Poikkeuksellinen olo reissun jälkeen (10 syytä?)

42

Travels

21.11.2018

Tulimme eilen illalla reissusta. Yleensä minulla menee seuraavat päivät ihan sumussa (varsinkin kaukolennon jälkeen) – ahdistaa, masentaa ja kroppaa kolottaa. Enkä saa mitään aikaiseksi. Tänään heräsin seitsemältä virkeänä, purkasin heti laukut (täysin poikkeuksellista) ja muutenkin olen ollut täynnä tarmoa. Ehkä ensimmäistä kertaa ikinä reissun jälkeisenä päivänä olo on ihan sairaan hyvä, ei turvota, särje päätä, väsytä tai stressaa. Olen niin ihmeissäni tästä kertakaikkisen hyvästä olosta, että mietin, miten voisin vaalia tällaista olo jatkossakin?! Mistä tämä fiilis johtuu?

Keksin 10 syytä:

1.Söin reissussa tuoreita hedelmiä ja kasviksia kaikkina väreinä joka päivä monen monta kourallista.

2.En syönyt maitotuotteita ollenkaan, gluteeniviljoja ja sokeriakin vähän.

3.Tekemisessä oli kerrankin tasapainoa. Tein töitä täysillä, mutta osasin myös rentoutua ja elää hetkessä. Heräsimme lähes joka päivä Laurin kanssa 6.00-6.30 tekemään töitä ja päiväunien saattelemana jatkoimme monena päivänä töitä yömyöhään asti. Nukuttua ei siis tullut paljoa, mutta päivällä otimme aina selvästi myös rentoa vapaa-aikaa, kun töitä ei mietitty ollenkaan. Olen luonteeltani tosi huolehtivainen ja murehdinkin aika paljon, mutta reissussa osasin olla poikkeuksellisen rento. Kiitos tästä kuuluu varmasti sille, että olimme matkassa neljästään. <3

4.Kävin kolme kertaa loistavassa thaimaalaisessa hieronnassa. Niskani ovat olleet ihan jumissa ja tukossa varmaan niin kauan kun muistan (kiitos ”ergonomisen” työasentoni), joten tämä tuli tarpeeseen.

5.Aurinko. Vaikka olimme sadekaudella reissussa, oli viimeinen viikko tosi aurinkoinen. Lisäksi tuli oltua kosteassa ulkoilmassa melkein koko ajan, joten esimerkiksi iho tuntuu poikkeuksellisen hyväkuntoiselta ja sileältä. (Laurikin jopa kommentoi asiaa aamulla!)

6.Meillä oli täydellisen säännöllinen syömisrytmi koko kaksi viikkoa, koska söimme aina villalla. Aamupala 9.00-9.30, Lounas 14.00 ja Illallinen 19.00.

7.Kävin salilla ja/tai joogasin lähes päivittäin koko reissun ajan, mutta en suorittanut näitä ollenkaan.

8.Nauru. Tällä reissulla tuli naurettua, leikittyä ja tanssittua! Rakastan tällaista, mutta heittäydyn usein vasta seuran mukana…en itse ole tällaisessa se aloitteentekijä, vaikka toivoisin, että olisin. Meillä oli niin hauskaa! Toisaalta taas tässä porukassa voi olla juuri oma itsensä ja puhua aiheesta kuin aiheesta – kävimme myös useita hyvin syvällisiä keskusteluja.

9.Viimeiset vuodet olen ollut reissussa niin, että olen vaihtanut lähes päivittäin yöpaikkaa, ollut aamusta iltaan menossa tai niin, että olemme reissun päällä päättäneet aina, missä olemme seuraavan tai sitä seuraavan yön. Oli ihan eri juttu, kun ei tarvinnut reissussa käyttää aikaa tai energiaa reissun suunnitteluun ja jatkuvaan liikkumiseen.

10.Lensimme takaisin Finnairin uudella koneella, jossa oli selvästi parempi ilma ja enemmän tilaa. Paluumatka oli yksi mukavimmista koskaan, eikä lentäminen ahdistanut kertaakaan eilen.

Tällaista säännöllisempää elämäntapaa yritän vaalia nyt mahdollisimman paljon Suomessakin! Suomessa on ihan kiva olla, vaikka eilen tuntui ihan kauhealta lähteä Thaimaasta, kun olisin vain halunnut jatkaa reissuamme. Mutta kohta voi alkaa odottamaan jo joulua, Iskä tulee meille illalla yökylään ja ihanaa, että tänään on paistanut aurinkokin. Hyvä tästä tulee. 🙂

photos/ Janita Autio & me (editing by me)