Uusi lempikoruni & haastattelussa Matilda Mannström (sis.alekoodi!)

249

Beauty

06.05.2020

Tätä ette varmasti tienneet, mutta isoisäni oli kultaseppä. Hän menehtyi ollessani 1-vuotias, joten en koskaan päässyt tutustumaan tähän kiinnostavaan kädentaitoon hänen kauttaan. Viime vuoden lopulla sain Famulta, kuten isäni äitiä kustumme, perintökoruina sormuksen sekä kultaiset korvarenkaat. Näissä koruissa on tunnearvoa ja olen huomannut, että suhtautumiseni koruihin on muuttunut.

Päätinkin täytettyäni tänä vuonna 30-vuotta, etten osta enää yhtään ketjuliikkeen rihkamakorua. Ne eivät kestä aikaa, eikä käyttöä usein edes vuottakaan. En halua koruja, joita kohtelen kuin mitäänsanomatonta metallia. Varsinkaan, kun säästämällä ja jättämällä väliin ne 10 heräteostosta, saisi jo yhden ikuisen.

Olen huomannut, että niinkin pieni esine kuin koru, voi tuoda päälläni yllättävän paljon itsevarmuutta ja iloa. Tästä havainnosta voin kiittää esimerkiksi kuvissa minulla näkyvää Mannström Jewelleryn siroa ja kaunista Diamond Pyjama Ring -sormusta. Kyseessä on ensimmäinen timanttikoruni! Tykkään uudesta sormuksestani niin paljon!!

Olen seurannut sosiaalisessa mediassa Matilda Mannströmiä jo vuosia ja ihaillut hänen minimalistisen kauniita korujaan. Olen myös käynyt Matildan joogatunneilla ja pikkuhiljaa viimeisen vuoden aikana me olemme tutustuneet paremmin. Matilda on aivan ihana tyyppi, yksi sellainen, josta saan inspiraatiota ja jota on aina ollut mukava nähdä!

Käydessäni Tukholmassa Matildan työhuoneella ja nähdessäni livenä monet Mannström Jewelleryn korut, olin todella vaikuttunut. Upean kädenjäljen ja laadun huomasi heti. Ne, yhdistettynä vastuullisuuteen ja itseäni puhuttelevaan designiin, voin sanoa, että kyseessä on lempikorumerkkini! Unelmalistallani ovat esimerkiksi jonkin malliston kaulakoru (en osaa vielä päättää mikä, koska valinnanvaikeus!) sekä Matildan tekemä uniikki kihlasormus – joku päivä. ;D

Tämän poikkeustilan aikana olen alkanut nostamaan instagram storyn puolella pro bono hengessä yhteistyönä suomalaisia pieniä yrityksiä ja yksinyrittäjiä. Tällä kertaa tuon tämän bloginkin puolelle! Olen itse herännyt tukemaan yhä enemmän pieniä yrityksiä. Siitä tulee niin paljon parempi mieli, kun kaikessa näkyy tekijän oma intohimo taustalla!

Olen iloinen, että voin antaa teille seuraajilleni alekoodin, joka on voimassa toukokuun loppuun asti. VILMA15 -koodilla saatte -15% alennuksen Mannström Jewelleryn verkkokaupasta. Tässä myös hyvä vinkki YO-lahjaksi! Elegantti, aikaa kestävä koru on ihana kimppalahjaideakin, joka on saajalle varmasti merkityksellinen ja ikuinen muisto.

Kysyin Matildalta muutamia kysymyksiä tätä postausta varten… Alla olevat kuvat ovat Matildan ottamia. Poikkeustila perui kuulemma suunnitellut kuvaukset, joten Matilda keksi kuvata uuden malliston kuvat ihmisten kotona ja nimetä korut aina mallin mukaan. Ihana idea. 🙂

Tiesitkö aina haluavasi korusuunnittelijaksi?

