Ravintola/ kahvilavinkit New Yorkiin

37

Food

13.12.2016

nyc_tips1

Tässä koottuna New Yorkin reissun parhaat ravintola- ja kahvilakokemukset! Jaoin ravintolat alueiden mukaan kolmeen osioon: Brooklyniin, Sohoon/Nolitaan sekä muihin alueisiin. 🙂

BROOKLYN

Milk Bar (620 Vanderbilt Ave)
– Postauksen kuvat ovat täältä. Söimme tässä asuinpaikkamme lähellä olevassa kahvilassa pari kertaa aamupalaa. Paikka on rento ja viihtyisä. Suosikkini oli aamiaskulho, jossa oli uppomunia, lehtikaalia, pekaanipähkinöitä, vuohenjuustoa ja paahdettua myskikurpitsaa.

Hungry Ghost (253 Flatbush Ave)
-Tästä tuli kantispaikkamme, eikä vain siksi, että se oli matkanvarrella metroasemalle. Kahvi oli täällä parasta, niin mantelimaitoon tehty cappucino kuin americanokin. Kiireisinä aamuina nappasimme mukaan aamupalaksi myös superherkulliset palat banaanileipää tai gluteenitonta pistaasi-kardemummaleipää. Kahviloita on New Yorkissa neljä, joista kolme on Brooklynissä.

Little Cupcake Bakeshop (598 Vanderbilt Ave)
-Symppis paikka, jossa on tosi hyvä vegaaninen & gluteeniton muffinssi!

R&D Foods (602 Vanderbilt Ave)
-Tämä on enemmän pieni elintarvikekauppa, kuin kahvila, mutta tiskiltä löytyy myös aina tuoretta ruokaa ja leivonnaisia, jota voi syödä paikan päällä tai ottaa mukaan. Täältä söimme useamman kerran superhyvää lehtikaalisalaattia ja uunijuureksia.

Chavela´s (736 Franklin Avenue)
-Tänne meksikolaiseen ravintolaan meidät vei pariskunta, jonka luona asuimme. Paikka on superviihtyisä illanviettoon ja maistamani kasvistacot sekä alkuruuaksi koko pöytäseurueelle tilaamalle quacamole olivat tosi hyviä.

nyc_tips

SOHO/NOLITA

The Butcher´s Daugter (19 Kenmare St)
-Tätä kasvisruokaravintolaa suosittelen ehdottomasti, ehkä paras kahvila/ravintolakokemus reissulla! Eräs paikallinen suositteli tätä meille ja voi että minua vähän harmitti, että menimme tänne vasta viimeisenä päivänä. Kaikki mitä tilasimme poikaystäväni kanssa (7 minutes in heaven –smoothie, joka sisälti mm. mantelivoita, mantelimaitoa, kookosta, tocoa ja taateleita, lehtikaalisipsit, avokadotoasti sekä burrito) olivat superherkullisia. Tänne menen ensireissulla taatusti uudestaan!

Grey Dog (244 Mulberry St)
-Tänne menimme ensimmäistä kertaa paikallisen viemänä ja myöhemmin palasimme vielä kahdestaan uudestaan. Tykkäsin tästä ravintolasta tosi paljon, suosittelen! Henkilökunta oli mukavaa, tunnelma lämmin ja lista mitä houkuttelevin. Lehtikaali-ceasarsalaatti oli ehkä paras syömäni salaattiannos reissussa!

Le Pain Quotidien (100 Grand St)
– Tämä laajemmallekin levinnyt kahvilaketju on tuttu edellisiltä NYCin reissuiltani. Viihtyisä kahvila-ravintola, jossa söimme pari kertaa lounaslautasen, johon tulee pieni kulho päivän keittoa, kvinoasalaattia sekä avokadotoastia. Myös smoothiet ovat täällä tosi hyviä!

La esquina (114 Kenmare St)
-Suosittu paikka, jossa alkoi tanssittaa ja tuli hyvä mieli. Musiikkia, rentoa fiilistä ja hyvää meksikolaista.

Joe & The Juice (161 Prince St)
-Välttelen yleensä reissuissa ketjukahviloita kuten Starbucksia, koska haluan kokea kahviloita, joita ei muualla ole. Tämän lisään kuitenkin listaan, koska työskentelyyn tämä oli SoHossa paras löytämämme kahvilla. Netti oli hyvä ja pistokepaikkoja löytyi useampia. Muutenkin kiva sisustus ja listalta löytyy paljon tuoreita ja terveellisiä mehuja ja smoothieita.

Jack´s Wife Freda (224 Lafayette St)
-Tästä kirjoitin postauksen täällä.

nyc_tips3

MUUT ALUEET

Magnolia Bakery (1240 Avenue of the Americas at 49th Street)
-Useampia pisteitä, mutta meille sanottiin, että kannattaa mennä Rockefeller Centeriin. Muut listaamani ravintolat ja kahvilat tarjoavat terveellisiä vaihtoehtoja, mutta tämä on sokerikeidas. Kuitenkin, jos Amerikkaan matkustaa pitää sitä vähintään yksi aito, klassinen cupcake maistaa. Se kannattaa tehdä täällä.

Urbanspace Vanderbilt (East 45th Street & Vanderbilt Avenue)
-Lähellä Grand Central Station:ia oleva ”halli”, jossa on parikymmentä katuruokapistettä.  En tiedä olisimmeko tännekään löytäneet, ilman paikallisia, mutta onneksi löysimme. Todella kätevä paikka esim. lounastamiseen. Jokainen voi hakea, mitä itse haluaa ja silti pystyy istumaan samassa pöydässä. Oma Hai Street Kitchen:in sushikulho oli tosi maukas.

Eataly (200 Fifth Avenue)
-En olisi uskonut, että menen New Yorkissa syömään italialaiseen ravintolaan, mutta ystävämme haastoi meidät maistamaan Eatalyssa sijaitsevan La Pizza & La pasta puolen Linguine-pastaa. Oli myönnettävä, että annos oli todella hyvä. Mutta myös eri hinnoissa kuin Italiassa… 😉 Joka tapauksessa Eataly kannattaa kokea. Olimme ihan ymmällä – kuin olisi saapunut Italiaan. Paikka on iso alue, jossa on erilaisia italialaisia ravintolaosioita, tiskejä ja kaikkea mahdollista italialaista myytävänä: astioista ruokaan ja kirjoihin.

Tapas Barraga NYC (81 Greenwich Ave, West Village)
-Tänne tunnelmalliseen ravintolaan päädyimme sattumalta, mutta jaettava paellalautanen (johon sai kahta erilaista paellaa), oli valtava ja tosi herkullinen.

Mitkä on teidän suosikkiravintoloita ja -kahviloita New Yorkissa?! 🙂

VP2

 

Tallenna