Hyvinvointiprojekti

95

Wellness

25.01.2020

Joskus hyvinvointiprojektini olivat hyvin joko-tai mentaliteetilla tehtyjä. Jossain vaiheessa, kun inhimillisyys ja elämä astuvat peliin, perfektionistina koko projekti olikin pilalla. Niin pilalla, että lopetin, kunnes taas aloitin jossain vaiheessa uuden. Nykyään en usko ehdottomuuteen, vaan lempeyteen ja itsestä huolta pitämiseen – eri aikoina ja päivinä se on eri asioita. Tässä hetkessä, kun elämä on mallillaan, kaipasin pientä itseni haastamista.

Kuluneen kahden viikon aikana olenkin tehnyt monia pieniä valintoja hyvinvointini eteen ja olo on tällä hetkellä hyvä ja innostunut. Muutos on ollut helppo tehdä, koska en koe joutuneeni luopumaan mistään! Tässä vähän ”treenipäiväkirjaa” ja kommenttejani tähän asti… 🙂

Ma 13.1 Päätös

Saavumme kotiin pohjoisen reissulta. Väsyttää ja laukut pitäisi purkaa, palata arkeen. Silmiini pistää heti hyllyllä joululta jääneet Lakrids by Bulowin suklaa-lakritsikuulat – lempparini. Nappaan kaksi, mutta sen jälkeen päätän, että nyt tämä jatkuva herkkujen napostelu saa riittää. Joulun jälkeen olen taas sokerikoukussa ja olen syönyt joka päivä jotain makeakoukkua ylläpitävää. Olen sallinut itselleni herkuttelun, koska en syö kerralla paljon herkkuja, mutta haluan nyt muutosta.

Päätän aloittaa hyvinvointiprojektin. En mitään ehdotonta ja tiukkaa, mutta pienen elämäntaparemontin kyllä. Asetan kaksi tavoitetta: 1. Joka päivä jotain liikuntaa tai aktiivista hyötyliikuntaa. 2. Yksi herkkupäivä viikossa, ei jatkuvaa herkuttelua.

Menen salille ja teen tunnin Kelsey Wellsin jalkatreenin.

Ti 14.1 Joogakuvaukset

Olen varannut joogastudion kuvaamista varten ja kuvaammekin pari tuntia joogamateriaalia, mikä menee aina jossain määrin fyysisestä treenistä. Käyn kaupassa ja ostan kaappiin mm. raakakaakaojauhetta ja chiansiemeniä, jotta voin tehdä hullun makeanhimon yllättäessä jotain ravintorikkaampaa herkkua. Chiavanukasta, banaanilettuja, raakasuklaata tai smoothieta.

Ke 15.1 Kotijoogaa

Päivä on kiireinen, mutta joogaan illalla kotona. Olen vienyt ennen joulua olohuoneenmaton varastoon ja raivannut kotiin tilaa, niin että meillä on tilaa aina levittää joogamatot. Ei sisustuksellisesti paras ratkaisu, mutta tulee melkein päivittäin tehtyä kotona edes ihan vähän joogaa, venyttelyä tai lihashuoltoa.

To 16.1 Kuntosalitreeniä ja järjestelyä

Teen salilla Kesley Wellsin yläkropan treenin. Fiilis on tosi hyvä ja hyvinvointiprojekti inspiroi laittamaan elämää muutenkin järjestykseen. Ostan paperikalenterin, johon suunnittelen viikkoja ja siivoan kotona.

Pe 17.1 Hyötykävelyä ja leffaherkkuja

Paljon hyötykävelyä koko päivän ajan! Laitan jalkaa lenkkarit ja teen kävellen matkat, jotka normaalisti kulkisin julkisilla. Meillä on treffi-ilta ja menemme leffaan. Otan astetta terveellisemmät leffaeväät (kombuchaa ja raakasuklaalla kuorrutettuja mulperimarjoja), mutta syön myös loppuun joululta jääneet lakritisikuulatkin. Ei edes tee mieli irtokarkkeja tai popcornia.

La 18.1 Pilatesta ja Magnesian päiväretriitti

Suuntaan aamulla jo kahdeksaksi Espritin liikkeeseen hyvinvointiaamuun. Julia Oraviston tunnin pilatestreeni on tehokas ja inspiroiva. Olen käynyt muutamia kertoja Bay Helsingissä Julian laitepilatestunneilla ja tykännyt kovasti. Perinteinen lattiapilates ei kuitenkaan ole minua hirveästi innostanut, mutta Julian tunti muuttaa käsitystäni pilateksesta positiivisemmaksi.

