Näin löydät joogatyylisi + muut vinkit aloittelijalle

49

Style

02.02.2017

*yhteistyössä Zalando

Kun itse aloitin joogan olin ihan pihalla sen alalajeista. Mitä yin jooga on, miten astanga- ja hathajooga eroavat toisistaan ja ennen kaikkea, mikä tyyli sopisi minulle?! Virtaavaa vai staattista? Mieleen vai kehoon keskittymisestä, yksin vai ryhmässä?

En ihmettele ollenkaan, että saan säännöllisesti kysymyksiä siitä, kuinka joogan voisi aloittaa ja mitä aloittelijan tulisi huomioida. Uskon, että monet miettivät myös, mitä tarvitsee mukaan ensimmäisellä kerralla ja miten kannattaisi pukeutua: tämäkin kun vaihtelee riippuen, onko menossa kundaliini- vai bikram-joogatunnille.

Hieman ehkä yllättäen suosimani verkkokauppa vastaa näihin kaikkiin yllä oleviin kysymyksiin. Zalando on nimittäin luonut erittäin vaikuttavan We Love Yoga –sivuston. Ihanien ja trendikkäiden joogavaatteiden, asukokonaisuuksien ja varusteiden lisäksi sivuille on koottu kattava joogapaketti, joka sai ainakin minut heti klikkailemaan linkistä toiseen.

Inspiroiva sivusto koostuu muun muassa joogaoppaasta (vinkkejä aloittelijoille huippuasiantuntijalta), laadukkaista joogavideoista, mielenkiintoisista joogihaastatteluista (sisältävät myös spotify-soittolistat) sekä testistä, minkä avulla voi testata, mikä joogalaji sopii juuri sinulle. Tavallaan kätevä ja moderni ”joogalehti” verkossa, josta pääsee suoraan joogatunnille, kuuntelemaan joogaan tai meditaatioon sopivaa musiikkia ja klikkailemaan itselleen uudet joogahousut. ♥

Tein tietysti itsekin joogalajitestin… En ole ennen törmännyt vastaavaan testiin, mutta suosittelen, jos haluaa yksinkertaisella tavalla kartoittaa teoriassa eri joogatyylien eroja ja sitä, mikä voisi olla se oma juttu.

Itse sain tulokseksi vinyasa joogan, joten nappiin meni. Tätä teenkin eniten, ja juuri vinyasa flown löytäminen oli oleellinen tekijä siinä, että joogasta tuli osa elämäntapaani. Minulle tämän dynaamisen ja tanssinomaisen tyylin vapaus, monipuolisuus ja luovuus ovat tärkeitä tekijöitä motivaation ylläpitäjinä. On helppo mennä päivittäin kotona matolle, kun harjoitukset voi tehdä fiiliksen mukaan kehoa kuunnellen. Tälle tyylille on ominaista sulavat virtaavat liikkeet hengityksen tahdissa ja se, ettei harrastajan tarvitse noudattaa mitään tiettyä filosofiaa, sarjaa tai koodia.

Sinulle sopiva tyyli voi tietysti olla jotain ihan muuta. Mielestäni mikään joogalaji ei ole toistaan parempi, on vain kyse siitä, että löytää omiin toiveisiin ja persoonaan sopivan tyylin. Kuten blogissa aiemminkin olen kertonut, itse tykkään tosi kovasti myös vinyasan kanssa lähes vastakohtaisesta yin joogasta. Olisi tosi kiva kuulla, minkä te saatte testistä tulokseksi ja millaisia ajatuksia se herättää. Kommentoikaa siis ihmeessä, jos päätätte tehdä tämän parin minuutin testin. Se löytyy täältä. 🙂

Itsehän käytän paljon onlinejoogatunteja, joko niin, että teen harjoituksen mukana tai katson niitä oppiakseni ja inspiroituakseni omaa harjoitusta varten. Zalandon sivuilta löytyy nyt neljä ilmaista ja tosi laadukkaasti toteutettua joogavideota eri tarkoituksiin. Mielestäni näitä oli jotenkin erityisen helppo seurata ja tuntien ohjaaja, joogaopettaja ja bloggaaja Annie Clarke (@mind_body_bowl), on ihana! Kaikki sarjat sopivat erinomaisesti aloittelijoille. Videot voi katsoa suomenkielisenä ja yhden videon pituus on n. 20 minuuttia.

Tässä vielä pieni kuvaus kustakin videosta:

Puhdistavassa ja keventävässä detox-joogasarjassa on paljon kiertoja ja taivutuksia, jotka stimuloivat maksan ja munuaisten toimintaa sekä imukudos- ja ruoansulatuselimistöä. Suosittelen tätä esimerkiksi aamujoogaksi!

Virkistävä ja aktivoiva joogasarja sopii piristämään väsynyttä kehoa ja tuo lisää energiaa esimerkiksi keskelle päivää. Sarja sisältää hengitysharjoituksia ja tämä video soveltuukin mielestäni hyvin stressin poistoon!

Rentouttava joogasarja rahoittaa ja tasapainottaa, joten suosittelen tätä etenkin ennen nukkumaan menoa.

Vahvistava joogasarja sopii hyvin, jos haluat saada joogan avulla lisää voimaa, ryhdikkyyttä ja liikkuvuutta. Sarjalla saa hikeä pintaan!

Toivottavasti näiden vinkkien ja We Love Yoga -sivuston avulla mahdollisimman moni antaa joogan eri tyyleille mahdollisuuden. Samalla kun tutustuu joogaan, tutustuu huomaamattaan myös itseen paremmin. 🙂

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna