Sadekaudella Koh Samuilla

32

Beauty

17.11.2018

Terkkuja Thaimaasta! <3 Teitä on ollut vähän ikävä, sillä blogissa on ollut ihan ennätyshiljaista. Tuntuu oikeastaan melko oudolta tulla tänne taas kirjoittelemaan… Matkajuttujen teko tuntuu varsin ristiriitaiselta nykyään ja toisaalta taas päiväni ovat täällä sen verran täynnä muita työjuttuja, etten ehdi syventyä ajatustasolla kirjoittelemaan mitään sen syvällisempää. Onneksi olin ajastellut postauksia ensimmäiseksi reissuviikoksi – muuten paluu blogin pariin tuntuisi vielä haastavammalta.

Olen saanut jonkun verran kyselyjä, millaista täällä on ”lomailla” sadekaudella. Thaimaassahan sadekaudet ajoittuvat eri aluilla vähän eri kuukausiin, mutta Koh Samuilla on nyt marraskuussa sadekausi. Olen ollut kerran aikaisemmin Koh Samuilla helmikuussa ja sää on kyllä selvästi pilvisempi sekä sateisempi. Lämpötila on kuitenkin koko ajan lämmin – oikeastaan melko hiostava, sillä ilmankosteus on suuri. Loppujen lopuksi voisin sanoa, että sadekausi on ihan hyvä aika matkustaa tänne, mutta toki on vähän tuurista kiinni, kuinka paljon sitten sataa. Itse en ole mikään suuri auringonpalvoja reissuissa, mutta kyllä kauniita auringonlaskuja ja nousuja kaipaan, jos niitä ei ole ollenkaan. Jatkuva sade hankaloittaa myös kuvaamista, mutta toisaalta taas pieni pilvipeite on usein parempi kuin ihan tosi kova auringonpaiste. Sadekauden selviä plussia ovat edullisempi hintataso ja se, että on vähemmän turisteja. Tosin välillä minulla on pieni epätoivo meinannut iskeä säiden suhteen ja nytkin tätä kirjoittaessa odottelen parempaa säätä, että pääsen kuvatuotannon pariin – enää muutama päivä aikaa ennen kotiin paluuta. Toisaalta taas koen, että meillä on käynyt hyvä säkä säiden suhteen, koska tähän aikaan vuodesta voisi olla huonomminkin.

Yövymme parin viikon reissullamme neljässä eri villassa, nämä kuvat ovat ensimmäisestä yöpaikastamme, jossa oli tähän mennessä sateisinta. Oikeastaan ensimmäistä päivää lukuun ottamatta aurinkoa ei näkynyt tässä paikassa. Loppureissu on ollut selvästi parempi. Toisaalta nuo sadepäivät alkureissusta olivat myös rentouttavimmat päivät. Ei pystynyt kuvaamaan juurikaan, eikä ollut paineita yrittää nauttia auringosta ja ulkoilmasta, vaan pystyi hyvin mielin olla sisällä tekemässä töitä, nukkua päiväunet tai käydä thaimaalaisessa hieronnassa.

Tuli myös treenattua hyvin kuntosalilla. 🙂

En ole koskaan eläissäni ollut näin pitkään reissussa, jossa olen ollut näin paljon paikallani. En kehtaa edes kertoa, miten vähän olemme saarta tai nähtävyyksiä nähneet… Mutta oikeasti meistä kaikki on ollut tämän tarpeessa. 🙂

Banaanismoothiehetki altaalla. Vaikka säätiedote näyttäisi pelkkää sadetta, ukkosta ja pilviä, hyvin todennäköisesti tulee päivissä edes joku väli, kun voi olla ulkona nauttimassa lämmöstä.

Viime vuonna Meksikossa Holbox-saarella myrskyssä vesi ja tuuli tuli hotellihuoneen ikkunoista ja ovenraoista sisään. Oli kylmä ja märkä, eikä saaren hotellissa ollut mitään mukavuuksia. Siinä ehti viiden päivän aikana vähän tylsistyä, kun nettikään ei toiminut juuri ollenkaan. Uskon, että sateiset säät eivät ole tällä kertaa haitanneet myöskään siksi, että majoitus on ollut niin kiva. Rakastan perinteistä thaimaalaista tyyliä villoissa ja hotelleissa.

Ensimmäisellä viikolla en uinut altaassa ollenkaan… mutta sen sijaan yksi yö mentiin ex tempore Janitan ja Artun kanssa kuvailemaan altaaseen… 😀

Paikallinen nainen näytti meille, kuinka täällä värjätään riisiä ja muita ruokia Butterflypea nimisellä kukalla. Kaikkien lasien vedet on värjätty aluksi samalla tavalla, mutta puristamalla limeä joukkoon saa eri sävyjä.

Ennen reissua kävin laittamassa kynnet kuntoon Espoossa uudessa Benailed studiossa*. Niin lämmin suositus! Aion jatkossakin käyttää tätä paikkaa, jos tarvitsen manikyyrin tai pedikyyrin! On ollut kyllä ihanaa luksusta, kun kädet ja jalat ovat täällä koko ajan huolitellun näköiset. <3

On ollut kyllä ihan superihana reissu ja alkaa kyllä vähän ahdistaa pimeään Suomeen paluu ensi viikon alussa. Suomi olisi täydellinen, jos sinne saisi vielä tällaisen valoisan ja lämpimän ilmaston mukaan! Mutta pitää vain olla kiitollinen ja nauttia viimeisistä päivistä. 🙂

Photos Janita Autio & Minä (editing by me)

*kokeilukerta saatu blogin kautta