelyt ulkona – sekä mantrat. Kun aloitin joogaopettajakoulutuksen, mietin, että mantrat ovat ne, mitkä vähiten kiinnostavat. Meri Tiitolan pitämä Matka Mantroihin -osio oli kuitenkin kiinnostava ja pidinkin mantraamisesta yllättävän paljon. En silti usko, että itse tulen tunneille om-mantraa lukuun ottamatta ottamaan mantroja (ainakaan pitkään aikaan). Mutta kiva oli päästä kurkistamaan näiden maailmaan.

Olen keskittynyt tämän koulutuksen aikana vielä aika paljon omaan harjoitukseeni, sen sijaan, että minulla olisi esimerkiksi harjoitusryhmää, jota opetan. Tuntuu kyllä, että oma harjoitus on mennyt nextille levelille sekä koulutuksen, että astangan myötä. Helsingissä ollessa käyn yleensä 3-4 kertaa viikossa aamuisin astanga-tunnilla, joten siellä kehityksen huomaa nopeasti. Välillä harmittaa se, että olen vain pari viikkoa kuussa aina kotona, koska juuri joogaharjoitukset kärsivät. Jonkun verran olen opettanut ja pitänyt tunteja läheisilleni ja Balilla pidin ensimmäisen huolella suunnitellun tunnin.

Tunnin, jossa koristelin paikan kukilla sekä kivillä ja jossa olin miettinyt kaikki musiikeista, asanajärjestyksiin ja teemoihin. Oli niin ihanaa! Nautin täysillä ja palautteen perusteella muutkin. Toki merenrantapatio oli otollinen paikka tunnille myös, mutta jotenkin tuntuu, että sain myös omalla fiilikselläni lisättyä tunnin tunnelmaa. Tällaista haluaisin ehdottomasti enemmän – suoraa kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta ja sitä, että ihmiset, jotka eivät ole vielä löytäneet joogaa, saisivat mukavan kokemuksen ja elämyksen tunnista. 🙂 <3

Vaikka aina välillä näin perjantaina tuntuu, että tarvitsisi vapaan viikonlopun (kun ei ole aamuherätyksiä tai täysiä päiviä kiinni), niin kyllä joka kerta, kun pääsen Sepänkylään Kaisan kotistudion pihaan, olen niin onnellinen, että aloitin koulutuksen. Viikonloppu on ollut joka kerta todella antoisa ja mukava, joten sitä odotan nytkin. 🙂 Ihanaa viikonloppua teillekin!