Rakasta vartaloasi – sellaisena kuin se on

19

Beauty

19.09.2016

img_8960 img_1495 img_4366 img_1242

Kiitos kaikille teille, jotka jätitte kommentin Kypris-postaukseeni. Oli ihana lukea teidän kommentteja siitä, minkä tuotteen valitsisitte ja miksi. Nautin muistutuksesta, jonka sain: siellä ruudun toisella puolella on ihania, fiksuja, sydämellisiä ihmisiä oikeine tarinoineen. Haluaisin lähettää teille jokaiselle lahjan. Mielestäni ansaitsisisitte hemmotteluyllätyksen kaikki ja valinta tuntuikin aluksi mahdottomalta. Mutta yksi kommenteista jäi erityisesti mieleen, nimimerkki Minnan kommentti:

”Body elixir -oil olisi itselleni mieluisa. Pitkään olen yrittänyt “rankaista” vartaloani siitä, että se ei ole ylipainostani johtuen sellainen kuin toivoisin. Vähitellen olen pyrkinyt kuitenkin olemaan kiitollinen siitä ja myös löytämään jotain kaunista vartalostani. Tavoitteena onkin jatkossa enemmän hemmotella kuin ruoskia itseäni.”

Haluan lähettää Body Elixirin Minnalle. Toivon, että joka kerta, kun hän tai joku muu levittää öljyä vartalolleen ajatus tulee mieleen: olen kaunis juuri sellaisena kuin olen.

Minnan kommentissa oli sanoja, joihin varmasti moni voi samaistua. Varsinkaan tässä maailman menossa, median ylivallan aikana ja vääristyneiden kauneusihenteiden keskellä, ei ole helppo hyväksyä itseään sellaisena kuin on. Sitä kritisoi itseään, vähättelee ääneen, tuntee huonommaksi kuin muut. Häpeää, rankaisee ja ajattelee, ettei ansaitse hyvää…

Tiedän, ettei sillä ole mitään väliä, miltä todellisuudessa näyttää. Kuka tahansa voi nähdä itsessään vain virheitä. Toiset voivat esimerkiksi pitää malleja ”täydellisenä” ulkomuodoltaan, mutta suurin osa niistä malleista, jotka tunnen ja olen tavannut, ovat ihan yhtä epävarmoja ulkonäöstään kuin kaikki muutkin. Tiedättehän te… ystävä, joka kiroaa jotain piirrettä ulkonäössään ja sinä et ollut koskaan edes huomannut asiaa. Tai pidät jopa juuri tuota piirrettä erityisen ihanana, söpönä, kauniina.

Ongelma on pään sisällämme. Meidän kehonkuva ei ole yhtä kuin se, miten toiset meidät näkevät. Kuka tahansa voi seistä peilin edessä ja etsiä/nähdä puutteita ja muutettavia kohtia. Tai kuka tahansa voi yhtä lailla katsoa peilikuvaansa ja sanoa, tykkään siitä, että olet tuollainen, meitä ei ole muita samanlaisia. Meistä jokainen voi siis päättää, että sanoo kropalleen tänään: ”Olet selvinnyt monista asioista ja olet saanut palkaksi vain moitteita, kritiikkiä ja rankaisua… Tästä lähin päätän olla ystäväsi, olla sinusta kiitollinen, pitää sinusta huolta ja rakastaa sinua!”

Näin ajattelen, koska hitsi vie, ennen minullakin oli monta kompleksia, monta asiaa, mitä halusin koko ajan muuttaa itsessäni. Mutta todellisuudessa ainut asia mitä minun tarvitsi muuttaa, oli ajatteluni. En enää ajattele koko ajan, että ”voi ei, kun minulla on sitä ja tätä, eikä tuota ja tuota”. Yksi asia mikä auttoi tähän suuresti, on jooga. Ja auttaa edelleen. Fitnessboomin ja pyöreämpien pakaroiden tavoittelun ympäriltä oli virkistävää keskittyä sisäiseen ja siihen, että olen juuri hyvä näin. Se, että joogaan nykyään päivittäin auttaa minua olemaan itseäni ja muita kohtaan lempeämpi ja vähemmän pinnallinen. Tämä uusi elämäntapa saa minut näkemään niitä hyviä puolia helpommin, enkä enää katso itseäni vertaillen… En enää vertaile muihin, mutta en myöskään omaan peilikuvaani: onko vatsa litteämpi, onko selluliittiä vähemmän tai onko reidet tänään timmimmät. Ei enää kiinnosta.

Olenkin iloinen, tuosta mitä Minna kirjoitti ”vähitellen olen pyrkinyt olemaan myös kiitollinen ja löytämään jotain kaunista vartalostani”.

Jokaisessa meistä löytyy kauniita piirteitä, jokainen on uniikki! Itse en enää edes ajattele, että olisi olemassa epätäydellisyyttä. Mitä se on? Kuka niin sanoo? Elämä on liian lyhyt sellaisten asioiden murehtimiseen, kuin epätäydellisyys. Joko kaikki maailmassa on epätäydellistä tai sitten se kaikki onkin täydellistä – itse valitsen jälkimmäisen ajattelutavan positiivisen vivahteen. Olemme kokonaisuus, emme yksi ruuminosa tai piirre. Ja kyse kauneusihanteissa on kuitenkin aina jostain keinotekoisesti luodusta, jostain ajan ja paikan mukaan muokatusta. Ei ole absoluuttisia totuuksia siitä, mikä on kaunista ja mikä ei, joten voimme muokata totuutta ja päättää ettemme suostu epärealistisiin ihanteisiin.

Tuohon Minnan kommentin taustalla olleeseen viisauteen myös itse luotan: rakasta älä rankaise. Kun pystyt tähän, huomaat, että alat myös tehdä valintoja, jotka saavat sinut voimaan paremmin ja vievät toivottuun suuntaan.

Oma kroppani löysi kaipaamani tasapainon ja muodon, kun lopetin tuntemasta jatkuvasti eri asioista huonoa omaatuntoa. Kun lopetin dieetit, katumapaastot ja kalorien kulutus lenkit. Kun aloin välittää kropastani niin, että halusinkin pitää sen ennen kaikkea terveenä ja energisenä. Kun lopetin puntarin käytön kokonaan. Kun ymmärsin, että liikkuminen on lahja, uskomaton kyky, mikä meille on annettu.

Aloin antaa kropalleni mahdollisimman paljon ravintoaineita, mutta kuitenkin myös hemmotella sitä säännöllisesti leivoksilla ja viinillä. Asenteeni muuttui siihen, että urheilu on omaa vapaa-aikaani, ei jotain suoritettavaa velvollisuutta ja aloin nauttia siitä täysillä. Aloin myös tajuta, että vartaloni muuttuu jonkun verran luonnostaan suuntaan ja toiseen. Sitä ei tarvitse tarkkailla tai pieniä muutoksia pelätä koko aikaa.

Kuuntelen kroppaani, se tietää, se on viisas. Pidän siitä huolta, koska se ansaitsee sen. Jokainen vartalo ansaitsee.

Sinä olet hyvä ja kaunis juuri noin! ♥

VP2

ps. Aikaisemman Scholl-arvonnan voitti nimimerkki marianna. Voittajalle on ilmoitettu sähköpostilla. 🙂

pps. Oikeassa sivupalksissa on linkki lukijatutkimukseen. Toivonkin, että mahdollisimman moni teistä vastaisi ja vaikuttaisi. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan kaksi 100 euron Iittala-lahjakorttia. Kiitos ♥

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna