Syksyn uudet tuulet

06.09.2018 /

Olen tosi innoissani, joten ajattelin nyt jakaa jo teidän kanssa syyn miksi! Aloitin viikko sitten joogaopettajakoulutuksen! JEE! Vihdoin laitoin tämän unelman todella toteen, tai alkuun. Jos kaikki menee kuten suunniteltu on, olen vuoden päästä valmis joogaopettaja ja oikeutettu kansainväliseen Yoga Alliance RYT 200 -sertifikaattiin. :) <3

Muistatteko, kun kirjoitin vuosi sitten postauksen ”Paras joogaopettajakoulutus Helsingissä?” !? Sain paljon hyviä vinkkejä eri kanavissa, mutta en sitten kuitenkaan aloittanut koulutusta vielä keväällä monen syyn summana. Tosi kiireisen kevään ja alkukesän uupumuksen jälkeen, päätin kuitenkin tehdä muutoksen elämääni. Kuin olisin keväällä mennyt hetken täysin eri suuntaan tajutakseni, kuka oikeasti olen ja mitkä ovat rajani. Mitä haluan oppia ja miten haluan elää, mitä jakaa ja välittää eteenpäin. Kävin kesän aikana läpi liudan ajatuksia ja tunteita.

Heinä-elokuun vaihteessa tosiaan päätin mielessäni, että haluan aloittaa Kaisa Kärkkäisen Heartful Yoga -opettajakoulutuksen. Oikeastaan koulutusilmoitus osui silmiini netissä ja tunne oli tosi vahva ja intuitiivinen. Tiesin, että nyt on niin oikea aika kuin voi olla. Aluksi kuitenkin sain vastauksen, että koulutus on jo täynnä. Onneksi ei mennyt montaa päivää, kun sain tiedon ensi kevään kurssille siirtyneestä oppilaasta ja vapautuneesta paikasta. Pettymys vaihtui innostukseen ja haastattelun sekä Heartful yoga -tunnilla käynnin jälkeen, olin vain entistä vakuuttuneempi siitä, että juuri tämän koulutuksen haluan käydä.

Tiedän, että koulutus tulee määrittelemään vuoden ajan mm. työreissujani ja Italiassa oloa ainakin jonkun verran. Mutta ei se haittaa! Jos joudun sanoa ”ei” enemmän ja jättää välliin juttuja tämän takia, on se sen arvoista. Tajuan siis, ettei koulutus voi olla taas yksi asia, jonka otan kaiken muun päälle – tai muuten oikeasti olen samassa tai pahemassa tilanteessa kuin keväällä. Vaan tämä on osa sitä matkaa, kun opettelen priorisoimaan hyvinvointini työnkin edelle. Yrittäjänä töitä on ”helppo” ajatella kellon ympäri päivästä toiseen, mutta tämä pitää myös huolen, että mielessäni on muutakin. Jooga on paras keino itselleni rentoutua, rauhoittua ja saada hyvää mieltä, joten tiedän, että tämä on hyvä päätös.

Koulutus on alkanut nyt oman harjoituksen syventämisellä ja mm. luku/kirjoitustehtävillä. Ensimmäinen lähiopetusviikonloppu on lokakuussa. Tulen kirjoittamaan varmasti melko paljon matkastani joogaopettajaksi, niistä oivalluksista ja fiiliksistä, mitä se on pitänyt sisällään. Ihan seuraavaksi ajattelin kirjoittaa siitä, miksi valitsin juuri tämän opettajakoulutuksen ja mitä ennen kaikkea odotan vuodelta. :)

Laittakaa ihmeessä myös kysymyksiä tulemaan, jos mitään aiheeseen liittyvää tulee mieleen, niin vaistailen niihin myös postausten yhteydessä!

 

Leave a comment

5 kommenttia

  • Aivan mahtavaa! Ja paljon onnea uusista tuulista! <3 Täällä ainakin odotellaan ehdottomasti innolla postauksia joogaopettajakoulutuksesta, kun se itselläkin siintää tulevaisuuden haaveissa. (Kaukaisemmissa tosin, oma joogamatka on vielä sen verran alussa). Kävin tuolla Heartful Yoga -sivuilla nuuskimassa, ja koulutus vaikuttaa tosi ihanalta, tuli vaan mieleen kun en onnistunut löytämään tietoa sivuilta, että paljonko koulutus maksaa? :)

  • Heidi

    Hei, ihana kuulla että kuuntelet itseäsi ja teet valintoja sen mukaan! Olen enemmän kuin innoissani tästä uudesta polusta, mitä lähdet kulkemaan! Ja aivan halajan jo päästä lukemaan mietteitäsi ja kokemuksiasi joogaopettaja koulutuksesta!!! Itse löysin joogan elämääni alle vuosi sitten. Se on muuttanut radikaalisti omaa hyvin vointiani, ja haaveenani onkin että jonain päivänä kun aika on sopiva kävisin kanssa joogaopettajakoulutuksen. Kaikkea hyvää sulla! Jään innolla odottamaan tulevia postauksia.

  • Onnea! Valmistuin just samasta koulutuksesta enkä voi muuta sanoa, kuin että oikean valinnan teit <3

  • MaijaR

    Supermielenkiintoista! 😍 Onnea valitsemallasi tiellä, jooga on kyllä tuonut niin paljon hyvää omaankin elämääni että kaikki tähän aiheeseen liittyvä kiinnostaa. Täällä luetaan siis innolla sun jooga (ja kyllä muitakin!) postauksia:)