Puuhastele parempi mieli osa 2

26

Photography

08.11.2018

En ole mikään erityisen kätevä käsistäni, mutta tietynlainen käsillä tekeminen on tosi rentoutattavaa. Se tuli taas mieleen, kun katsoin näitä kuvia, jotka on otettu Thaimaan pressireissullamme keväällä. Suosittelen vierailemaan Baan Kang Wat taiteilijakylässä, jos Chiang Maissa joskus käytte! Tämä taidekommuuni oli ehdottomasti suosikkipaikkani parin päivän Chiang Mai visiitillä. Pääsimme, jopa kokeilemaan indigovärjäystä. Niin mukavaa puuhaa! En tiennyt etukäteen juuri yhtään, mikä kuvio sieltä huiviin tulee… Tämä tytön käsissä pitämä huivi on minun tekemäni kuviointi, joka syntyi puupalikoilla, jäätelötikuilla, pyykkipojilla ja kuminauhalla. 🙂

Kirjoittelin blogin alkuaikoina postauksen vastaavalla otsikolla kuin tänään ”Puuhastele parempi mieli” (nyt tuo postaus ei ole enää näkyvissä). Pointtina oli, että jos on huono mieli, kannattaa kokeilla aloittaa joku mukava konkreettinen käsillä tekeminen. Ainakin itselläni tämä usein toimii! Postauksen alustuksessa pohdin, mitä tehdä, kun olen tottunut käyttää kaiken vapaa-ajan urheiluun ja nilkka on nyrjähtänyt?! Tv:tä en katsonut näihin aikoihin ollenkaan ja kokkailukaan ei ollut oikein juttuni.

Listasin viisi kivaa vapaa-ajan puuhastelua kotona. Tältä listani näytti vuonna 2012:

1.Päiväkirjan kirjoittaminen. Kun ei ehdi purkaa sivutolkulla ajatuksia ylös, voi tehdä ranskalaisilla viivoilla kiitollisuuspäiväkirjaa.
Kymmenen hyvää asiaa päivässä saa jo lasin näyttämään täydeltä.

2.Opiskelu omaksi iloksi. Opiskelu on oikeasti rentouttavaa, jos ei ole deadlinea tai paineita muistaa oppimaansa.
Kun opiskelee itseään kiinnostavaa asiaa ja ajattelee, että kaikki päähän jäävä tieto on plussaa, on uuden asian ymmärtäminen erittäin palkitsevaa. Helppo tapa saada onnistumisenelämyksiä ja tätä kautta parempi mieli. Itse teen kaikesta miellekarttoja. Se on melkein kuin piirtäisi, joten muistiinpanojen tekemisestä tulee heti hauskempaa + ahaa-elämykset lisääntyvät, kun kokonaisuudet loksahtavat paikoilleen (ainakin, jos on kuvamuisti).

3.Ideoiden ja toiveiden kirjoittaminen vihkoon. Ala-asteella oli pulpettivihko, johon sai raapustaa ja rustailla, mitä mielen teki. Minulla on vieläkin samantapainen aina laukussa. Oikeastaan keräilen kauniita vihkoja, koska kuulun niihin, jotka pitävät kirjaa kaikesta. Välillä tietty piirrän, suunnittelen ja merkkaan muistiin, mutta suurimmaksi osaksi töherrän jotain. Tämä on varmasti tuttua niille, jotka rakastavat listoja ja tilastoja?

4.Yksinkertaisesti uppoutuminen hyvään kirjaan. En tiedä tehokkaampaa keinoa päästä hetkeksi toiseen maailmaan.

5. Leikekirjat. Jos olisi aikakauslehtiaddiktio, saisin varmaan diagnoosin. Ulkomailla ollessani tuntuu, että putoan jotenkin kärryiltä, jos jotkut lempilehdistäni jää osaltani kaupanhyllylle. Minulla on melkein pakkomielle vähintään edes selata läpi parisen kymmentä lehteä kuukaudessa. Imagesta Dekoon, Me Naisista Trendiin, K&T:stä Annaan ja Elleen. JNE. Silti lemppareitani ovat Gloria, Olivia, Evita, Fit ja Me Naiset Sport (varmaan unohdin jonkun?!). En meinaa raaskia heittää lehtiä pois, koska niistä voi aina inspiroitua myöhemminkin… Ratkaisuni sille, etteivät kanssaelelijät näe vain lehtivuoria ympärillään, on leikata parhaat jutut talteen. Meditoivaa puuhaa tämäkin.

Ajat ovat kyllä vähän muuttuneet vuodesta 2012… 😀

Nyt voisin sanoa:

1. Kirjeen kirjoittaminen itselle tulevaan tai kortin kirjoittaminen kaverille. KÄSIN, ei tietokoneella tai puhelimella. 😉

2. Aarre-kartan tai inspiraatiotaulun askartelu. Olen kirjoittanut tästä oman postauksen, joka löytyy TÄÄLTÄ.

3. Kutominen tai virkkaaminen. Pari vuotta sitten kudoin viimeksi lapaset Laurille. Tekisi mieli taas kutoa jotain. En ole mikään käsityöihminen ollenkaan, mutta kun pääsee vauhtiin, niin tämä on käsillä tekemistä parhaimmillaan.

4. Aikuisten (tai lasten) värityskirjan värittäminen. Love it! Piirtämistä myös!

5. Toisille hiusten letittäminen. Voi kun olisi aina jono päitä letitettävänä. Vähän hölmöä, mutta haaveilen, että minulla olisi tyttölapsi, jolle saisin tehdä joka päivä erilaisia kampauksia. 😉

6. Kaappien järjestely. En pidä siivoamisesta, kun puhutaan pesuaineista, imureista sun muusta. Mutta minusta on kivaa ja rentouttavaa järjestellä.

Melkein jo tuo kirjeen kirjoittaminen on niin ja näin, onko se liian ajatuksia vaativaa. Huomaan, että ajat ja elämäntilanteet tosiaan muuttuvat. Nyt tarvitsen työn vastapainolle jotain, jossa ei tarvitse ajatella oikeastaan ollenkaan.

Mistä ”puuhastelusta” te pidätte, mistä kotitekemisestä teillä tulee hyvä mieli? 🙂