28 x Suosikkipaikkani Helsingissä

30

Travels

08.06.2019

Eiran ranta / Eiran puisto / Magnesia festivaali / Talvipuutarha / Tuomiokirkko / Savoy / Allas Sea pool / Lonna

Rakastan Helsinkiä – vuodet ulkomailla vain vahvistivat asiaa. Ja aika moni voi varmasti yhtyä siihen, että kesä-helsinki on paras. Halusin listata, miksi itse tykkään Helsingistä, joten kokosin suosikkipaikkojani. Toivottavasti joku saa näistä ideaa ja vinkkiä kesäpäivillekin. 🙂

1.Eiran puisto
-Kaunein ja siistein Helsingin puisto. Tai sanoisin puutarha, koska täällä on niin kauniita kukkapuita- ja istutuksia.

2. Birgitta Hernesaari
-Rento kahvila-ravintola rannassa, joka sopii moneen. Ihana ottaa aurinkoa löhötuoleilla kombuchan kera tai huonommalla säällä nauttia maisemista lasiseinien takaa.

3. Talvipuutarha
-Kun talvella kaipaa kasveja ja trooppista ilmaa iholla, on tämä valokuvaajien pelastus ykkösvalinta. Ota vaikka eväät ja kirja mukaan, pöytiä löytyy.

4. Suomenlinna
-Tänä kesänä kävin jo illalla ja tunnelma oli rauhallinen, maaginen. Suosittelen piknikiä tai kesäteatteria.

5. Green Hippo Cafe
Vakiobrunssipaikkani, kesällä parhaimmillaan, kun ulkona on paljon pöytiä.

6. Allas sea pool
-Kävin vasta ensimmäistä kertaa eilen, mutta vau mikä auringonlasku yläterassille näkyikään. Miten en ole käynyt täällä ennen? Pakko päästä paikkaan myös uimaan.

7. Ruohonjuuri Kamppi
-Vanha suosikkini, mutta viime aikoina olen fiilistellyt taas erityisesti. Paras hyvinvointi/terveyskauppa Suomessa.

8. Töölönlahti
Ennen kävin täällä lähes päivittäin, kun asuin lähempänä. Ikävä lenkkeilyä täällä. Kierros lahden ympäri on juuri sopiva ja matkanvarrella on kahviloita ja urheilutelineitä. Kaunis reitti jokaisena vuoden aikana.

9. Magnesiafestival
-Maailman paras festivaali. Hyvinvointia, joogaa, musiikkia, tanssia, meditaatiota, luentoja, workshopeja, inspiraatiota… En malta odottaa. Tänä vuonna Magnesia pidetään Suomenlinnassa 2.-4.8. (ps. Koodilla VILMAP saatte -10% lipuista 15.7 asti.)

10. Iso-Robertinkatu
-Tätä kävelykatuapitkin tulee käveltyä harvase päivä. Harmittaa, että MAT catering lähti pois, mutta uutena kadulle on tullut Relove.

11. Kämp Galleria
-Jos johonkin suuntaan keskustassa, niin yleensä tänne. Lempikaupat ja uusi suomalaisen muodin keskus Garden, kahvila Kuuma yms. tekevät tästä suosikkiostoskeskukseni.

12. Savoy, Basbas, Farang, Gaijin, Ravintola Olo…
-En Helsingissä kovin usein käy illastamassa hienosti, mutta silloin harvoin, kun haluaa juhlistaa jotain tavallista hienommin, niin Helsingistä löytyy onneksi monta huippuhyvää ravintolaa.

13. Kauppahallit
-Sekä Hakaniemen, että Hietalahden. Soppakeittiö on klassikko <3.

14. Eiran ranta
-Täällä tulee käytyä usein. Kaunis merimaisema ja ihania kalliota, joilla istuskella (tai kuvata).

15. Lonna
Saari ihan Helsingin edustalla. Saaret nyt vaan ovat kesällä ihan parhaita.

16. Tennispalatsi
-Rakastan käydä elokuvissa, vaikka nykyään se onkin aika harvinaista herkkua. Tennispalatsi ei ole mikään persoonallisin leffateatteri, mutta siellä on tullut käytyä jo niin kauan, että tuoksut ja tunnelma ovat nostalgisia.

17. Akateeminen kirjakauppa, uusi Suomalainen kirjakauppa Aleksanterinkadulla, Nide
Kirjakaupat ovat parhautta. Tykkään vain käydä katselemassa ja inspiroitumassa, jos satun olemaan lähettyvillä. Ulkomailta puuttuu suomenkieliset kirjat, joten väittäisin, että nämä kolme kirjakauppaa ovat maailman parhaat kirjakaupat.

18. Kampin kortteli
-Hyviä ja rentoja aamupala/lounaspaikkoja, kuten La Torrefazione, Story ja Hoku. Bar Conin kattoterassi on kiva kesällä.

19. Esplanadin puisto
-Ihana kävellä päästä päähän Mannerheimintieltä kauppatorille. Katsella ihmisiä, istua, syödä jäätelöä… Täällä on usein katusoittajia ja muuta ohjelmaa.

20. Tuomiokirkko
-Tähän ei ehkä tarvi perusteluja. Mielestäni Helsingin kaunein, ylväin ja upein rakennus. Sisälläkin on tullut käytyä, mutta mieluiten ihailen portailta tai Senaatintorilta.

21. Cafe Regatta
-Ehkä Helsingin sympaattisin ja mummolamaisin kahvila merenrannassa Töölössä. ”Punainen talo ja perunamaa” henkinen. Täällä olen käynyt jo kymmenen vuotta, usein lenkkipolulta poiketen.

22. Hyvinvoimala, Pranama, Shala Helsinki, OhMyGoodness…
-Helsingissä on monta hyvää joogastudiota. Kaksi ensimmäistä ne joissa itse käyn eniten (+Espoossa Heartful Yoga). Kaksi jälkimmäistä ovat tosi kauniita studioita.

23. Flow festarit
-Tämän takia kannattaa matkustaa elokuussa Helsinkiin, pitää kokea itse. Mun mielestä parhaat musiikki- ja ruokafestarit.

24. Kanavaranta
-Kaunis paikka, josta löytyy trendikkäitä kahviloita/ravintoiloita ja esim. pilatesstudio Bay Helsinki.

25. Viiskulma
-Mietin, että viitsinkö laittaa tätä tähän, mutta aika usein mietin, kuinka kaunis tämäkin kulma (tai aukio) Punavuoressa on esimerkiksi auringonlaskun ja -nousun aikaan. Viisikulmassa on myös mm. Brooklyn Cafe ja Skiffer-ravintola.

26. F6, Lilla Roberts, St. George
-Viime vuosien aikana Helsinkiin on tullut monta superupeaa hotellia. Näitä ainakin voin suositella täysin, silloin kun etsii pientä luksusta. Hotelliaamiaiset näissä kaikissa kolmessa ovat superhyviä.

27. Löyly, Kulttuuri sauna
-Ulkomaalaisen vieraan veisin todennäköisesti jompaan kumpaan. Upea arkkitehtuuri ja tunnelmalliset saunat kummassakin.

28. Keskuspuisto
-Ei tule mieleeni yhtään vierailemaani pääkaupunkia, jossa pääsisi kunnon metsätunnelmaan näin lähellä keskustaa. Ennen lenkkeilin keskuspuistossa paljon.

Kanavaranta / Eiran puisto / Punavuori / Savoy / Esplanadin puisto / Löyly / Näkymä Suomenlinnan-lautalta / Korkeavuorenkatua Savoyn terassilta kuvattuna