Ensimmäinen viikonloppu joogaopettajakoulutuksessa

40

Wellness

01.11.2018

Kuten Instagrammistani viikonloppuna huomasi, vietin lauantain ja sunnuntain Espoon Sepänkylässä. Meillä oli ensimmäinen lähiopetusviikonloppu Heartful Yoga Teacher Training -koulutuksessa, josta teille reilu kuukausi sitten kerroin. Tähän asti olin tehnyt ennakkotehtäviä ja syventänyt omaa harjoitusta – sekä odottanut innolla, että tapaan muut samaan aikaan koulutuksen aloittaneet. Tästä lähtien siis kokoonnumme kerran kuussa yhdeksi viikonlopuksi yhteen elokuun 2019 loppuun saakka.

Lauantaiaamuna, kun olin matkalla koulutukseen, vatsassa oli vähän perhosia. Kaisa oli ainut porukasta, jonka olin tavannut aikaisemmin, enkä muutenkaan ollut ihan varma, mitä kaikkea tuleman pitää. Ihana puutalo, kukista tehty sydän rappusilla ja heti eteiseen tuoksuva eteerinen tuoksu toivottivat kotoisasti tervetulleeksi. Oikeastaan jännitys kaikkosi aika nopeasti, kun huomasin, miten hymyileviä ja lämpimän oloisia ihmisiä paikka oli täynnä. Tänä syksynä meitä aloitti koulutuksen 17 ihmistä. Kaikki samoista aiheista kiinnostuneita, ja siten aika saman henkisiäkin, mutta hyvin eri taustoista. Minusta on valtava rikkaus, että meitä on koulutuksessa eri ikäisiä, erilaisen joogapohjan omaavia, jopa yksi mieskin. On kivaa vaihtaa ajatuksia erilaisten ihmisten kanssa, mutta myös ihan anatomisesti ja asanoita opeteltaessa, tulee esiin useita perspektiivejä.

Koulutus pidetään perustajan Kaisa Kärkkäisen kotijoogastudiolla. Ja jos ihan rehellisiä ollaan oli tämä kombo, Kaisa + Kaisan studio, yksi syy, miksi päädyin juuri tähän opettajakoulutukseen. Kuten kuvistakin varmasti vähän tunnelma välittyy, kyseessä on remontoitu vanha puutalo. Pihalla on omenapuita, lattiat natisevat ihanasti ja joogastudiossa on takka (!), joka oli meillä sunnuntain päällä. Ympäristö on uniikki, rauhallinen ja kaunis, mutta sitten vielä se Kaisan panostus, joka hivelee tälläisen visuaalisen ihmisen silmää. Tuoksut, tuoreet kukat, kristallikivet ja kortit, lämmin haudutettu chai-tee, terveellisiä herkullisia naposteltavia ja Kaisan sydämellinen läsnäolo. Kaisa saa aikaan tilaan sen, että kuka tahansa uskaltaa olla saman tien juuri sellainen kuin on, ei tarvitse miettiä, mitä viitsii tehdä tai sanoa, voiko poistua tunnilta vessaan, voiko mennä jääkaapille heti ensimmäisenä laittamaan eväät kylmään. Lempeys ja hyväksyntä olivat oikeastaan koko viikonlopun päälimäisiä fiiliksiä koko ryhmästä. Ja sellainen innostunut ja odottava tila. Olen tosi kiitollinen, että saan kulkea vuoden matkani joogaopettajaksi tässä porukassa!

Toinen syy, miksi valitsin Heartful Yoga Teacher Training -koulutuksen, oli tietenkin sisältö. Kaisa on koonnut supermielenkiintoisen kokonaisuuden ja huikean joukon vierailevia opettajia/luennoitsijoita. Pari ennestään minulle tuttua, mutta monta uuttakin, joiden nimet ovat vaan pomppailleet esiin eri tilanteista. Tulen kirjoittamaan tarkemmin koulutuksen sisällöstä ja siitä, mitä olen oppinut, mikä on ollut minulle mielekkäintä jne. tuonnempana. Mutta näin ensimmäiseen viikonloppuunkin, tutustumisen ja käytännön asioiden oheen, mahtui todella paljon! En olisi uskonut, että saan parista päivästä näin paljoa irti – lisää ymmärrystä, tietoja ja vinkkejä. Ja paljon lisää kysymyksiä. 😉 Olo on vieläkin inspiroitunut. Joogatuntien ja asana lab – tuntien ohessa meillä oli paljon mukavia tehtäviä aina jalkahieronnasta, kirjeiden kirjoittamiseen itselle, sointukylvystä eräänlaiseen lukupiiriin, jossa jaoimme ajatuksia jokaisen etukäteen valitsemasta jooga/hyvinvointikirjasta. Olen varma, että tein superhyvän päätöksen aloittaessani juuri tämän koulutuksen. Oli fiilis, nyt olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. 🙂

Yllä oleva kuva / Mari Nylund