Taorminan ravintolat osa 1/ Täyden kympin Grand Hotel Timeo

22

Food

25.05.2015

_MG_6601
Päätin jakaa usempaan osaan postaukset Taorminan ravintoloista, koska ravintolaillat olivat niin iso osa reissuamme. Ensimmäisenä haluan vinkata parhaasta ravintolasta, jossa olen ehkä koskaan syönyt. Suomessa en suuntaisi koskaan hotellien ravintoloihin, mutta ymmärtääkseni ja kokemukseni perustella, Italiassa on toisin. Jos hotellilla on viisi tähteä, voi luottaa että myös ravintola on todella hyvä. Niin tässäkin paikassa. Grand Hotel Timeo on viiden tähden luksushotelli tunnetun nähtävyyden kreikkalaisen teatterin juurella. Ilta tässä ravintolassa oli aivan ihana ja suosittelen tätä nimenomaan, jos haluaa juhlistaa jotain tai syödä reissussa yhtenä iltana ihan extrahyvin.

Meillä oli reissussa tapana syödä vain runsas hotelliaamiainen ja illalla monen ruokalajin illallinen. Söimme tässäkin ravintolassa, kuten tapanamme iltaisin oli antipaston (alkuruuan), primon (ensimmäisen pääruuan), secondon (pääruuan) sekä jälkiruuan. Lisäksi keittiöltä tuli yleensä tervehdys ja leipävalikoima oli usein niin hyvä, että sitä tuli maisteltua. Alkuun joimme proseccoa, pääruuan kanssa viiniä ja jälkiruuan kanssa saatoimme ottaa jälkiruokaviinin, kuten tässä paikassa. Söimme siis yhteensä aika monta annosta ja joka ikinen annos tässä Grand Hotel Timeossa oli todellinen elämys. Valitettavasti minulla ei ollut kameran irtosalamaa mukana ja söimme niin myöhään, että valo ei vain riittänyt kuviin annoksista.
_MG_6610

Alkuruuaksi minä otin typpillisen sisilialaisen kasvisannoksen, juustotäytteisiä tomaatti-munakoisorullia. Jokainen suupala oli täydellinen. Ensimmäinen ruokani äyriäisrisotto oli parasta maistamaani risottoa ja se on todella paljon sanottu se, koska olen syönyt niin älyttömän hyviä risottoja Italiassa. Pääruuaksi söin kalaa herkullisessa appelsiinikastikkeessa ja jälkiruuaksi otin annoksen jonka nimi suomennettuna oli jotakuinkin ”loputtomat ovat suklaan muodot..” Annos sisälsi graafisin muodoin erilaisia suklaamakupaloja valko-, maito- ja tummasuklaasta aina moussesta kakkuun ja konvehdista vaahtoon.. Myös poikaystäväni kaikki annokset ja viinit olivat todella hyviä. Ruuan puolesta paikka olisi siis ollut jo täysi kymppi, mutta myös harvinaisen hyvä palvelu, miljöö ja tunnelma olivat omaa luokkaansa.
_MG_6616 copy _MG_6625

Istuimme lämpölampuin varustetulla kauniilla parvekkeella, josta näkyi puutarha, meri ja Etna. Rakastan elävää musiikkia ravintoloissa ja tämän illan kruunasi taustalla flyygeliä soittava upeaääninen mieslaulaja, joka soitti tunnettuja klassikkokappaleita. Alhaalla puutarhassa juhlittiin häitä ja välillä saimme kuunnella jousisoittimia. Tällaisia hetkiä todella arvostan! Nautin niin paljon kun kaikki aistit saavat mielenpainuvia elämyksiä. 🙂

vp