Lisää energiaa, intoa ja motivaatiota

37

Yoga

24.09.2015

_MG_4571v kopio

Olen 110% vakuuttunut siitä, että terveelliset elintavat auttavat jaksamaan sekä pitävät mielen kirkkaana ja olon energisenä. Totesin sen jälleen kerran itse.

Kuten aikaisemmassa postauksessa mainitsin, viime viikonloppu meni puolikuntoisena vatsapöpön takia. Jos oloni on vähääkään kipeä, en edes yritä urheilla. Tiedän liian monta huonoa esimerkkiä, kuinka kipeänä treenaaminen on johtanut sydänlihaspussin tulehdukseen tai muihin jälkitauteihin. En myöskään usko, että puolikuntoisena treeni tehoaa tai tuottaa tulosta. Suosittelisin siis antamaan kaiken energian siihen, että kroppa pääsee nujertamaan taudin.

Flunssassa en itse ole juuri koskaan (kuputan puuta), mutta ehkä osasyynä on ennaltaehkäisy. Vinkkejä flunssan kotihoitoon/ennaltaehkäisyyn löytyy aikaisemmasta postauksesta tämän linkin takaa.

Minulla tuli nyt kolme päivää treenitaukoa (tai kolmantena päivänä tein kevyen puolen tunnin joogan). Mutta joka tapauksessa pakotetun levon jälkeen voi olla taas vaikea lähteä liikkeelle. Itselläni ainakin alkoi olla jo terve olo, mutta olo oli vetämätön, saamaton, innoton. Olisin voinut viettää vielä seuraavat kolme päivää kotona, mutta eilen sain itseni urheilemaan. Ja siihen loppui vetämätön olo. Onneksi jo tiedän, että jossain vaiheessa makaamiselle on laitettava vain stoppi ja lähdettävä treenaamaan, vaikka aluksi ei huvittaisi. (Puhun nyt sitten puhtaasta laiskuudesta, lepopäivät ovat välttämättömiä ja joskus niitä tarvii useampia peräkkäin.)

hyppy kopio

Itse saan ainakin kaikkein eniten energiaa ja intoa fyysisestä suorittamisesta. Se fiilis kun hiki virtaa, endorfiinit vapautuvat ja saa haastettua itseään, on parasta. Oma työni on niin ajatus- ja istumiskeskeistä, että mekaaninen ja fyysinen tekeminen tuntuvat rentouttavilta. Vielä kun hommaan lisää hyvää musiikkia (tai vaihtoehtoisesti luonnonäänet) sekä raikkaan ilman, niin itse olen kyllä kuin toinen ihminen… Kaikki alkaa näyttää taas valoisalta, ruokavalio säännöllistyy automaattisesti, koska treeni rytmittää syömistä ja mieliteot katoavat. Ryhti kohenee ja hymy irtoaa helpommin. Se jos joku on paras palkinto siitä, että nostaa itsensä sohvalta ylös ja ulos. Ja alkuhan on vaikeinta… tänään jo oikein odotin aamuintervalliani.  ”All you have to do is begin.”

Tällä postauksella halusin vain muistuttaa, miten tärkeää on satsata omaan hyvinvointiin. Kiireessä, paineessa ja väsyneenä helposti laiminlyö juuri sen pohjan, jonka avulla saada elämä parempaan tasapainoon. Kun voi itse hyvin, pystyy antamaan myös muille enemmän. Monet aloittivat syksyn myötä elintaparemontin, mutta motivaatio ei aina kestä arjessa. Kuitenkin hyvä olo kropassa on mielestäni yksi tehokkaimmista voimatekijöistä kylmään ja pimeään talveen.

 
lähi

Itse olen ollut tosi tyytyväinen siihen että aloitin pienimuotoisen yhteistyön Personal Trainer Tomi Kokon kanssa. Kirjoitin siitä enemmän täällä. Jos kaipaa lisäapua elämäntapamuutokseen tai uutta inspiraatiota arkeen, voin suositella lämpimästi Tomin Lean in Five Weeks -nettivalmennuksia. Seuraava nettivalmennus alkaa vielä ensi maanantaina 28.9 ja pyysin siihen blogini lukijoille pientä alennusta, jos teistä löytyy kiinnostuneita.

Olen varma, että rahalle saa vastinetta ja jos ei saa, valmennuksella on 100% täystyytyväisyystakuu.  Valmennuksessa oppii toimivia keinoja, jotka hyödyttävät koko loppuelämää, mutta lisäksi 5 viikossa saa kyllä jo näkyvää tulosta. Nimimerkillä, kokemusta on. 😉

Kannattaa tutustua tuohon 5 viikon nettivalmennukseen enemmän täällä. Saman linkin takaa löytyy ilmoittautuminen.  Ja tosiaan vilma –koodilla saat hinnasta pois -10%. Energistä päivää! 🙂

vp2