Training & Beauty Care

34

Beauty

16.04.2016

_MG_3161-2 kopio IMG_3501

Kauneudenhoito arjessa voi paljon urheilevalle vaatia pientä päänvaivaa… Miten rytmittää treeni muiden menojen väliin, niin että ehtii käydä suihkussa? Miten saada treenilaukku kevyemmäksi, jos sitä kantaa pitkin päivää? Kuinka voisi pidentää hiusten pesuväliä hikoamisesta huolimatta? Päätin koota yhteen omat keinoni, miten yhdistän treenin ja sen, että yritän näyttää ainakin jotenkuten huolitellulta ihmisten ilmoille lähtiessä. Niin ja mahdollisimman vähällä vaivalla.

1. Tällä hetkellä suosin aamutreenejä. Suoraan sängystä treenaaminen ei vaadi meikkien poistamista ja laittautuminen päivään tapahtuu luonnollisesti treenin jälkeen. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista ja toisinaan treenaan kaksi kertaa päivässä, joten silloin alla olevat keinot helpottavat.

2. Hiustuotteista tärkeimmät minulle ovat ehdottomasti kuivashampoo ja hiuslakka. Hiusten pesemiseen ja föönaamiseen kuluu sen verran paljon aikaa, että pyrin pitämään pesuvälin mahdollisimman harvassa (n.2-3 kertana viikossa). Matkakokoinen kuivashampoo ja hiuslakka kulkevat minulla lähes aina mukana. Niiden avulla voin vetää hiukset aina tiukalle ponihännälle, mikä näyttää siistiltä, eikä kukaan (toivottavasti) huomaa, että hiukseni ovat vähän likaiset.

IMG_3545 _MG_3165b kopio

3. Kävin laittamassa taas kesää kohti ystävälläni luonnolliset ripsienpidennykset. Suvianni on paras ja tekee superkestävät ja asiakkaan halutessa hyvin luonnolliset ripsienpidennykset. Minusta on ihana hemmotella itseä näillä pari kertaa vuodessa, sillä säästän aamuisin selkeästi aikaa, kun ei tarvitse meikata silmiä ollenkaan. Suvianni antoi ilokseni lukijoilleni alennuksen, jos varaus tehdään viikon kuluessa. Kaikki ripsien pidennykset saa häneltä nyt 80e hintaan, jos varauksen yhteydessä mainitsee blogini. Lisää Helsingissä sijaitsevasta Olet Ihana! -kauneussalongista voit lukea täältä. 🙂

4. Yritän aina tehdä varsinkin hikitreenin ilman meikkiä, ettei meikki valu hien mukana pitkin naamaa ja tuki ihohuokosia tai ärsytä silmiä. Silti monesti teen pienen freesauksen: taivutan ripset (silloin kun ei ole näitä pidennyksiä), lisään tummiin silmän alusiin ehkä aavistuksen peitevoidetta (suosin mineraalimeikkejä tällöin), lisään huulirasvaa sekä harjaan kulmat Lumenen kulmageelillä. Tietysti aamuisin myös puhdistan ihon kasvovedellä ja lisään kasvorasvan sekä seerumin. Tällaiset pienetkin asiat tekevät ulkonäöstä huolitellumman.

IMG_3560 _MG_3137v

5.Otan hotelleista mukaan puoliksi käyttämäni vartalorasvan ja shampoon/hoitoaineen. Ne ovat sopivasti matkakokoisia, eivätkä vie treenilaukussa juurikaan tilaa. Minulla on myös aina matkakokoinen hajuvesi mukana ja keräilen hyviä meikkinäytteitä talteen. Käytän näitä paitsi yhden yön reissuilla myös silloin, jos käyn salilla suihkussa ja jatkan matkaa jonnekin.

6. Kun kaikki perusjutut ovat kunnossa, ei tarvitse niin paljoa aikaa ehostamiseen. Itse ainakin huomaan, että silloin kun olen syönyt mitä sattuu, silmien aluset ovat tummat ja turvonneet, silmiä punoittaa ja koko olemus on vähän pöhöttynyt. Yritän pääsääntöisesti pitää perusasiat kunnossa kuten kulmat nypittynä, kynnet jotenkuten huoliteltuina, ruokavalion ravitsevana ja valvomiset minimissä. Terveelliset elämäntavat ovat mielestäni paras kauneudenhoito ja niiden avulla arjessa pärjää vähemmällä puunaamisella.

7. Treenaaminen yleisesti nostaa itsetuntoa. Itselläni ainakin endorfiinit treenin jälkeen jo tekevät sen, etten jaksa murehtia ulkonäöstä. Nykyään onneksi on myös hyväksyttävää ja jopa muodikasta talsia jumppatrikoissa, lenkkareissa ja punaposkisena pitkin kaupunkia! Eli nipistän kyllä aina laittautumisesta aikaa mielummin kuin skippaan treenin. 🙂


SUMMARY: Sometimes it´s not that easy to train a lot and look groomed… This things help me:
1. I prefer to train in the morning before I do anything else. After that I do my make up etc.
2. I couldn´t live without dry shampoo! I try to wash my hair as rarely as possible and I succeed when I use dry shampoo and do a tight ponytail with hair spray!
3. A few times a year I have taken natural individual eyelash extensions and during busy periods in my life, I can get ready quicker because I don´t need eye makeup at all.
4. I try to train without makeup, but eyebrow gel, lip balm and eyelash bending are something that I still do when I go to the gym.
5. When I stay in a hotel I will take shampoo and body cream with me because those are very convenient size.. I also collect good makeup samples and carry them in my training bag when I go somewhere straight after training.
6. Keeping your base  (nails, eyebrowns, skin, hair color) groomed helps a lot in your everyday fresh up.
7. Everything starts from the inside and after training I feel good. It doesn´t matter if my cheeks are red, hair a bit messy and I wearing trainers in the city center.. A healthy lifestyle gives me confidence.

VP2