Zemun – Ensivaikutelma

42

Travels

01.09.2017

Parin vuorokauden perusteella voisin sanoa, että olen ihastunut tähän kaupunginosaan täysin!

Olen ihastunut Tonavan rantaan, jossa ravintolalaivoja on vierivieressä, jossa aurinko lämmittää ja jossa voi ihastella katusoittajia, katutaiteilijoita ja –myyjiä sekä kymmeniä joutsenia. Jonka kävelykatu täyttyy iltaisin paikallisista perheistä ja koriskenttä pelaajista. Josta lähtee kesäksi asennettu silta joen yli pienelle ”saarelle”, jossa on hiekkaranta, leikkipuisto, rantalentopallokenttä ja lenkkipolku… Ja kaikki tämä on suoraan edessä, kun menemme ulos ovesta.

Olen innoissani modernista ravintola-kahvilasta, jonka terassilla kirjoitan tätä ja joka on ihan naapurissamme. Selvästi tästä tulee toinen olohuoneeni, vaikka paikalliseen hintatasoon nähden ravintola on hyvin kallis: jääkahvi soijamaidolla ja lasinen vesipullo maksoivat (peräti) 4,5 euroa. Torilta hain tänään 50 sentillä kukkakimpun ja marjoja, joita sai noin eurolla puoli litraa. Tuo tori – se tulee olemaan puolestaan ruokakauppani. Ihan luksus paikka. Siitä kuulette myöhemmin lisää!

Pidän siitä, että täällä Zemunissa tuntee jotenkin käsin kosketeltavasti idän ja lännen risteytyksen, menneen ajan ja kaupungin historian… (Mutta kuitenkin niin, että paikka tuntuu tarpeeksi kehittyneeltä, jotta täällä viihtyy mukavuudenhaluisempikin. ;))

Yllätyin siitä, että täällä on hyvin helppo asioida ja löytää asioita, vaikka suurin osa paikallisista ei puhu juurikaan englantia (toisaalta osa taas erinomaisesti). Ehkä mutkattomuus johtuu siitä, että paikalliset ovat ihan käsittämättömän mukavia ja ystävällisiä ja koko kaupungin tunnelma on ihanan rento, lämminhenkinen ja elämäniloinen.

Tuntuu kotoisalta, kun osaan jo jotenkuten käyttää täällä busseja, puhelimessa on paikallinen sim-kortti, kuntosali ja joogastudio on löydetty teoriatasolla, ja hyvä luomukauppa ja kahvila työskentelyyn ihan käytännössäkin.

Vähän hassua on se, että ulkona on tosiaan täällä +30 astetta ja kaupungissa riittää näkemistä, mutta silti minun tekisi mieli vain olla sisällä kotona. Ennen kuulumatonta! Mutta taitaa olla vain sen merkki, että viihdyn uudessa kodissamme niin hyvin. ♥ Viikonloppuna ehkä lähden käymään joen toisella puolella Belgradin keskustassa… Jos maltan, kun Zemunissa on sen verran kivaa.:)

Tallenna

Tallenna