Stressitön viikonloppu (sis. vinkkejä Helsinkiin)

30

Travels

21.05.2017

Monesti somen perusteella bloggaajien elämä näyttää aina ja pelkästään vain rennolta, mukavalta ja jännittävältä. Itse ainakin katson kollegoideni elämää välillä instan perusteella näin, kunnes peilaan asiaa omaan arkeeni tai saan tietää asioita pintaa syvemmältä. Tämä viikonloppu on ollut oikeasti ihan parasta. Mutta sen sijaan edellisestä kolmesta viikosta en ole osannut oikein nauttia. Vapun jälkeen alkoi sellainen suorittamisputki, joka kesti tähän perjantaihin asti. Rehellisesti myönnän, että pää on meinannut hajota kaikkeen kellon kanssa kilpajuoksuun. Aloin unohdella asioita, sähläsin vielä tuplasti enemmän kuin normaalisti ja ylipäätään olo on ollut kaikesta stressistä pahoinvoiva.

Siksi päätin vain karsia viikonlopusta kaiken ylimääräisen pois ja omistaa aikaa kiireettömyydelle, sille, ettei tarvitse olla tehokas. Viikonlopun piti pitää sisällään töitä ja videokuvaamista, Alvar Aallon näyttelyä Ateneumissa, Float Kallion kehutun kelluntatankin testausta, salitreenejä ja muutakin. Mutta en jaksanutkaan. En jaksanut enää aikatauluja ja jatkuvaa juoksemista paikasta toiseen ja jatkuvaa uutta sisällöntuotantoa. Paras tai ehkä välttämättömin päätös hetkeen. 🙂

Mukaan mahtui kuitenkin pari ihanaa rentouttavaa ohjelmaa, josta haluan vinkata teillekin.

Perjantai-iltana menimme isosiskoni kanssa Oopperatalolle Voima – neljä suomalaista koreografia ensi-iltaan. En ole koskaan ollut baletissa ja oopperassakin vain kerran Venetsiassa, mutta olen aina haaveillut, että voisin käydä useammin tällaisissa. Näytös koostui neljän eri suomalaisen huippukoreografin nykytanssikoreografioista. Nautin todella paljon näkemästäni. Viimeinen Jorma Uotisen Jord oli ihan käsittämättömän upea. En ole koskaan nähnyt livenä mitään niin hienoa ja tunnelatautunutta esitystä. Lavalle tuotu punainen hiekkamaa, 12 miestanssijaa, Apocalyptican vahva musiikki, teosta täydellisesti täydentävät voimakkaat valot ja puvustus… Suosittelen menemään katsomaan!

Lauantaina vietimme kunnon siskospäivää, kun pikkusiskonikin oli Helsingissä. Menimme aamulla molempien siskojeni kanssa brunssille Kampin Korttelin kahvila La Torrefazioneen. Ihanan rento aamupäivä ja pöytiin tuodut herkulliset sieni-pinaattiomeletit ja erikoiskahvit tekivät muutenkin yllättävän rauhallisesta brunssista vielä rauhallisemman, kun kaikkea ei haettu seisovasta pöydästä. Suosittelen Kampin Korttelin ravintolamaailmaa ehdottomasti. Sieltä löytyvät lisäksi muun muassa Hoku, Sandro ja Date &Kale (kuvien smoothiebowl), jotka kuuluvat Helsingin suosikkiravintoloihini.

Brunssilta jatkoimme vielä pyörimään kauppoihin. En ollut ennen tätä viikonloppua ehtinyt käydä ollenkaan vaatekaupoissa ja oli kiva nähdä nyt uusi & Other Stories, Massimo Dutti jne.. Silti suosikkivaatekauppani Helsingissä on Pursimiehenkadulle muuttanut Gaudete, josta ostin perjantaina nämä kuvassa näkyvät Swildensin supermukavat, mutta siistit housut.

    

Illalla istumme parvekkeella vielä kolmestaan syömässä juustoista mansikkasalaattia ja nautimme, kun vihdoinkin Suomeen saatiin kesä. Siitä siirryimme makoilemaan sohville makuunin irtokarkit ja Fazerin uusi hunajapaahdetun mantelinmakuinen suklaa seurana… Viimeisen illan Suomi-traditio. 😉 Tänään suuntaakin takaisin Italiaan. Kokonaisuudessaan oli ihan superihana olla yli viisi viikkoa Suomessa rakkaiden parissa. Näin pitkään en ole ollut sen jälkeen, kun yli kolme vuotta sitten muutin pois. Mutta täytyy sanoa, että olen nyt innoissani ja vähän helpottuneenakin palaamassa Italiaan, kun pääsee taas kiinni omiin rutiineihin ja omaan sänkyyn nukkumaan. ♥

Tallenna