En todellakaan! Se tapahtui ihan sattumalta. Tosin rakastin koruja jo pikkutyttönä ja minulle on kertynyt niitä jonkun verran vuosien saatossa. Jokainen niistä kertoo oman tarinansa.

Mikä työssäsi on parasta?

Asiakkaan ilo! Kun unelmia toteutuu ja syntyy elämänmittaisia muistoja. Kiitollisuuden tunne. Erityisesti rakkaussormukset koskettavat. Käsillä tekeminen on lähellä sydäntäni, olen ylpeä taidostani.

Mikä inspiroi sinua korusuunnittelijana?

Pyrin tekemään sielukkaita koruja. Haluan puhaltaa niihin hengen, haluan tehdä niistä sympaattisia, yhtä aikaa lempeitä ja vahvoja. Rakastan kun ihmiset tulkitsevat niitä! Seuraan tarkasti muotimaailman kiemuroita ja haistan trendit, mutta päämääränäni on suunnitella ajattomia koruja, joissa on vahva side nykyhetkeen. Se on tavallaan yhtälön ratkaisemista.

Onko sinulla kaikkien aikojen suosikkikorusi, jonka olet suunnitellut? Miksi juuri kyseinen koru?

Limone on suosikkini. Sen muoto kestää soveltamista kerta toisensa jälkeen. Uusia ideoita tulvii päähäni pelkästään katselemalla sitä. Yotei Bliss Ring ja Diamond Pyjama Ring ovat myös niitä, joihin en väsy koskaan.

Millainen on suunnittelufilosofiasi? Mikä itsellesi on tärkeää koruissa?

Mannström Jewellery-koru on minimalistinen, kestävä, ylellinen, mukava kantaa sekä valmistettu kierrätetystä/kestävästä materiaalista. Tärkeintä on kuitenkin, että jokainen koru on äärimmäisen kaunis, maaginen! Kauneus on lumoavaa, kauneus pysäyttää. Suosittelen aina leikkisästi isompaa timanttia, jos asiakas empii. Mikä olisi sen hienompaa kuin antautua tunteiden vietäväksi auringossa säteilevää jalokiviä tuijottamalla?

Uskon kestävään kehitykseen valmistuksessa ja siihen, että valmistamme esineitä alusta loppuun ilman, että kuormitamme ympäristöä, ilman välikäsiä. Kuluttajilla on myös vastuu tässä, huolehtikaa kulutustavoistanne ja olkaa kriittisiä.


Mitä haasteita työssäsi on tänä poikkeusaikana?

Motivaation ylläpitäminen. Tähän samaistuu varmaan moni. Yrittäjän täytyy itse polkaista liikkeelle. Toisaalta, kun koko yhteiskunta on säästöliekillä ei kannata olla liian ankara itselleen eikä takertua menneisyyteen. ”Normaalia” ei enää ole, eikä se palaa, joten nyt on aika laitaa ajattelu uusiksi. Miettiä kuinka tilanne voisi kääntyä eduksi?

Omistat oman korubrändin ja suunnittelet muille koruja, mutta lisäksi olet myös suosittu joogaopettaja. Mistä saat kaiken tarmosi? Mikä tuo energiaa päiviisi?

Olin nuorempana täydellisyydentavoittelija, mutta vuosien varrella olen oppinut paremmaksi. Nykyään listaan tärkeimmät asiat ja joustan tarpeen mukaan. Joskus työpäivä on neljä tuntia, toisinaan kaksitoista. Tuntimäärä on epäoleellinen, aikaansaamisen tunne on se joka innostaa. Saan energiaa vetämällä joogaa, täydellinen työpäivän lopetus. Ilta on pyhitetty ystäville tai rauhalliselle yhdessäololle poikaystävän kanssa.

Kiitos paljon Matilda ihanista vastauksista! 🙂 Lisää Matildasta ja koruista voi lukea Sugarin haastattelusta täältä sekä Muslan postauksesta täältä.

Alekoodi: VILMA15
Tällä saatte -15% alen verkkokaupasta toukokuun loppuun asti. <3