Phuketin mielenkiintoisin nähtävyys

25

Style

05.04.2018

Onko teistä, joku käynyt Phuketissa? Hyvin todennäköisesti aika moni. Itsekin kävin Phuketissa ensimmäisen kerran parikymppisenä perheeni kanssa. Se oli ensimmäinen Aasian matkani ja olin vaikuttunut. Silti Phuket ei ole myöhemmin kiinnostanut itseäni ollenkaan. Mielikuva on yhtä kuin turistien suosima rantalomakohde. No nytpä taas Phuket kiinnostaa ja haluan ehdottomasti mennä sinne uudestaan vielä ajan kanssa. Pressimatkallamme Phuket nimittäin yllätti erittäin positiivisesti. Tulen varmasti vielä jakamaan pari muutakin syytä miksi, mutta yksi lempparijuttu oli Phuketin vanhakaupunki.

Phuketin vanhakaupunki on sekoitus kiinalaista ja portugalilaista rakennustyyliä. Talot ovat söpöjä ja värikkäitä. On hienoja kaakelilattioita ja kiinalaisia lyhtyjä… Siellä täällä on hyvin koristeellisia ja temppelimäisiä rakennuksia. Vanhakaupunki on sopivassa suhteessa oleva sekamelska, jossa on kuvauksellisia nurkkia ja inspiroivia asetelmia. Lisäksi kortteleista löytyy on niin moderneja eurooppalaisia kahviloita kuin thaimaalaista katukeittiötä parhaimmillaan. Kaduilla on musiikkia ja edullisia ostoskojuja. Juuri shoppailuun tämä on ihan huippupaikka. Hintataso yllättää, vaikka kuinka tietäisi thaimaalaiset hinnat. Miten tämä voi maksaa muutaman euron, kun saman näköisestä saisi pulittaa Suomessa monta kymppiä?!

Kollaasin kuvissa on valmistumassa thaimaalaista papaija salaattia, hiilihampparia sekä maailman parhaita banaanilastuja. Moni paikka myi trendikkäitä laukkuja ja itsekin ostin parilla kympillä korilaukun.

Söpö minibaari. Täällä oli jotenkin todella rento ja mukava tunnelma.

Tämän kuvan nappasin Malinista. Ystävystyin reissulla tähän ihanaan norjalaiseen tyttöön, joka pitää tukikohtaa New Yorkissa ja matkustaa sieltä käsin ympäri maailmaa. Hänellä on omat todella inspiroivat matkasivut mallyandthemoon.com.

Vanhassa kaupungissa ruokaa oli joka makuun.  Monesti hotellejen läheisyydestä voi olla vaikea löytää ihan autenttista ruokaa, mutta vanhassa kaupungissa oli paljon paikallisillekin suunnattuja ruokapaikkoja.

Ostin tämän hatun parilla eurolla markkinoilta.

Itselläni tuli tunne, että vanhakaupunki on hyvin tiivis. Muutama katu täynnä kaikkea, joten täällä oli helppo liikkua kävellen.

Odotin, että turisteja olisi ollut paljon enemmän, mutta ehkä monet turistit ovat päivisin rannalla ja tulevat vasta iltaisin vanhaankapunkiin. Silloin kadut ovat myös täynnä värivaloja.

skirt/ Gina Tricot
top / Uniqlo
hat/ Phuket market
sunnies / Jimmy choo (borrowed)