Valokuvaajan unelmapuhelin

52

Photography

16.05.2019

*kaupallinen yhteistyö Huawei

Omistan kaksi järjestelmäkameran runkoa ja viisi objektiivia (jotka kaikki varsin isoja ja painavia). Videokuvausta varten löytyy pokkari ja GoPro-kamera. Näiden lisäksi on dronea ja jalustoja, akkuja ja latureita. Monesti joudun valitsemaan käsilaukut sen mukaan, mihin mahtuu sekä kamera että läppäri. Ihan varmuuden vuoksi olen raahannut kamerakalustoa patikoimassa vuorilla, tanssiessa festareilla ja niska jumissa koko päivän kaupungilla asioilla pyöriessä. Milloin missäkin, mutta silti en juuri silloin, kun eteen astuu Italiassa kauris tai näen mitä upeimman valon.

Kamerakalustolle on paikkansa, mutta somemaailmaa syytetään nykyään usein liian hiotusta ja laskelmallisesta sisällöstä. Kuvista, jotka on tuotettu. Itsekin olen huomannut, että monesti aidot tilannekuvat on jäänyt ottamatta, koska kameraa ei ole ollut käsillä. Itse olen hyvin visuaalinen ihminen ja haluan, että instagramtilinikin toimii eräänlaisena valokuvausportfoliona. Haluan, että kuvat ovat hyvälaatuisia.

En olisi vielä vuoden vaihteessa voinut uskoa, että rakastun puhelinkuviin ja alan julkaista niitä eniten kanavissani – että kuvaan jopa kaupallisen kampanjan puhelimella! En olisi uskonut, että suosittelisin kameravinkkejä kyselevälle ostamaan ennen matkaa tai lapsen syntymää mielummin Huawein uuden puhelimen. Tässä alhaalla näkyy yksi kuvapari ja niiden ero. Toinen otettu Huawei P30 Pro -kamerapuhelimella, jossa Leican kamera, toinen monen tuhannen euron järjestelmäkameralla.

Kamerapuhelin on tehnyt tänä vuonna ison harppauksen teknologiassa. Olen todella iloinen, että saan tehdä Huawein kanssa yhteistyötä (muuten en myöskään ehkä olisi löytänyt tätä kamerapuhelinta). Mutta ilman yhteistyötäkin kertoisin teille, että Huawei P30 Pro -puhelin on ihan loistava. Paras ja monipuolisin kamerapuhelin, mitä olen testannut.

On suorastaan elämää mullistavaa, kun yhtäkkiä saa tehtyä töitä hyvin laitteella, joka kulkee mukana aina taskussa tai käsilaukussa. Tällä puhelimella saa mahtavia kuvia ilman, että edes osaa kuvata! Uusi älykäs teknologia nimittäin tunnistaa kuvauskohteen ja muokkaa automaattisesti itse kamera-asetukset kohteen/vallitsevan valon mukaan. Vai mitäs sanotte alla olevasta täysikuukuvasta, se mielestä loistava esimerkki. Kaikki tämän postauksen kuvat on otettu puhelimella automaattiasetuksilla ja jpg-kuvina.

Tässä 8 lempiominaisuuttani Huawei P30 Pro puhelimessa:

1. 10 X HYBRID ZOOM

Kymmenkertainen häviötön zoom on supertarkka. Ennen en käyttänyt zoomia ollenkaan puhelimella, mutta nyt tuntuu kuin kuvaisi telelinssillä. Kaukaakin saa oikeasti laadukkaita kuvia. Näissä esimerkeissä vierekkäiset kuvat on otettu samalta etäisyydeltä!

2. ULTRALAAJAKULMA

Olen vasta parin vuoden aikana löytänyt laajakulman hienouden. Ennen kuvasin hyvin vähän laajakulmalla, nykyään melkein eniten. Laajakulma-asetuksella kuvaan mahtuu kokonaan niin huoneet, maisemat, ryhmät kuin kattaukset.

3. PIMEÄKUVAUS/ KUVAAMINEN TAKAVALOON

En tykkää salamalla otetuista kuvista, joten yleensä en ole kuvannut pimeällä. Uskomaton valovoimaisuus on yksi käsittämättömimmistä ominaisuuksista tässä puhelimessa: lähes pilkkopimeällä saa tarkkoja kuvia, ilman salamaa! Puhelimen spectrum-sensori hyödyntää tekoälyä ja spectrum-valotusta kuvien ottamisessa. Myös vastavaloon kuvaaminen onnistuu poikkeuksellisen hyvin. Yleensä, jos kuvaa ikkunan edessä esimerkiksi ihmistä, on joko tausta puhki palanut valkoiseksi tai ihminen liian tumma siluetti. Tässä taas tekoäly korjaa asian.

4. MAKROKUVAUS

Parasta huvia puhelimessa! On suorastaan meditatiivista, kuvata pieniä yksityiskohtia – asioita, joita silmälläkään ei näe. Tällä kameralla pääsee jopa 2,5 cm päähän kuvaamaan tarkkaa kuvaa, joten niin hyönteiset, yksittäiset lumihiutaleet ja vesipisarat, silmäripset kuin kukatkin saa tallennettua kuvaksi.

5. SELFIE-KAMERA

Samassa puhelimessa on siis niin tele-, makro- kuin laajakulmaobjektiivit ekstrana, mutta tietysti myös kaikki peruskameran ominaisuudet toimivat enemmän kuin hyvin. Muotokuvan saa kuvattua, niin että tausta sumentuu automaattisesti ja selfiestä saa terävän sekä yksityiskohtaisen.

6. KRISTALLIKUORET

Olen ylpeä puhelimestani, koska se on niin kaunis – kuorien väri vaihtaa väriä valon mukaan! Muutenkin muotoilu on onnistunut.

7. AKUNKESTO JA PIKALATAUS

Puhelimessa on suuri akku ja älykäs virransäästömenetelmä. Akku kestää koko päivän helposti minunkin erittäin suurella puhelimen käytöllä. Lisäksi puhelimen mukana tulee pikalaturi. Vain 30 minuutin aikana saa 70% akusta täyteen. Puhelimella voi myös ladata muita puhelimia (jep, puhelimet vain päällekkäin).

8. HI VISION

Tässä puhelimessa on paljon hauskoja ja hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten se, että vesitiiviinä puhelimena vedenalaiskuvaus on mahdollista. HiVision on mielenkiintoinen ominaisuus – se tunnistaa mm. ruoka-aineita, nähtävyyksiä ja taidetta. Sen avulla voi myös etsiä tuotteiden myyntipaikkoja ja kääntää tekstiä. Esimerkiksi Pariisissa käänsimme ranskankielistä menuta tämän avulla ja tunnistimme upeita vähemmän tunnettuja nähtävyyksiä. Jos esimerkiksi hedelmän kalorit ja hiilihydraattien määrä kiinnostaa, sekin selviää, kun puhelimella kuvaa kyseistä hedelmää.  🙂