Tehokas vatsalihastreeni jumppapallolla

26

Yoga

20.05.2015

vatsab

Täällä ollaan takaisin Pohjois-Italiassa ja minulla on pari päivää aikaa purkaa, pyykätä ja pakata matkatavarat uudestaan ennen kuin lähden Suomeen reiluksi viikoksi. Suomessakin reissaamista riittää, joten yritän saada hoidettua myös loman aikana kertyneitä työjuttuja mahdollisimman paljon. Sanotaanko, että vaikka en kotiin Englantiin vielä palannutkaan, niin olisin minä mielelläni lomaa pidentänyt… 😉

Tulossa on vielä useita postauksia Sisiliasta, mutta pitkästä aikaa sain kuvattua reissussa treenipostauksia, joten tässä nyt tehokas vatsalihastreeni. Jumppapallolla saa lisätehoa keskivartalotreeniin ja myös syvät vatsalihakset aktivoituvat hyvin, kun joutuu vähän tasapainoilla. Itse olen aina tykännyt käyttää jumppapalloa apuna ja se onkin yksi suosikkivälineistäni kotitreenissä!

Tee jokaista liikettä 10-15 toistoa.

_MG_70601. Vatsarutistus. Asetu selälle jumppapallon päälle ja etsi sopiva tukipiste. Nosta ylävartaloa ja laskeudu takaisin niin pitkälle, että vatsa pysyy jännitettynä. Jatka liikettä tauotta.

 

_MG_7080_MG_70982. Jalkojen tuonti. Asetu lankkuun jalat pallon päälle kuvan osoittamalla tavalla. Lähde vetämään polvia rintaan palloa rullaamalla, niin että ylävartalo pysyy paikallaan. Palaa takaisin lankkuun ja toista.

 

_MG_71053. Ylävartalon kierrot. Asetu selin makuulle jalat koukussa palloa vasten. Nosta ylävartaloa kiertäen. Tee 10-15 toistoa/ puoli.

 

_MG_71414. Alavatsalihakset. Asetu selinmakuulle jumppapallo jalkojen väliin. Nosta jalkoja hitaasti kohti kattoa ja laske hallitusti alas. Tämä liike on rankka, mutta kehittyy nopeasti. Jos liike tuntuu mahdottomalta koukista polvia tai tee ilman jumppapalloa.

 

Kun olet tehnyt kaikki 4 liikettä pidä pieni tauko ja toista niin, että teet yhteensä 3 kierrosta.

Treeni-iloa! 🙂

vp