Miten treenisuunnitelman kävi?

29

Life

10.10.2016

vilmapeltonen yoga

treenipa%cc%88iva%cc%88kirja

Ajattelin pitkästä aikaa laittaa blogiin treenipäiväkirjaani ja kertoa vähän treenikuulumisia. Kirjoitin reilu kuukausi sitten postauksen, jossa asetin itselleni vähän treenitavoitteita ja kerroin treenisuunnitelmistani syyskuulle. Treenien suunnittelusta oli hyötyä, mutta paikoin suunnitelmani eivät pitäneet ollenkaan… Välillä oli tehokkaita treenipäiviä ja etenin suunnitelman mukaan – välillä tuli kolme välipäivää putkeen (kuten juuri ennen tätä viime viikon treenipäiväkirjaani).

En vain ole saanut itselleni tyypillistä treenimoodia täällä Italiassa, kun kaikki treenit tapahtuu kotona/ulkona. Valitsisin mieluiten aina (edelleen, ylläri) matalasykkeisen joogan. Tämä ei tietenkään ole vain huono asia tai uhkaa terveyttäni millään tasolla, mutta eihän sitä nyt juhlita, että kehitys menee alaspäin. 😉

Se, että kuntosalia ei ole reiluun viiteen kuukauteen ollut käytössä, alkaa näkyä ja tuntua negatiivisella tavalla kropassa. Kuten viime viikko todisti: tein kaikki Kayla Itsinesin BBG:n ensimmäisen viikon treenit läpi ja olin kipeämpi kuin koskaan! Olen tehnyt vastaavan ainakin kymmenen kertaa aikaisemminkin (puhumattakaan myöhemmistä treeniviikoista) ja harvoin on tuntunut seuraavina päivinä lihaksissa niin, että käveleminen on ollut hankalaa. Yleensä kroppani on tottunut enemmän sellaiseen treeniin. En ota asiasta mitään stressiä, mutta tämän jakson jälkeen, jos joskus arvostan kuntosalia ja sitä, että lihaskunnon treenaaminen siellä tulee minulle luonnostaan ilman mitään henkisiä ponnisteluja. Odotan myös nyt jo aivan innoissani, että tulen loppuviikoksi Suomeen ja pääsen Suomessa treenaamaan ystävieni kanssa ja käymään ohjatuilla joogatunneilla + salilla edes muutamana päivänä. 🙂

Nyt tosiaan viime viikko oli hyvä treeniviikko ja olen tosi iloinen, että otin itseäni vähän niskasta kiinni. Mikään ei voita hyvän treenin jälkeistä oloa ja energiapiikkiä! Nyt jo yhden hyvän treeniviikon jälkeen olo on paljon jäntevämpi. Vaikka lihaskunto ja juoksukunto olisivatkin heikommassa kunnossa kuin vuosi sitten, yhdestä asiasta olen tosi tyytyväinen… Liikkuvuuteni on lisääntynyt ja tuntuu, että olen tietyiltä kropan alueilta notkeampi kuin koskaan. Venyttelystä ja joogasta olen saanut sellaisen jokapäiväisen rakkaan rutiinin, että tuskin näistä enää koskaan luovun.

VIIKON 40 TREENIT

MA
20 min aamujooga
30 min Kayla Itsines BBG jalkatreeni + 30min jalka/pakaralihas aktivointeja jalkapainoilla
30 min syvävenyttelyä
TI
15 min aamujooga
45 min juoksu maatsossa
40 min syvävenyttely illalla
KE  
15 min lämmittely + 30min Kayla BBG keskivartalo-/käsitreeni
30 min jooga
TO
2 h jooga
PE  
10 min juoksua maastossa + 30 min Kayla BBG kokovartalotreeni
LA
lepo, 30 min kevyttä venyttelyä
SU
2 h jooga/syvävenyttelyä

Onko teillä treeni-into kasvanut syksyn myötä vai onko siellä muita, joilla on ollut välillä motivaatiopulaa? Nyt on ”onneksi” taas maanantai, eli täydellinen päivä haastaa itsensä aloittamaan hyvä treeniviikko! 😉 Energistä päivää ihanat!

VP2

Photos/ Mona´s Daily Style (edit by me)

Tallenna