Lehtikaalisipsit ja muut terveellisemmät naposteltavat

86

Food

07.04.2020

Moni viettää tällä hetkellä lähes kaikki päivät kokonaan kotioloissa ja kaappeihin on hamstrattu enemmän ruokaa kuin tavallisesti. Helpostihan se menee naposteluksi – varsinkin, jos on vähän tylsää. Itselläni arjen muutos on tehnyt oikeastaan hyvää ruokarytmille, koska syömme esimerkiksi lämpimän aterian joka päivä kello. 18.00. Näin säännöllistä elämää minulla ei ole ollut aikoihin!

Silti minullekin on tullut kummallinen tapa – dipata kaurakeksiä teehen! Juon teetä monta kuppia päivässä ja yhtäkkiä olen alkanut kaivata sen seuraksi keksiä, kun sitä on tarjolla. Osa ehkä tietää, että yläasteaikoihin asti elin suorastaan keksillä – perhe kutsui minua keksihiireksi! Myös tumma suklaata menee enemmän, kun sitä on ostettuna kaupasta.

Siksi paras vinkkini napostelun välttämiseksi on olla ostamatta kotiin varastoon sipsejä, karkkeja, keksejä yms… Ruoka on kuitenkin ainakin itselleni yksi ilontuoja, joten en suosittele siirtymään millekään kovin tiukalle askeettiselle linjalle. Suosittelen vain miettimään jotain vähän parempia vaihtoehtoja tilalle – siirtymään astetta ravintorikkaampiin naposteltaviin ainakin arkena.

Kannattaa muistaa, että se mitä syömme, vaikuttaa mielialaamme sekä oloomme. Jos esimerkiksi tekee mieli sipsejä harva se ilta, niin suosittelen korvaamaan ne lehtikaalisipseillä. Nämä valmistuvat helposti ja nopeasti. Eivätkä tule edes kalliiksi…

Muistan kun 5 vuotta sitten olin ihan haltioissani New Yorkissa, kun eri makuisia lehtikaalisipsejä sai rasioissa ruokakaupoista. Maksoin niistä yli 10 dollaria. Kotona tehdyt ovat huomattavasti edullisempia. 😉

Nyt kun tämä raaka-aine on ollut trendikäs jo vuosia, on ollut vaikea välttyä tiedolta, että lehtikaali on todellista superruokaa. Se sisältää runsaasti mm. C-vitamiinia, kuituja, karoteenia sekä rautaa. Jos et ole vielä koskaan tehnyt lehtikaalisipejä, niin tässä helppo ohje…

Lehtikaalisipsit (kaksi pellillistä)

300g lehtikaalia
oliiviöljyä
laadukasta suolaa

Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen (jos uunisi on hyvin tehokas 150 astetta voi riittää). Huuhtele lehtikaali, irrota kovat lehtiruodot ja revi lehdet suupalan kokoisiksi paloiksi. Huomioi, että lehdet menevät uunissa kasaan. Levitä lehdet tasaisesti leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Valuta oliiviöljyä päälle (n. 1-2rkl per pelti). Lisää suolaa. Itse käytin toisessa pellissä Himalajan suolaa, toisessa chilillä maustettua herbamarea. Möyhi lehtiä niin, että öljy ja suola sekoittuvat tasaisesti. Paista keskitasolla n. 20 minuuttia. Sipsit ovat valmiita, kun ne ovat kauttaaltaan rapeita.

Itse tykkään napostella sipsit sellaisinaan, mutta voit sekoitta näitä myös salaattiin, tarjota pääruuan lisukkeena tai ripotella sosekeiton päälle.

MUITA VINKKEJÄNI TERVEELLISEMPIIN NAPOSTELTAVIIN LÖYTYY NÄISTÄ POSTAUKSISTA:

Makeanhimo, sokeri & terveellisemmät herkut

Elokuvavinkkejä & terveellisiä leffaherkkuja