Dream Board

03.01.2016 /
inspiration feel good inspiration wall

Tämän päivän hyvinvointihaasteena on hauska tehtävä: aarrekartan tai inspiraatiotaulun kokoaminen. Voit tehdä sen myös pinterestissä, mutta suosin paperista tehtyä. Tarkoitus on nimittäin, että näet joka päivä muistutuksen visiostasi. Voit ripustaa taulun esimerkiksi työpöydän päälle tai ottaa siitä kuvan ja laittaa tietokoneen taustakuvaksi. Kunhan palaat siihen mahdollisimman usein inspiroitumaan.

Olen tehnyt useita aarrekarttoja elämäni aikana. Aarrekartan kokoaminen on hauskaa, mutta myös hyödyllistä. Aluksi se auttaa hahmottamaan omia toiveita ja unelmia, sitä mitä kaipaa elämään enemmän. Huomaamattaankin kuva omasta taulusta piirtyy mieleen ja vaikuttaa alitajuntaan. Tuo kuva auttaa motivoitumaan ja tekemään valintoja, jotka vievät lähemmäs omia unelmia.

1. Ota kasa vanhoja lehtiä ja selaa niitä. Leikkaa kaikki sinua puhuttelevat ja inspiroivat kuvat.
2. Käy vielä kuvat läpi ja mahdollisesti karsi niitä, sommittele ja liimaa ne kartongille. Itse ostin parilla punnalla muistitaulun ja liimasin kuvat sen toiselle puolelle. Voit täydentää taulua halutessasi piirtämällä ja kirjoittamalla.
3. Aseta taulu näkyvälle paikalle ja ala katsoa sitä suunnitelmana. :)


Today´s wellness challenge is quite a fun task: doing a dream board/treasure map/vision wall. You can do it on pinterest as well but I recommend a paper version.  The point is that you can see it every day to remind yourself about your vision. You can hang your board for example above your desk or take a picture from it and set the photo as your computer´s backround image.

I have done many dream boards during my life. Doing it is fun but it´s also very useful. In the beginning it helps you figure out your wishes and dreams, things that you want more to your life. Later on the vision you get from the dream board will unfoald your mind and affect your subconsciousness. It  will help you get motivated and make choices which will bring you closer to your dreams.

1. Take several old magazines and look for pictures that inspire you. Cut your favorite pics and choose the best ones.
2. Recompose and glue pictures on a cardboard. I bought a memory board and glued the pictures on the other side of it. If you want you can add to the board by drawing and writing.
3. Place the dream board in a noticeable position and start to look at it as a plan. :)

VP2

Leave a comment

5 kommenttia

  • This is SO true! Once you put down ( or crop out and stick it on the board ) things that excite you, things you wish for, etc. everything looks more clearer and it’s easier to take the next step onto something. Just like you wrote, the board affects your subconsciousness and you get motivated to make the right choices in the direction of your dreams coming true.

    http://lartoffashion.com

  • Katja

    Kiitos hyvästä postaksesta! <3

  • Kartat on tosiaan hauska tapa hahmottaa ja visualisoida omia tavoitteitaan! Näitä voi tehdä myös ns. täsmäkarttoina, eli esim. oma karttansa vain työhön liittyen tai yhteiseen lomamatkaan liittyen. Itse tein juuri tänään tavoitekarttaa tälle vuodelle. Se eroaa peruskartasta sillä tavoin, että tarkoituksena on valita karttaan vain 5-6 kuvaa tämän vuoden tavoitteisiin liittyen. Eli ensin siis samalla tavalla napataan lehdistä kasa kuvia tai sanoja, mutta karsintavaiheessa ollaan vieläkin tiukempia sen suhteen, mitä omaan karttaan kelpuutetaan. Pistää siis todella miettimään, mitä tavoittelee ja mikä on oikeasti tärkeää! :)