Uusi laajakulmazoomini – Sigma 12-24mm F/4.0 Art

33

Photography

09.12.2017

Päivä ennen kuin lähdimme Meksikoon, sain ”päähänpiston” ja sanoin poikaystävälleni, että haluan kunnon laajakulmaobjektiivin reissuun. Toki olin tätä jo aikaisemmin miettinyt, mutta hylännyt ajatuksen… Ostoslistalla seuraavalle puolelle vuodelle olisi myös uusi puhelin ja läppäri, joten objektiivihaave saisi siirtyä. Mutta päivää ennen se iski uudestaan, kuukausi Meksikossa kuvaamassa – nuo muut kaksi hankintaa saavat siirtyä, haluan (ja tarvitsen) sen objektiivin! Niimpä jätimme pakkaamiset kesken ja aloimme googlettamaan vielä vaihtoehtoja sekä soittelemaan Italiassa eri paikkoihin sen toivossa, että Sigma 12-24mm f/4.0 löytyisi jostain varastosta… Jostain mahdollisimman läheltä. Ei Venetsiasta, Milanosta, Firenzestä, Roomasta… vaan ihan jostain pikkukaupungista läheltä, että ehdimme sen hakea ennen sulkemisaikoja ja ennen lähtöä.

Odotukseni eivät olleet korkealla, mutta meillä kävi todella hyvä tuuri. Alle 30 minuutin ajomatkan päässä oli liike, jossa oli kyseinen linssi ”käytettynä”.  Tämä tarkoitti sitä, että objektiivi oli ollut näyteikkunalla liikkeessä, mutta kaikin puolin muuten kuin uusi. Saimme objektiivista kuitenkin tämän takia tuntuvan alennuksen. Olin ekstra iloinen.

Objektiivin ostaminen ehdottomasti kannatti. Olen kiitellyt tätä monet kerrat täällä ja ihmetellyt, miten en aikaisemmin tajunnut kyseistä linssiä hankkia. Mukanani on kolme objektiivia: Canonin 85mm f/1.2, Canonin 35mm f/1.4, sekä nyt tämä uusi Sigman laajakulmazoomi. Olen tullut täällä reissussa siihen tulokseen, että nämä kolme objektiivia ovat ne joita tulen myös jatkossa käyttämään. Aion luopua 50mm f/1.4 sekä vanhasta 24-105mm f/4 zoomistani.

Miksi sitten päädyin juuri tähän uuteen Sigman linssiin?! Halusin zoomin, halusin (erittäin) laajakulmaobjektiivin. Esiin nousi Canonin 11-24mm f/4, mutta nopeasti huomasin, että Sigma on tehnyt oman version linssistä ja on puolet halvempi – mikä parasta, testien mukaan oikeastaan juuri muuta eroa hinnan lisäksi ei ole. Toki kuten laajakulmalinsseissä yleensäkin, vääristymiä syntyy, mutta minua ne eivät haittaa. Henkilökuviin käytänkin muita linssejäni.

Nämä postauksen kuvat on otettu tällä Sigman 12-24mm f/4 objektivilla yhdestä huoneistohotellista, jossa olimme neljä yötä. Osa kuvista on hyvin vääristyneitä, mutta kuvat antavat toivottavasti osviittaa, kuinka läheltä voi kuvata ja saada silti paljon informaatiota mahtumaan kuvaan. Tämä linssi onkin parhaimmillaan maisema-, luonto-, arkkitehti- ja tapahtumakuvauksessa. Ja juuri niitä maisemia varten tämän eritoten halusinkin. Linssi kuuluu Sigman ART-sarjaan, mikä tarkoittaa erittäin korkeaa laatua.

Jos koko kamerakalustoni kiinnostaa tarkemmin, kannattaa lukea nämä postaukset:

Kamerakalustoni ja kuvausrekvisiitta

Sama kohde – 4 eri objektiivia

Postausten kirjoittamisen jälkeen on tullut hankittua myös pari muuta pienempää kuvaamiseen liittyvää juttua, mutta ehkä niistä myöhemmin. 🙂