TOIVEPOSTAUS: Urheiluliivit ja treenialusvaatteet

29

Yoga

13.06.2017

Tänään ajattelin vastata toivepostaukseen ja kertoa, millaisia urheiluliivejä ja alusvaatteita suosin treenatessani.

Urheiluliiveissä kiinnitän erityisesti huomioita, että…

•  Selässä ei olisi hakasia. Ne painavat, jos tekee esim. selältään vatsalihaksia tai venyttelee. Juostessa hakaset eivät haittaa ja niillä saa säädettyä ympärysmittaa sopivammaksi, mutta omissa suosikeissani ei silti ole hakasia.
• Urheiluliivien malli on sen verran peittävä ja toppimainen, että urheiluliivejä voi käyttää myös sellaisenaan. Kuvien toppi hyvä esimerkki tästä. Varsinkin täällä Italiassa on niin kuuma, että näin kesällä treenaan usein ulkona pelkät urheilurintsikat päällä.
• Liivi tekee sen tärkeimmän eli tukee. Pienirintaisena tämä ei ole itselleni se hankalin kriteeri täytettäväksi, sillä en niin paljon tukea tarvitse. Mutta liivin on pysyttävä paikallaan ja oltava napakka. Tukeva sisempiliivi/toppaus tekee myös sen, ettei liivistä näy läpi.
Saumaton yksinkertainen etuosa on suosikkini, koska silloin urheiluliivit sopii hyvin tiukankin topin alle.
(Kaikki urheiluliivini ovat Adidaksen.)

Alushousuista muutama huomio:

Stringejä ei ehkä suositella treenaamiseen, mutta suosin niitä silti itse varsinkin kuntosalilla. Ihan siitä syystä, että ne eivät jätä saumoja tiukkoihin treenitrikoisiin.
Materiaali on ehkä se tärkein juttu treenialushousuissa. Kannattaa ostaa urheilukaupoista teknisiä alusvaatteita, jotka hengittävät, eivätkä hiosta. Ainakin puuvillaisia ja pitsisiä kannattaa välttää treenatessa.
• Kun ostat uusia treenihousuja, tee pukkarissa syväkyykky ja pyydä kaveria katsomaan näkyykö housuista läpi. Ennalta ehkäisy helpottaa treenialusvaatteiden hankintaa, kun ei osta housuja, joista paistaa läpi. 😉

Tallenna