Tästä tulee kunnon treenipäivä, koska nappaan vain aamupalan mukaan ja suuntaan Suomenlinnan lauttaan. Ihana Magnesia Getaway äitini ja isosiskoni kanssa on täydellinen hemmottelupäivä! Päivään mahtuu monenlaista erilaisista joogatunneista tanssiin. 12 tunnin ja 6 eri tunnin jälkeen olen ihan poikki, mutta onnellinen. Superhyvinvointipäivä, johon mahtui myös 15minuutin päähieronta Wellness Oasis -hyvinvointikeitaassa. <3

Su 19.1 Lepopäivä

Pidän treenien suhteen täysin lepopäivän, koska tuntuu, että sitä kroppa kaipaa eilisen treenipäivän jälkeen.  

Ma 20.1 Jalkatreeni kuntosalilla

Teen salilla Kelsey Wellsin tehokkaan jalkatreenin. Pariin vuoteen en ole käynyt näin säännöllisesti salilla. Olen niin innoissani, että kuntosalitreenaaminen taas innostaa! Tekee mieli syödä paremmin myös, ettei treeni mene hukkaan. Yritän syödä vähän enemmän ja säännöllisemmin, koska kiireessä syöminen usein unohtuu ja ateriavälit venyvät.

Ti 21.1 Käsilläseisontaa

Menen salille, mutta koska paikat ovat edellisestä päivästä kipeät suunnitelmissa on vain kevyttä kehoa palauttavaa treenailua. Juoksen juoksumatolla, teen käsilläseisonta harjoituksia ja venyttelen. Taitan matkat salille aina kävellen ja saan samalla raitista ilmaa, se tekee hyvää. Muuten olisin ollut koko päivän näyttöpäätteen edessä.

Ke 22.1 Kuminauhatreeni kotona & proteiinitsekkaus

Treenikuminauhani ovat jääneet Italiaan, joten käyn ostamassa Stadiumista myös Suomeen omat. Teen pitkästä aikaa kuminauhatreenin kotona. Harvinaisen tehokas tunnin setti, koska Lauri innostuu toimimaan pt:näni. Lauri ei päästä treeneissä vähällä (entisen ammattiurheilijan mentaliteetti!) vaan on supertarkka tekniikoista. Se on superärsyttävää, kun toinen ohjaa, puuttuu ja auttaa, mutta olen kiitollinen tehokkaasta treenistä. Jälkikäteen on tosi hyvä olo. Lasken huvinvuoksi pitkästä aikaa, montako grammaa proteiinia olen syönyt päivässä. Liian vähän. Painokiloa kohden proteiinin tarve on 1,1-1,3 grammaa. Nyt kun olen aloittanut taas salitreenit, pitää alkaa kiinnittää extrahuomioita myös proteiininsaantiin! Ehkä lisään riisiproteiinijauheen ruokavalioon takaisin.

To 23.1 Joogakuvaukset ja hiusvitamiinit + yksi Runebergin torttu

Juoksemme seitsemältä aamulla Punavuoresta Suomenlinnan lauttaan. Miksi aina pitää olla aikatauluoptimisti ja lähteä myöhässä! Oikeasti liikun aina puolihölkkää, koska kiidän paikasta toiseen! Menee kai urheilusta tämäkin. 😀 Lämmittelen lihaksia Janitan ja Artun luona ennen kuin siirrymme ulos kuvaamaan joogakuvia ja -videoita.

Saan pr-toimistolta hiusvitamiineja testiin. Hyvinvointiprojektin ohella tai siihen liittyen, olen motivoitunut myös hiustalkoisiin. Aloitin jo joulukuussa syömään biotiinia, B-vitamiineja, sinkkiä ja MSM-jauhetta uudella innolla. Illalla kotimatkalla haluan ostaa Laurille ylläriksi laskiaispullan ja pysähdyn Ekbergin leipomoon. Runebergin tortuthuutavat nimeänitiskillä ja otan itselleni sellaisen. Oli täydellinen, hyvin kostutettu leivos – nautin joka suupalasta. Jokaisena vuonna pitää syödä vähintään yksi Runebergin torttu ja tämä kelpaa täyttämään kiintiön.

Pe 24.1 Liikuntakielto

Minulta leikataan kaksi pigmenttiluomea pois. Toinen on rinnassa hankalassa paikkaa ja pitää välttää kaikkea käsien liikutteluja, jotka venyttävät rintaa. Urheilua ei suositella ainakaan pariin viikkoon, ettei tikit ala vuotaa… Menen lounaalle ja otan lounasbuffetista palan jälkiruokapannaria ja macaronsin. Hitsi. Toinen herkkuhetki jo viikkoon, mutta en todellakaan aio lannistua tästä tai liikuntakiellosta. Jatkan tästä hyvinvointiprojektiani silti. Pienet takapakit kuuluvat aina matkaan ja pääasia, että luomet nyt poistettiin.  Nyt on ainakin hyvää aikaa keskittyä pari viikkoa meditaatioon ja hengitysharjoituksiin! 🙂